Ο επαναπατρισμός των Βέλγων πολιτών λόγω κορονοϊού

epanapatrismos-velgio

Το Βέλγιο βρίσκεται στο επίκεντρο της «μεγαλύτερης επιχείρησης επαναπατρισμού» στην ιστορία του, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο σφραγίζουν τα σύνορα τους και οι αεροπορικές αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας.


Περισσότεροι από 5.000 Βέλγοι έχουν πετάξει πίσω στη χώρα τους από τον περασμένο μήνα.

“Από τις 18 Μαρτίου, πραγματοποιούμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού στην ιστορία μας”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Philippe Goffin σε δελτίο τύπου.

Ο Γκόφιν δήλωσε ότι “πάνω από 5000 Βέλγοι” είχαν ήδη επαναπατριστεί και ότι 27 πτήσεις είχαν προγραμματιστεί για να βοηθήσουν τους πολίτες να επιστρέψουν από αρκετές χώρες, όπως η Νότια Αφρική, η Νιγηρία, η Κολομβία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ή η Δομινικανή Δημοκρατία.

Για τους πολίτες με διπλή υπηκοότητα ο Γκόφιν δήλωσε ότι αν οι άνθρωποι που πληρούν τις προϋποθέσεις επαναπατρισμού θα μπορούν να επιστρέψουν στο Βέλγιο.

Σε κάποιες όμως περιπτώσεις το ζήτημα με τη διπλή υπηκοότητα για τους Βέλγους πολίτες είχε εμπόδια.

“Ορισμένες χώρες, όπως το Μαρόκο ή το Μπουρούντι, αποφάσισαν ότι οι πολίτες τους, ακόμη και εκείνοι με διπλή υπηκοότητα, δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους”, ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι είχαν στείλει επιστολή στις αρχές του Μαρόκου “σχετικά με το θέμα”.

Πηγή!

Εγγράψου στο Newsletter του SuperGreeks. Ενημερώσου στην Ελληνική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks