Η Παναγιά των Ύμνων – Επετειακό αφιέρωμα στη Θεοτόκο

To Atelier de Musiques Traditionnelles Helléniques και η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Βελγίου παρουσιάζει μία επετειακή εκδήλωση – αφιέρωμα στην Υπεραγία Θεοτόκο με τίτλο “Η Παναγιά των Ύμνων”.

Η διάσημη “Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία” υπό την διεύθυνση του Δρ. Γεωργίου Κωνσταντίνου και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πέτρου Ανδρουτσόπουλου έρχονται στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν την επετειακή εκδήλωση με θέμα “Η Παναγιά των Ύμνων”. Η κοινή τους συναυλία, η οποία θα λάβει χώρα στο Θέατρο W:Halll – Centre Culturel de Woluwe-Saint-Pierre την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 στις 19:30, τιμά και ευχαριστεί το λαοφιλές πρόσωπο της Θεοτόκου και καλύπτει ένα ευρύ μουσικό φάσμα αναδεικνύοντας ύμνους, χορούς, έθιμα και τραγούδια των Ελλήνων προς τιμήν Της.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο και την υποστήριξη της
Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών. Αποτελεί ένα ομογενειακό χοροστάσι, καθώς συμμετέχουν σε αυτήν τα χορευτικά του Ελληνικού και Διαπολιτισμικού Κέντρου Βρυξελλών, του Λυκείου των Ελληνίδων Βρυξελλών, του Συλλόγου Ποντίων Βρυξελλών, του Συλλόγου Κρητών Βελγίου, του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών και της Tradidanse Asbl.

Η γλώσσα της εκδήλωσης είναι η ελληνική, ενώ θα υπάρξουν υπέρτιτλοι στην γαλλική και ολλανδική. Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται μέσω του SuperGreeks Marketplace.

Σας αναμένουμε με χαρά στο μεγάλο αυτό αντάμωμα της ομογένειάς μας, για να θυμηθούν οι παλαιοί και να γνωρίσουν οι νέοι γεγονότα, χορούς, ήθη και έθιμα που κραταίωσαν την πίστη και την παράδοση του γένους μας!

Συμμετέχουν αναλυτικά:

Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία: Αετόπουλος Αντώνιος, Ριμπάς Χαράλαμπος, Γεωργαράς Βασίλειος,
Μουσουράς Δημήτριος, Κουδουνέλης Ευστράτιος, Κολοβός Κωνσταντίνος, Γαντζός Αλέξανδρος, Γρίβας Δημήτριος, Θεολογάς Γεώργιος, Καμζέλας Ιωάννης, Dolis Βασίλειος, Λανάρας Κωνσταντίνος, Κοτσώνας Ευάγγελος, Τρασάνης Χαράλαμπος.
Διευθύνει: ο Δρ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής: Κλαρίνο: Κωνσταντίνος Γιαννακόπολους, Φλογέρα, Κλαρίνο,
Πίπιζα: Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος, Βιολί: Κωνσταντίνος Γεωργούλης, Σαντούρι: Παναγιώτα
Γεωργοπούλου, Λαούτο: Πέτρος Ανδρουτσόπουλος, Κρουστά: Ανδρέας Νιάρχος, Ποντιακή Λύρα,
Κεμετζές: Γιάννης Μιχαηλίδης, Κρητική Λύρα: Γιώργος Λυβιάκης, Κρητικό Λαούτο: Λευτέρης
Λυβιάκης, Τραγούδι: Πέτρος Ανδρουτσόπουλος, Ασημίνα Καραμπεροπούλου, Δέσποινα Γάσπαρη,
Γιάννης Μιχαηλίδης, Γιώργος Λυβιάκης.

Video:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks