Η ολλανδική κυβέρνηση δίνει πακέτο 13 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της βιομηχανίας έως τα τέλη Αυγούστου

epidoma-ollandia-koronoios

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να επεκτείνει το πακέτο στήριξης στη βιομηχανία κατά τρεις μήνες, με κόστος άλλα 13 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη.

Τα τρέχοντα μέτρα αναμένεται να λήξουν την 1η Ιουνίου.

Πριν από την παρουσίαση, ο πρωθυπουργός Mark Rutte δήλωσε ότι τα νέα ποσοστά ανεργίας είναι «δραματικά» και ανέφερε ότι ο αντίκτυπος του κορονοιού στην οικονομία είναι «τεράστιος». “Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να υποστηρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο εταιρείες και εργαζόμενους”, είπε. «Ο απώτερος στόχος είναι να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να βοηθήσουμε τις εταιρείες και το εργατικό δυναμικό τους να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και τις αλλαγές που θα συνεχίσουν να είναι ορατές στην οικονομία και την κοινωνία μας». είπε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι υπουργοί δήλωσαν ότι η οικονομία δεν θα είναι η ίδια ξανά μετά την περίοδο Covid-19 και ότι χρεοκοπίες και απολύσεις είναι αναπόφευκτες. “Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές”, δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Wouter Koolmees. Έχουμε μια δύσκολη περίοδο μπροστά μας. Αυτό σημαίνει απολύσεις και πτώχευση.

Κάποια επαγγέλματα δεν θα επιστρέψουν. “Ο υπουργός Οικονομικών Wopke Hoekstra είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο ιός θα είναι μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. “Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε ύφεση και ότι οι συνέπειες, ιδίως σε προσωπικό επίπεδο, μπορεί να είναι εκτεταμένες”, δήλωσε ο Hoekstra.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η κυβέρνηση ζητά από κάθε εταιρεία, κάθε εργαζόμενο και κάθε ελεύθερο επαγγελματία να προσαρμοστούν, εφευρετικοί και πρόθυμοι να πάρουν μια διαφορετική κατεύθυνση εάν είναι απαραίτητο.

Επιδοτήσεις

Οι εταιρείες θα είναι σε θέση να ζητήσουν βοήθεια εάν έχουν χάσει τουλάχιστον το 20% του κύκλου εργασιών τους. Οι εταιρείες που επωφελούνται από την επιδότηση δεν θα μπορούν να πληρώσουν μπόνους στα διοικητικά συμβούλια ή στο ανώτερο προσωπικό ή μερίσματα στους μετόχους. Ούτε μπορούν να ξεκινήσουν προγράμματα επαναγοράς μετοχών. Επιπλέον, οι εταιρείες που υποβάλλουν αίτηση για επιδότηση θα ενθαρρυνθούν να βοηθήσουν το προσωπικό να επανεκπαιδευτεί για τις νέες συνθήκες.

Ψάχνεις για λογιστές στην Ολλανδία; Δες στο SuperGreeks!

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Όπως είχε διαρρεύσει νωρίτερα, οι αυτοαπασχολούμενοι που υποβάλλουν αίτηση για βοήθεια (TOZO) δεν θα δικαιούνται πληρωμές έως και 1.500 ευρώ εάν οι συνεργάτες τους μπορούν να τους υποστηρίξουν. Στόχος αυτού είναι να εγγυηθεί ότι μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρειάζονται πραγματικά τα χρήματα μπορούν να τα διεκδικήσουν, ανέφεραν οι υπουργοί. Οι εταιρείες θα μπορούν επίσης να ζητήσουν αποζημίωση έως και 20.000 ευρώ για να βοηθήσουν στην πληρωμή σταθερών δαπανών, όπως κάποιο ενοίκιο. Το ποσό της αποζημίωσης στο πλαίσιο του ανανεωμένου συστήματος TOGS θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της απώλειας κύκλου εργασιών.

Τα πιστωτικά προγράμματα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν επίσης. Οι εταιρείες θα μπορούν επίσης να καθυστερήσουν την πραγματοποίηση πληρωμών φόρου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Οι υπουργοί εργάζονται επίσης σε σχέδια για να βοηθήσουν άτομα με ευέλικτες συμβάσεις που δεν καλύπτονται από κανένα άλλο καθεστώς βοήθειας έκτακτης ανάγκης. Αυτές οι λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα στην Αγγλική γλώσσα εδώ

και

στην Ολλανδική γλώσσα εδώ!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks