Ολλανδία: Αίτηση για επίδομα τέκνου – επίδομα παιδικής μέριμνας

επίδομα-τέκνου

Εάν ζείτε ή εργάζεστε στην Ολλανδία και έχετε παιδιά κάτω των 18 ετών, μπορεί να δικαιούστε να λάβετε επίδομα τέκνου. Το επίδομα τέκνου είναι συνεισφορά στο κόστος ανατροφής και φροντίδας του παιδιού/των παιδιών σας.

Ποιος λαμβάνει επίδομα τέκνου

Λαμβάνετε επίδομα τέκνου για την ανατροφή και τη φροντίδα των βιολογικών σας παιδιών και, για παράδειγμα, για υιοθετημένα παιδιά ή ανάδοχα παιδιά. Συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της Sociale Verzekeringsbank (SVB) για να ελέγξετε εάν δικαιούστε επίδομα τέκνων .

Αίτηση για επίδομα τέκνου

Επικοινωνήστε με το SVB για να υποβάλετε αίτηση για επίδομα τέκνων. Εάν λαμβάνετε ήδη επίδομα τέκνου και το δεύτερο ή το επόμενο παιδί σας έχει γεννηθεί στην Ολλανδία, δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Το SVB θα προσαρμόσει αυτόματα το ποσό του επιδόματος τέκνου για εσάς.

Επιδόματα παιδικής μέριμνας

Εάν το παιδί σας πηγαίνει σε παιδική μέριμνα ή  buitenschoolse opvang – BSO (μετά το σχολείο), μπορεί να δικαιούστε να λάβετε kinderopvangtoeslag (επίδομα παιδικής μέριμνας). 

Δικαιούμαι επίδομα παιδικής μέριμνας ;

Για να δικαιούστε επίδομα παιδικής μέριμνας, πρέπει να πληρείτε ορισμένες προϋποθέσεις, π.χ. να εργάζεστε ή να σπουδάζετε. Ο ιστότοπος του Belastingdienst ορίζει όλους τους  όρους για την αξίωση kinderopvangtoeslag .

Αίτηση για επίδομα παιδικής μέριμνας

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για kinderopvangtoeslag online, μέσω της σελίδας Belastingdienst (ολλανδική γλώσσα, αλλά εύκολη σχετικά διαδικασία). Θα χρειαστείτε το DigiD σας για να το κάνετε αυτό.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks