Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον κορονοϊό από εργοδότες και επιχειρηματίες

Ένας από τους υπαλλήλους μου επιστρέφει από διακοπές σε περιοχή που έχουν προσβληθεί αρκετοί από τον κορονοϊό . Μπορώ να τους εμποδίσω να έρχονται στην εργασία;

Εάν ένας υπάλληλος δεν έχει συμπτώματα ασθένειας, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αποφευχθεί η είσοδος στην εργασία. Εάν ο υπάλληλός σας έχει συμπτώματα ασθένειας, θα πρέπει να καλέσει έναν γιατρό ή την δημοτική υπηρεσία υγείας (GGD).

Δεν θέλω να διατρέξω τον κίνδυνο να μολυνθεί το εργατικό δυναμικό μου από κορονοϊό . Μπορώ να βάλω το προσωπικό μου να δουλεύει από το σπίτι, εάν αυτό είναι εφικτό;

Η κυβέρνηση δεν εκδίδει συμβουλές σχετικά με αυτό. Είναι δική σας απόφαση και πάντα σε συμφωνία με τον εργαζόμενο.

Πώς θα επηρεάσει η επιδημία του κοροναϊού την ολλανδική οικονομία;


Ο αντίκτυπος στην ολλανδική οικονομία εξαρτάται τελικά από το πόσο διαρκέσει αυτή η κατάσταση και τι επέκταση θα πάρει.

Πώς μπορώ να προετοιμάσω την εταιρεία μου για την επίδραση μιας επιδημίας κοροναϊού;

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να ελέγχουν τις συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις ταξιδιωτικές συμβουλές για τις χώρες στις οποίες συνεργάζονται και απαιτούνται κάποια ταξίδια. Είναι επίσης χρήσιμο να παρακολουθήσετε οποιεσδήποτε ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με τον ιό και να ενημερώνεται έπειτα το προσωπικό σας.

Πρέπει να ενημερώσω το προσωπικό μου για να λάβω προληπτικά μέτρα; Αν ναι, ποια είναι αυτά;

Επί του παρόντος, δεν χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα εκτός από τους απλούς κανόνες υγιεινής που συμβουλεύει το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM) στην ιστοσελίδα του.

Εάν κάποιο μέλος του προσωπικού μου στο εξωτερικό δεν μπορεί να έρθει να εργαστεί, πρέπει να συνεχίσω να το πληρώνω;

Εάν αυτά τα μέλη του προσωπικού δεν είναι σε θέση να έρθουν να εργαστούν εξαιτίας μιας εντολής για καραντίνα, ταξιδιωτικών περιορισμών ή άλλων εμποδίων που οφείλονται στον κορωναϊο, ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε να τους πληρώνετε. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από συγκεκριμένες περιστάσεις και τους τοπικούς εργατικούς νόμους. Απαιτεί μια τέτοια ενέργεια περαιτέρω ψάξιμο με τους σχετικούς φορείς.

Ποιος αποφασίζει εάν πρέπει να κλείσω προσωρινά την επιχείρησή μου σε περίπτωση πολλών κρουσμάτων από το ιό;

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται από τις τοπικές ή εθνικές αρχές.

Έχω δικαίωμα σε αποζημίωση εάν πρέπει να κλείσω την επιχείρησή μου λόγω της καραντίνας από τον ιό;

Όχι, μια επιχείρηση, είναι ένα δικό σας επιχειρηματικό ρίσκο.

Ποιες μπορεί να είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του νέου ιού;

Αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις, καθώς αυτές εξαρτώνται από το βαθμό στον οποίο ο ιός εξαπλώνεται και κατά πόσο θα διαρκέσει η εξάπλωση του. Κατά τη διάρκεια παρόμοιων καταστάσεων, όπως το SARS το 2003, η οικονομική πτώση ήταν προσωρινή. Η παραγωγή συνεχίστηκε σύντομα και η συνολική επίδραση στην οικονομία ήταν περιορισμένη. Ωστόσο, η οικονομία της Κίνας σήμερα είναι πολύ πιο συνδεδεμένη με την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία από ό, τι πριν από 17 χρόνια.

Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κοροναϊο;

Συχνές ερωτήσεις για τον κορονοϊό και τα Ολλανδικά σχολεία

To #SuperGreeks κατέγραψε από το επίσημο website της κυβερνήσεως της Ολλανδίας όλες τις πληροφορίες που αφορούν τον νέο ιό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks