Πώς να ξεκινήσεις μια επιχείρηση με food truck (κινητή καντίνα) στην Ολλανδία

kantina-taverna-ollandia

Ένα Food truck είναι ένα κινητό εστιατόριο από το οποίο μπορείτε να ετοιμάσετε και να πουλήσετε πιάτα, σνακ ή ποτά στους περαστικούς η μόνιμους κατοίκους του spot σας.

Σκοπεύετε να ξεκινήσετε μια εταιρεία με food truck στην Ολλανδία;

Παρακάτω θα δούμε τι ισχύει γι’ αυτές τις περιπτώσεις, τις προϋποθέσεις και τους κανονισμούς.

HACCP και κανόνες υγιεινής

Όπως σε με όλα τα εστιατόρια, έτσι και στην δική μας περίπτωση με τα food truck θα πρέπει να είμαστε προσαρμοσμένοι στους κώδικες και κανόνες υγιεινής, άρα θα πρέπει να συμμορφωθείτε και με τις αρχές HACCP. Πρόκειται για μια ανάλυση των κινδύνων ελέγχων καθ΄όλη τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων. Ανά διαστήματα θα δεχτείτε ελέγχους από τους επιθεωρητές της NVWA για να επιθεωρήσουν και διαπιστώσουν ότι είστε πλήρως συμμορφωμένοι με τους κανόνες υγιεινής.

Στο Koninklijke Horeca Nederland (KHN), μπορείτε να πάρετε μια πιστοποίηση για τους κανόνες υγιεινής.

Με ένα απλό research στο Google θα βρείτε πάρα πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν ακόμα και ολόκληρη την διαδικασία για εσάς. Φυσικά με το αζημίωτο.

Άδειες

Οι άδειες που απαιτούνται για την επιχείρηση φορτηγών τροφίμων μπορεί να εξαρτώνται από την πόλη στην οποία βρίσκεστε. Κάθε δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει ποιοι κανονισμοί ισχύουν. Βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε με τις δημοτικές αρχές για να μάθετε ποιες άδειες χρειάζεστε. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

Άδεια αγοράς εμπόρου
Στις Κάτω Χώρες, εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές και να κάνετε εμπόριο από έναν πάγκο ή ένα φορτηγό, επάνω ή κατά μήκος ενός (δημόσιου) δρόμου ή γενικά δημόσιου χώρου, χρειάζεστε μια άδεια εμπορίου (standplaatsvergunning). Μπορείτε να λάβετε αυτήν την άδεια από τις δημοτικές αρχές. Οπότε για κάθε δήμο ισχύουν διαφορετικά πράματα και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το εκάστοτε δημαρχείο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μουσική

Είναι γνωστό ότι με μια καλή , ποιοτική μουσική με ωραίες μελωδίες μπορεί να οδηγήσει τους πελάτες και στις λιχουδιές μας. Τι καλύτερο άλλωστε από το να συνδυάσεις το ακουστικό με το οπτικό σκέλος. Σίγουρη πώληση. Βέβαια μουσική σημαίνει ότι θα πληρώσετε κάποιο χρηματικό ποσό που θα οριστεί από Buma/Stemra . Eπικοινωνήστε μαζί τους αν σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε ένα πιο ιδανικό περιβάλλον στον περίγυρο της καντίνας.

Αλκοολούχα ποτά

Eαν θέλετε να σερβίρεται με τα φαγητά σας και μπυρίτσα , κρασάκια ή άλλα ποτά τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο τμήμα γι’ αυτό τον σκοπό από εδώ! Μελλοντικά θα σας παραθέσουμε ένα αναλυτικό άρθρο σχετικά με τα αλκοολούχα ποτά , τις προϋποθέσεις , τους κανόνες, κ.α.

Να αγοράσω ή να νοικιάσω Food Truck

Το κόστος ανάλογα και με τις ανάγκες μπορεί να διαφέρει πολύ. Πάρα πολύ.

Μερικά επιπρόσθετα έξοδα που θα έχετε αφορούν :

  • Συντήρηση
  • Τον αποθηκευτικό χώρο (σε περίπτωση που δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το food truck για ολόκληρο το έτος ή να έχετε stock προϊόντα ).
  • Βενζίνη φυσικά
  • Αγορά προϊόντων. Τι άλλο;
  • Ψυγείο για φρέσκα προϊόντα
  • Σύνδεση νερού
  • Άδειες
  • Ασφάλειες
  • Πάρκινγκ

Η ενοικίαση μπορεί να συμφέρει εάν δεν αποσκοπείτε να κάνετε αυτή τη δουλειά για πάντα. Αν έχετε μακρόπνοα σχέδια με την επιχείρηση σας, τότε σίγουρα θα σας συμφέρει η αγορά , εάν και πάντα φυσικά υπάρχει και το ανάλογο κεφάλαιο.

Όνομα, λογότυπο, ιστοσελίδα και marketing

Το 2020 και στην Ολλανδία που ζούμε είναι όλα τα παραπάνω απαραίτητα. Ένα θελκτικό όνομα που να ταιριάζει με την επιχείρηση σας και η εταιρική σας ταυτότητα είναι τα πρώτα , αλλά πολύ σημαντικά βήματα όπου θα σας ακολουθούν για το υπόλοιπο της επιχείρησης σας.

Το #SuperGreeks που γνωρίζει πολύ καλά την αγορά της Ολλανδίας αλλά και τον χώρο του web & marketing μπορεί να σας παρέχει σίγουρα λύσεις με την πολύχρονη εμπειρία του σε διάφορα μεγάλα αλλά και μικρότερα project που θέλανε να μεγαλώσουν. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@supergreeks.eu και εμείς θα σας δώσουμε τις επαγγελματικές λύσεις που αναζητάτε για την διαδικτυακή προβολή σας.

KVK

Αφού έχουμε καταλήξει σε όλα τα παραπάνω , ήρθε η ώρα να κάνουμε και την έναρξη της εταιρείας μας. Για να δείτε πληροφορίες και την διαδικασία για το πως ανοίγω εταιρεία, δείτε εδώ στο άρθρο που είχαμε ετοιμάσει γι’ αυτό τον σκοπό.

Για να δείτε τις φορολογικές κλίμακες στην Ολλανδία , διαβάστε εδώ!

Και φυσικά θα χρειαστείς λογιστή στην Ολλανδία. Δεν έχει σημασία σε ποια τοποθεσία βρίσκεται ο λογιστής σου, αρκεί να αναπτύξεις μια υγιή σχέση μαζί του και να τον εμπιστεύεσαι. Κάλεσε τους λογιστές του SuperGreeks και βρες αυτόν που σου ταιριάζει περισσότερο. Είναι σημαντικό να νιώθεις καλά με τον λογιστή σου!

Όλα αυτά τα άρθρα είναι πολύ πρακτικά , σημαντικά και μπορούν να εμπνεύσουν νέους και παλαιότερους για να κάνουν μια επένδυση και να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Θέλουμε τη στήριξη σας με like & share για να μπορέσουμε να γράφουμε και περισσότερα άρθρα προς αυτή την κατεύθυνση!

Το #SuperGreeks είναι δίπλα σας και πάντα με διάθεση για να σας βοηθήσει στα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα. Έχουμε τη γνώση και την όρεξη να βοηθήσουμε σε επίπεδο συμβουλευτικό , αλλά γιατί όχι, και να συνεργαστούμε μελλοντικά 🙂

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks