Περισσότεροι από έξι στους δέκα Oλλανδούς θεωρούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του κορονοιού παράλογα

αμστερνταμ-μαγαζια-κορονοιος

Περισσότεροι από έξι στους δέκα ολλανδούς θεωρούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του ιού της κορώνας παράλογα. Ωστόσο, η πλειονότητα αυτών προσπαθεί να ακολουθήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα μέτρα, σύμφωνα με έρευνα του RIVM.

Στα θετικά αυτής της έρευνας είναι ότι μόνο το 20% πλέον νιώθει μοναξιά, δεδομένου ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι σε ηλικία επιτρέπεται να δέχονται περισσότερους επισκέπτες ξανά.

Ωστόσο, ο τόνος των συνομιλιών που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τα μέτρα για τον κορονοιό γίνεται ολοένα και πιο αρνητικός. Αυτό έχει να κάνει με την αίσθηση ότι οι κανόνες για τα μέτρα έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Για παράδειγμα «Μπορούμε να πάμε για ποδήλατο με μερικούς φίλους, μπορούμε να γυμναστούμε με άλλους και σε πόσα άλλα παραδείγματα που είναι αδύνατον να διατηρήσουμε την απόσταση του 1.5 μέτρου με τους συνανθρώπους μας, αλλά αν πάμε για καφέ, και δεν ζούμε στο ίδιο σπίτι, τότε θα πρέπει να διατηρήσουμε την κοινωνική απόσταση με τους άλλους. Σύγχυση ε;

Για τέταρτη φορά, το RIVM, μαζί με τους GGD, διερεύνησε τον αντίκτυπο των μέτρων για τον κορονοιό στην καθημερινή ζωή και τα κίνητρα συμμόρφωσης με τους κανόνες. Πάνω από 50.000 άτομα απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με αυτό το διάστημα από 17 έως 21 Ιουνίου.

Το πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή χειραψίας και η κοινωνική απόσταση είναι ακόμα στην κορυφή της λίστας των μέτρων που πάρθηκαν για την καταπολέμηση του κορονοιού. Τα μέτρα υγιεινής όπως το πλύσιμο χεριών και η αποφυγή χειραψίας δεν αντιμετωπίζονται δύσκολα. Αυτό που αντιμετωπίζεται δύσκολα είναι η κοινωνική απόσταση μεταξύ των ανθρώπων και η αποφυγή με τον κόσμο τη στιγμή που τα μέτρα σε όλα τα άλλα επίπεδα έχουν γίνει ελαστικά.

Στη Horeca και στο θέατρο, το ενάμισι μέτρο μπορεί να διατηρηθεί αρκετά καλά, ενώ το σούπερ μάρκετ και ο χώρος εργασίας έχουν πολύ χαμηλότερη βαθμολογία στη μελέτη αυτήν. Ένα στα τέσσερα άτομα δυσκολεύονται να διατηρήσουν την απόσταση του 1.5 μέτρου στο χώρο εργασίας τους.

Η υποστήριξη για εργασία από το σπίτι είναι κάπως χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλα μέτρα, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν στη χρησιμότητα αυτού του μέτρου για την επιβράδυνση του ιού. Ωστόσο, σχεδόν δύο στα τρία άτομα λένε ότι είναι δύσκολο να δουλέψεις από το σπίτι.

Άλλα χρήσιμα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα είναι ότι ο κόσμος υποστηρίζει ολοένα και περισσότερο τη χρήση μάσκας στα ΜΜΜ , αλλά δεν υπάρχει πια τόση προθυμία όταν κάποιος είναι άρρωστος για να κάνει το τεστ για τον κορονοιό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks