Οι εργαζόμενοι της AB InBev συνεχίζουν την απεργία για τους εργαζόμενους που νόσησαν από κορονοιό στο ζυθοποιείο Jupiller

μπύρα-ζυθοποιία-jupiler-Βέλγιο

Απεργία των εργαζομένων της AB InBev που ξεκίνησε έπειτα από αρκετές περιπτώσεις ασθενών εργαζόμενων από τον κορονοιό στη ζυθοποιεία της Jupiler. Το ζυθοποιείο έκλεισε την Παρασκευή αφού το προσωπικό σταμάτησε να εργάζεται. Όλες οι υπόλοιπες μονάδες παραγωγής της AB InBev στο Βέλγιο συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Η AB InBev είναι ένα ένας όμιλος εταιρειών στο Βέλγιο, αλλά με την Jupiler να είναι υπεύθυνη για την παραγωγή αρκετών προϊόντων του ομίλου, ο αντίκτυπος είναι μεγάλος.

Γι’ αυτό το λόγο και για την ώρα η Jupiler θα παρασκευάζεται στο στο ζυθοποιείο Stella Artois στο Leuven, που ανήκει επίσης στην InBev.

Το στόρυ

 Την Παρασκευή, η διοίκηση του ζυθοποιείου ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ότι εννέα από τους υπαλλήλους του που εργάζονται στο τμήμα logistics του ζυθοποιείου Jupille ήταν θετικοί στον Covid-19. «Ελπίζουμε ότι θα ανακάμψουν γρήγορα και ότι μπορούμε να τους καλωσορίσουμε πίσω στο ζυθοποιείο μας όταν έχουν αναρρώσει πλήρως». Δύο αρχικές λοιμώξεις επιβεβαιώθηκαν στις 27 Αυγούστου.

Η κατηγορία

Τα συνδικάτα κατηγορούν το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας για την καθυστέρηση της αντίδρασης μετά τον εντοπισμό των πρώτων περιπτώσεων. «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάρει χαλαρά την υπόθεση με την Covid-19. Δεν θέλουμε άλλο τέτοιο άτομο να είναι επικεφαλής των ανθρώπινων πόρων ή σε θέση ασφαλείας.Οι άνθρωποι μας είναι σε κίνδυνο », σχολίασε ο Patrick Rehan του FGTB στο RTBF.

Ο ισχυρισμός της AB InBev

Η AB InBev ισχυρίζεται ότι έχει λάβει, από την αρχή της πανδημίας, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη πιθανής εξάπλωσης του ιού στο χώρο εργασίας. “Αυτό το κάνουμε σε όλες τις ζυθοποιίες μας στο Βέλγιο και οι αιφνιδιαστικοί εξωτερικοί έλεγχοι έδειξαν ότι συμμορφωνόμαστε πλήρως με όλες τις κυβερνητικές οδηγίες.”

Η αντίδραση των εργαζομένων

Το ζυθοποιείο έκλεισε την Παρασκευή αφού το προσωπικό σταμάτησε να εργάζεται. Οι εργαζόμενοι λένε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα. Ζητούν την αποχώρηση του διευθυντή ανθρώπινων πόρων και του συμβούλου πρόληψης.

Δίπλα στους εργαζόμενους

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται μαζί με τους εργαζόμενους έξω από το κτίριο της ζυθοποιίας ως στήριξη. Συμμετέχουν ακόμα εκπρόσωποι από άλλα σωματεία και πολιτικοί εκπρόσωποι.

Οι ασθενείς

Ως τώρα έχουν βρεθεί 10 άτομα θετικά στον κορονοιό από την εταιρεία, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ενός άλλου εργαζόμενου η υγεία επιδεινώνεται.

Οι εργαζόμενοι αντιδράν για την αδιαφορία της εταιρείας και θεωρούν ότι οι αντιδράσεις αυτής ήταν αργές.

Σε κάθε περίπτωση την περασμένη Πέμπτη, ελέγχθηκαν εκατοντάδες άτομα από το τμήμα του logistics.

Οι εργαζόμενοι λένε ότι ακόμα δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα των τεστ. Οι διοίκηση της εταιρείας λέει ότι δεν υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι θετικοί στον κορονοιό τουλάχιστον από τα αποτελέσματα που έχουν για την ώρα στη διάθεση τους. Αύριο θα έχουν όλα τα αποτελέσματα.

Πηγή: Brussels News , Φωτογραφία: webandi / 1984 beelden

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks