Εστιατόρια στο Βέλγιο θα προσφέρουν φαγητό στο σκοτάδι

εστιατόρια-βέλγιο-σκοτάδι

Οκτώ εστιατόρια των Βρυξελλών θα προσφέρουν στους πελάτες μια γευστική εμπειρία «στο σκοτάδι» για να επιστήσουν την προσοχή στο αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και των τροφίμων που θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, τα εστιατόρια που συμμετέχουν θα σβήσουν όλα τα φώτα τους και θα σερβίρουν πιάτα υπό το φως των κεριών.

«Θα χρειαστεί προσπάθεια και φαντασία για να προσφέρουμε στους πελάτες μας εκτενείς συνταγές χωρίς να χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό μας», δήλωσε η Pia Renaudat, στο Le Petit Mercado στο Saint-Gilles, ένα από τα εστιατόρια που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα.

«Θα σερβίρουμε κρύα πιάτα ή θα χρησιμοποιήσουμε μπάρμπεκιου», είπε στο Le Soir. «Θα κόψουμε το ρεύμα στα πάντα εκτός από τα ψυγεία μας, τα οποία είναι απαραίτητα για την αποθήκευση τροφίμων». Η βαρελίσια μπύρα θα σερβίρεται από χειροκίνητη αντλία.

Η πρωτοβουλία στοχεύει να αναδείξει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα εστιατόρια, με τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και το αυξανόμενο κόστος των τροφίμων.

Ορισμένα εστιατόρια έχουν δει τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος να τριπλασιάζονται και 40% αυξήσεις στις τιμές για τις βασικές προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι τιμές του κρασιού προβλέπεται επίσης να αυξηθούν έως και 40% το επόμενο έτος.

Εκτός από το Le Petit Mercado, τα άλλα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι το Le Bain des Dames στις Βρυξέλλες, το St. Kilda στο Uccle, το ÖTAP στο Ixelles, το The Mordern Alchemist, το Café Flora και το Le Dillens στο Saint-Gilles και το Chez Rabu στο Woluwe-Saint-Lambert.

ΠΑΜΕ ;

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks