Μιχελή Μαρία – KONOS

H ιστορία

Όλα ξεκίνησαν το 1935, από τον παππού μου Ιωάννη Μιχελή με την αγορά μόλις 15 στρεμμάτων γης με άγρια στην πλειοψηφία ελαιόδεντρα τα οποία στη συνέχεια εμβολίασε με την τοπική ποικιλία Μάκρης. Στα αμέσως επόμενα χρόνια, τη σκυτάλη πήρε ο πατέρας μου Δημήτριος Μιχελής, ο οποίος κατά την διάρκεια της πεντηκονταετούς ενασχόλησής του, εκσυγχρόνισε το κτήμα. Συγκεκριμένα, εφάρμοσε για πρώτη φορά, πριν από 30 χρόνια, σύστημα στάγδην άρδευσης, το πρώτο στην Αλεξανδρούπολη. Με αυτόν τον τρόπο, διαμόρφωσε τον σημερινό ελαιώνα στον οποίο εφαρμόζονται ορθές καλλιεργητικές πρακτικές για τα δέντρα και φιλικές προς το περιβάλλον.

Σήμερα

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση που συμπληρώνουμε πλέον οκτώ δεκαετίες στην καλλιέργεια της τοπικής ποικιλίας Μάκρης. Νιώθοντας έντονα την επιθυμία να ακολουθήσουμε την εξελικτική πορεία των προηγούμενων γενεών, εκσυγχρονίσαμε την επιχείρησή μας με την πρόσφατη επένδυση ενός σύγχρονου ελαιοτριβείου δυο φάσεων και τη μονάδα επεξεργασίας ελιάς και τυποποίησης των παραγόμενων προϊόντων μας. Δεν είναι τυχαίο ότι την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του ελαιοτριβείου η επιχείρηση απέσπασε με το ελαιόλαδο της το Χρυσό Βραβείο στον διαγωνισμό Athena International Olive Oil Competition.

Στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας καλλιεργούμε, εδώ και τέσσερις γενιές, την τοπική ποικιλία Μάκρης στον παραδοσιακό μας ελαιώνα. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε τη δυνατότητα εξαγωγής «εν ψυχρώ» του ελαιολάδου μας, στο ιδιόκτητο διφασικό μας ελαιοτριβείο, λίγες μόλις ώρες από τη συγκομιδή των ελιών.

Τα τελικά προϊόντα ελαιολάδου αποθηκεύονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενο περιβάλλον μέχρι και την εμφιάλωσή τους. Οι επιτραπέζιες ελιές επεξεργάζονται με φυσικό τρόπο και τα τελικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, μαρτυρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Μάκρης.

Διεθνείς διακρίσεις ποιότητας ελαιολάδου:

Χρυσό βραβείο – ATHENA IOOC 2017

Ασημένιο βραβείο – KOTINOS IOOC 2018

Ασημένιο βραβείο – ATHENA IOOC 2018

Χρυσή διάκριση στο Διαγωνισμό ανώτερης ποιότητας τροφίμων και ποτών,

“Taste Olymp Awards 2020”

2 Χρυσά Αστέρια στον Διεθνή Διαγωνισμό Great Taste Awards 2020

KONOS – 1st Day Harvest Makri’s variety

Το ελαιόλαδο της πρώτης ημέρας συγκομιδής και ελαιοποίησης του Οκτωβρίου, από τον ελαιώνα του Κτήματος Μιχελή. Όλα τα φρέσκα αρώματα και τα άγουρα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Μάκρης, εγκλωβισμένα σε ένα μπουκάλι. Οι ντελικάτες πινελιές πικάντικου και πικρού συνάμα με το έντονο φρουτώδες κάνουν αυτό το προϊόν μοναδικό. Ανακάλυψέ το!

– Το ελαιόλαδο της πρώτης ημέρας συνοδεύει άριστα:

Τοματόσουπα, ψητά λαχανικά, χειροποίητη πικάντικη πίτσα, χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι), επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα, ελληνικό γιαούρτι.

KONOS – Filoso

Αιχμηρό, γεμάτο εντάσεις και έντονα αρώματα άγουρων και πιό ώριμων καρπών. Ζωηρά πικάντικο και πικρό στη γεύση μαζί με ξεκάθαρα πράσινα και πιο γλυκά αρώματα!

Μια μοναδική σύνθεση δυο ποικιλιών που θα καταπλήξει τις αισθήσεις σας!

– Συνοδεύει άριστα:

Παραδοσιακές τομάτες, Ψητά σπαράγγια, Ημί-παστο σκουμπρί, Κουνουπίδι “μπριζόλα”, επιδόρπια με σοκολάτα υγείας, αχλάδι/ροδάκινο σορμπέ

KONOS EVOO

Τα έντονα αρώματα φρούτων όπως μπανάνας, μάνγκο, αχλαδιού καθώς και λουλουδιών δένουν διακριτικά με τόνους φύλλων τομάτας, γρασιδιού και ελιάς, δημιουργώντας ένα αρμονικό και «γλυκό» ελαιόλαδο με μέτριο φρουτώδες και μακρά επίγευση.

Νέα συσκευασία για το ελαιόλαδό μας αποτελεί ο Ασκός 1lt! Εύχρηστος και βολικός! Βέλτιστη ποιότητα αποθήκευσης και διατήρησης του ελαιολάδου μέχρι και την τελευταία σταγόνα. Διατηρεί φυλαγμένα τα ώριμα φρουτώδη αρώματα καθώς και τη μακρά γλυκιά και πολύπλοκη επίγευση του ελαιολάδου μας!

– Συνοδεύει εξαιρετικά:

Σαλάτα με φρέσκια και λιαστή τομάτα, βραστή και ψητή πατάτα, παγωτό βανίλια, ελληνικό γιαούρτι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *