Ένα Μικρό Καράβι asbl

Η οργάνωση “Ήταν Ένα Μικρό Καράβι asbl'”έριξε ‘άγκυρα’ στις Βρυξέλλες το 2010. Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη για την οργάνωση δραστηριοτήτων στα ελληνικά, με πολλή αγάπη και μεράκι, ψάχνοντας αφορμές για την χρήση της γλώσσας. Στις δράσεις μας συμπεριλαμβάνονται η δημιουργική απασχόληση για παιδιά προσχολικής ηλικίας, θεματικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού, φορητά εκπαιδευτικά προγράμματα με υλικό από μουσεία της Ελλάδας, καθώς και η οργάνωση θεαμάτων και εργαστηριών με εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του παιδικού βιβλίου. 

Στο Μικρό Καράβι οι δραστηριότητες αποσκοπούν στην προώθηση της γλώσσας, των παραδόσεων, της ιστορίας και των εθίμων της Ελλάδας, αλλά και στην ευρύτερη καλλιτεχνική δημιουργία! Πρώτο μας μέλημα είναι η ψυχαγωγία, και πιστεύουμε πολύ στην βιωματική μαθησιακή διαδικασία! Για το λόγο αυτό οι εκπαιδευτικές μας δράσεις έχουν πάντα διαδραστικό χαρακτήρα, με συμμετοχική παρουσίαση των θεμάτων, και δημιουργική επαφή με το εκάστοτε θέμα.

Επιθυμία μας είναι να παρακινήσουμε τα παιδιά όλων των ηλικιών να δουν, να ακούσουν, αλλά κυρίως να εκφραστούν, να παίξουν, να παρατηρήσουν, να δημιουργήσουν, και να προβληματιστούν. Στόχος μας είναι να γίνει η επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό, την γλώσσα και την τέχνη, μέσα από την αξιοποίηση όλων των ικανοτήτων των παιδιών! Να αγαπήσουν την ελληνική ιστορία και παράδοση, κάνοντάς την αντικείμενο παιχνιδιού και συνεργασίας!

Οι εγγραφές για την μόνιμη ομάδα των Μικρών Αρμενιστών πραγματοποιούνται κατα βάση το Σεπτέμβριο, αλλά για τα υπόλοιπα  εργαστήρια γίνονται και ξεχωριστά μέσα στην σχολική χρονιά, αναλόγως την περίπτωση. 

Για τις δραστηριότητες

Κανόνες Λειτουργίας και Υποδοχής Κοινού -COVID 19

Leave a Reply

Your email address will not be published.