Taalcentrum Kookoovaja

Στο Κέντρο Γλωσσών Κουκουβάγια, στην Ουτρέχτη, διδάσκουμε ξένες γλώσσες σε μικρά τμήματα και οργανώνουμε δωρεάν σεμινάρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αποκτήσουν βαθιά γνώση της γλώσσας και του πολιτισμού που τους ενδιαφέρει.

Οι γλώσσες της Κουκουβάγιας:

Ελληνικά

Αγγλικά

Ιταλικά

Ρουμάνικα

Ολλανδικά

Διδάσκουμε αυτές τις γλώσσες σε όλα τα επίπεδα. Νέοι κύκλοι μαθημάτων ξεκινούν κάθε Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και Απρίλιο και κρατάνε για δώδεκα εβδομάδες. Ο κάθε κύκλος μαθημάτων κοστίζει €300-€350. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τα μαθήματα και τις τιμές, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: https://kookoovaja.nl/

Τα τμήματά μας είναι μικρά, οπότε οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κάντε την εγγραφή σας εγκαίρως!

Γιατί να μάθεις μια γλώσσα στην Κουκουβάγια;

Στην τάξη μας θα βρείς ένα φιλικό περιβάλλον και προσοχή στους προσωπικούς σου στόχους. Διδάσκουμε σε μικρά τμήματα για να μπορούμε να προσαρμόζουμε το μάθημα στις ανάγκες σου, να δημιουργούμε μια οικεία ατμόσφαιρα και να εστιάζουμε στην προφορική ομιλία. Οι δασκάλες της Κουκουβάγιας διδάσκουμε τη μητρική μας γλώσσα και έχουμε πολύχρονη εμπειρία και κατάρτηση στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Έχουμε βαθιά γνώση και αγάπη για τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας και τα διδάσκουμε με ενθουσιασμό, ενώ προσπαθούμε να ανανεώνουμε τις διδακτικές μας πρακτικές συνεχώς. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας βρίσκουν τα μαθήματά μας πολύ αποτελεσματικά και ευχάριστα.

Η αποστολή μας

Ο στόχος της Κουκουβάγιας είναι να βοηθήσει τους μαθητές της να αισθανθούν ότι έχουν γίνει μέλη της ολλανδικής κοινωνίας ή του ξένου πολιτισμού τον οποίο επιλέγουν να γνωρίσουν. Για εμάς, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σημαίνει ότι μπορείς να κινηθείς στον κόσμο με μεγαλύτερη ευκολία, να βελτιώσεις τις προοπτικές σου και να προωθήσεις την καριέρα σου, να κάνεις νέους φίλους και να δημιουργήσεις ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυο. Το να μάθεις μια ξένη γλώσσα σου επιτρέπει επίσης να γεφυρώσεις τις πολιτισμικές διαφορές ανάμεσα σε σένα και αγαπημένα σου πρόσωπα: μπορείς να γνωρίσεις τα τραγούδια, τα βιβλία και την κουζίνα που αγαπούν, να καταλάβεις τις ιδιαιτερότητες του υποβάθρου τους, να μάθεις πώς να μαγειρεύεις τα αγαπημένα τους φαγητά και να πιάσεις κουβέντα με τη γιαγιά τους!

Στην Κουκουβάγια αγαπάμε την πολυγλωσσία και μας αρέσει να διδάσκουμε ανθρώπους από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο. Όλες οι δασκάλες της Κουκουβάγιας είναι και οι ίδιες μαθήτριες ξένων γλωσσών και ξέρουμε τι σημαίνει να ανοίγεσαι στις νέες εμπειρίες που φέρνει η γνώση μιας ξένης γλώσσας.

Γιατί μας λένε Κουκουβάγια;

Η κουκουβάγια είναι ένα αρχαίο ελληνικό σύμβολο της σοφίας. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε κάνει πιο ανοιχτόμυαλο και σου επιτρέπει να κινείσαι με ευελιξία σε διαφορετικές κουλτούρες. Είναι, επίσης, γυμναστική για το μυαλό, μια και βελτιώνει τη μνήμη, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και το multitasking! Με λίγα λόγια, η πολυγλωσσία είναι σοφία!

Η ιστορία μας

Η Κουκουβάγια ιδρύθηκε το 2014 από τη Σαμάνθα, που ήθελε να προσφέρει στους Έλληνες που ζουν στην Ολλανδία μαθήματα ολλανδικών υψηλής ποιότητας, σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των Ελλήνων μαθητών. Η Σαμάνθα είναι Ολλανδή γλωσσολόγος και δασκάλα ολλανδικών ως δεύτερης γλώσσας (NT2) που έχει σπουδάσει και αγαπά την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Η Βάσω, δασκάλα ελληνικών και μαθήτρια της ολλανδικής γλώσσας, έγινε μέλος της ομάδας στις αρχές του 2015 και από τότε κάνει μαθήματα ελληνικών σε Ολλανδούς και άλλες εθνικότητες. Από το 2017 η ομάδα μας διευρύνθηκε με δασκάλες που έχουν την ίδια φιλοσοφία για τη διδασκαλία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Κατά τη διάρκεια των περιορισμών λόγω COVID 19 μεταφέραμε την τάξη μας στο διαδίκτυο και συνεχίζουμε τα μαθήματα σε μικρά τμήματα για να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της διαδικασίας μάθησης των μαθητών μας, αλλά και για να διατηρήσουμε ένα χώρο και χρόνο, όπου όλοι και όλες μπορούμε να συναντιόμαστε για να μαθαίνουμε και κάνουμε παρέα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.