Σταματία Αηδονίδου – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τι είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός και ποια η διαφορά του από τον επαγγελματικό επαναπροσδιορισμό; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζω από νωρίς τι θέλω να γίνω, όταν μεγαλώσω; Πώς θα βιοποριστεί το παιδί μου; Θα γίνει επιτυχημένος επαγγελματίας ως ενήλικας; Τι άλλο μπορώ να του προσφέρω;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις με τις οποίες έρχομαι καθημερινά σε επαφή τα τελευταία χρόνια. Πράγματι, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς τι είναι αυτό που του αρέσει να κάνει. Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει και σε ποιόν τομέα θα είχε σίγουρη επιτυχία. Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων κρίνεται κάτι περισσότερο από απαραίτητος! Μόνο όταν γνωρίζουμε τι θέλουμε σε συνάρτηση με το τι μπορούμε να κάνουμε είμαστε σε θέση να επιλέξουμε συνειδητά την επαγγελματική σταδιοδρομία, μέσα από την οποία θα είμαστε ευτυχισμένοι κάθε μέρα στην εργασία μας.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πώς μπορώ να συνδυάσω τα θέλω μου με τις ικανότητές μου;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι σχετικά απλή: μέσω του τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού ή του αντίστοιχου τεστ επαγγελματικού επαναπροσδιορισμού!

Το τεστ είναι σταθμισμένο και περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ενώ ολοκληρώνεται σε περίπου 1 ώρα. Υπάρχουν διάφορα πακέτα των 2, 3 ή 5 ερωτηματολογίων, τα οποία παρέχονται σε διάφορες γλώσσες. Η γνωριμία μας και ο καθορισμός του καταλληλότερου για εσένα τεστ ολοκληρώνει την πρώτη μας συνάντηση. Στη συνέχεια και περίπου ύστερα από δύο με τρεις εβδομάδες αφού ολοκληρώσεις το τεστ, θα κλείσουμε την επόμενή μας συνάντηση, όπου θα αναλυθούν τα αποτελέσματά σου, ενώ θα σου προσφέρω συμβουλευτική και καθοδήγηση! Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του τεστ, είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα σύγκρισης των αποτελεσμάτων σου με τους καταξιωμένους επαγγελματίες σε κάθε κλάδο. Έτσι θα είμαι σίγουρη, ότι θα λάβεις το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα για την μελλοντική σου σταδιοδρομία!

Η συμβουλευτική δεν σταματάει εκεί. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι περισσότερες συναντήσεις μαζί μου, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σου κι αυτό 24/7!

Λίγα λόγια για εμένα:

Ξεκίνησα αυτό το επιχειρηματικό βήμα, γιατί κοιτώντας γύρω μου τους νέους του σήμερα, κατάλαβα, ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών απλά ξυπνάει καθημερινά για να πάει σε μια δουλειά μέσα από την οποία δεν μπορεί να εκφραστεί. Έτσι, δημιουργήθηκε μέσα μου η ανάγκη να τους υποστηρίξω, να τους βοηθήσω να αντιληφθούν τις κλίσεις, τα ταλέντα και τις ικανότητές τους. Ονομάζομαι Σταματία Αηδονίδου και είμαι σύμβουλος σταδιοδρομίας. Κατέχω πτυχίο Διαχείρισης Πληροφοριών από το Τ.Ε.Ι. Καβάλας και μεταπτυχιακού στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθηση από το Ακοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σε ένα ερευνητικό ινστιτούτο στη Γερμανία, όπου ασχολούμαι με θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Αν έτυχε να ακούσεις για το πρώτο Girls’ Day στην Αθήνα – ναι, ήμουν μέλος της οργανωτικής ομάδας και είναι κάτι το οποίο με γεμίζει υπερηφάνεια!

Ας μείνουμε σε επαφή!