Βέλγιο: Εθελοντές μαζεύουν τα απορρίμματα που άφησαν τουρίστες

απορρίματα

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία στο Βέλγιο, όπου εθελοντές αποφάσισαν να μαζέψουν τα απορρίμματα που άφησαν οι τουρίστες, μετά την επίσκεψή τους στο οροπέδιο των Hautes Fagnes. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, μέσω του οποίου αποδεικνύεται ότι κανένας κορωνοϊός δε μπορεί να εμποδίσει τις αγνές προθέσεις και να επισκιάσει τις θετικές πρωτοβουλίες.

ζαχαροπλαστείο-βέλγιο-βρυξέλλες
Φούρνος-Βέλγιο

Η επιχείρηση «Great Clean-Up» πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο οροπέδιο των Hautes Fagnes. Χιλιάδες τουρίστες ξεχύθηκαν στο δημοφιλές φυσικό καταφύγιο κατά τη διάρκεια της κρύας έκρηξης που προκάλεσε έντονη χιονόπτωση στην περιοχή, αφήνοντας τα σκουπίδια τους στους λόφους και τα μονοπάτια.

Τώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι αρκετά καλές, περίπου 40 εθελοντές αποτελούμενοι από πεζοπόρους, δρομείς και ορειβάτες έθεσαν ως στόχο να καθαρίσουν τα σκουπίδια από την περιοχή το Σάββατο και την Κυριακή.

“Το οροπέδιο των Fagnes είναι πολύ μεγάλο, αλλά χάρη στους πεζοπόρους που μπορούσαν να φτάσουν σε πιο απομακρυσμένα μέρη, τα καταφέραμε αρκετά γρήγορα”, δήλωσε ο Cindy Gazon, διοργανωτής της επιχείρησης.

«Ξέρουμε πώς να καλύψουμε μια μεγάλη περιοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τον υπολογισμό μου, ο καθαρισμός μίας έκτασης περίπου 250 χιλιομέτρων είναι εφικτός σε δύο ημέρες. Με 40 άτομα, σε δύο ομάδες, ήταν ένα γρήγορο και αποτελεσματικό έργο. “

Η Διεύθυνση Φύσης και Δασών είχε ορίσει τις περιοχές που πρέπει να καθαριστούν, ενώ για τον επικεφαλής της περιοχής του Malmedy, Joel Verdin, υπήρξαν μερικές εκπλήξεις: “Η διασπορά όλων αυτών των αποβλήτων ήταν απροσδόκητη, όχι μόνο στους δρόμους αλλά και μέσα στα δασικά μονοπάτια, σχεδόν σε ολόκληρο το οροπέδιο των Hautes Fagnes καθώς και στο φυσικό καταφύγιο », είπε.« Αυτό συνδέεται σαφώς με την παρουσία μιας εξαιρετικά μεγάλης εισροής τουριστών, τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο από το συνηθισμένο.”

Υπήρξαν επίσης μερικές εκπλήξεις μεταξύ των περίπου 10m³ σκουπιδιών που συλλέχθηκαν. «Βρήκαμε μια καρέκλα γραφείου, που ήταν αρκετά βαριά», είπε ο πεζοπόρος και εθελοντής Jérémy Lejoly. Τα περισσότερα ήταν απορρίμματα από δοχεία τροφίμων και ποτών – μαζί με μεγάλο αριθμό γεμάτες με περιττώματα σκύλου.


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks