Αφιέρωμα στο Étretat στη Γαλλία (Διακοπές στη Νορμανδία)

Νορμανδία

Σήμερα ταξιδεύουμε νοερά σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας με πληθυσμό μόλις 1291 κατοίκους. Είναι παραθαλάσσιο αυτό το φανταστικό μέρος, είναι στη Νορμανδία και απέχει μόλις 32 χιλιόμετρα από τη Χάβρη!

Mας έχεις κάνει FOLLOW στο INSTAGRAM ?

Αυτή η τοποθεσία φημίζεται για τα βράχια της περιοχής και αυτά είναι που προσελκύουν τους εναλλακτικούς τουρίστες να επισκεφτούν το φανταστικό αυτό μέρος στη Νορμανδία. Η περιοχή ανήκει στο μονοπάτι του ιμπρεσιονισμού που θα αναφερθούμε σύντομα σε επόμενο άρθρο.

Μερικοί από τους βράχους έχουν ύψος έως και 90 μέτρα και σχηματίζουν αυτό το εντυπωσιακό τοπίο που είναι μια εναλλακτική, καλή επιλογή για διακοπές στη Γαλλία.

Oι καλλιτέχνες

Η φύση έχει σκαλίσει ασυνήθιστα σχήματα στους λευκούς βράχους στο Etretat, και ως αποτέλεσμα, αυτό το γραφικό σημείο προσέλκυσε πολλούς ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, οι οποίοι προσπάθησαν να αποτυπώσουν τους βράχους σε καμβά. 

Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη Etretat είναι επίσης το σκηνικό που διαδραματίζεται το δημοφιλές γαλλικό παιδικό βιβλίο του Maurice Leblanc για τον Arsène Lupin.

Οι βράχοι και οι βραχώδεις σχηματισμοί κλέβουν την παράσταση στο Etretat, χάρη στην εξαιρετική φυσική ομορφιά τους και το γεγονός ότι διάσημοι ιμπρεσιονιστές τα ζωγράφισαν τόσο αξέχαστα. Η διάβρωση έχει δημιουργήσει εξαιρετικές καμάρες και έχει σχηματιστεί ένα απίστευτα όμορφο τοπίο.

Ένα γνωστό σημείο της περιοχής είναι ο σχηματισμός βράχων που βλέπετε στη φωτογραφία παραπάνω και μοιάζει με βελόνα- αυτό το μέρος λέγεται “Aiguille” – Με θέα αυτό τον βράχο μπορείς να παίξεις μέχρι και γκόλφ που υπάρχει στην περιοχή ή απλά να απολαύσεις τη θέα μόνος ή με την παρέα σου.

Στα ανατολικά του χωριού σίγουρα θα πρέπει να πας στον κήπο του Jardins d’Etretat,  εμπνευσμένος από την Ασία με εκπληκτική θέα στο Etretat και στον κόλπο του απέναντι από την αψίδα Aval που απαθανάτισαν περίφημα οι Claude Monet και Eugène Boudin.

Για το ηλιοβασίλεμα δεν υπάρχουν λόγια – όσοι έχετε βρεθεί στα παράλια της Γαλλίας, γνωρίζεται τι εννοούμε.

Η πόλη

Η μικρή πόλη ​​είναι γραφική και γεμάτη όμορφα εστιατόρια και καταστήματα, ενώ η αξιοσημείωτη ξύλινη σκεπαστή αγορά και η βίλα  του 19ου αιώνα Le Clos Lupin αξίζουν την επίσκεψη μας.

Η οικονομία της πόλης βασίζεται κυρίως στον τουρισμό πλέον – ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι κατά τον 18ο και 19ο αιώνα η οικονομία στηριζότανε κυρίως στη βιομηχανία φυκιών! Μάλιστα υπάρχει γνωστός πίνακας του George Inness με το όνομα «Étretat» που μπορείς να διακρίνεις τους καπνούς από την καύση των φυκιών.

Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων για το πέμπτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του Lupin (τηλεοπτική σειρά του Νετφλιξ) εκτυλίχθηκαν στην περιοχή και τα περίχωρα.

Είναι προορισμός που οι SuperGreeks προτείνουν ανεπιφύλακτα. Γενικά η Νορμανδία είναι μια περιοχή που όλοι πρέπει να επισκεφτούν κάποια στιγμή. Αγαπάμε Γαλλία! 🙂

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks