Εύρεση εργασίας στις Βρυξέλλες

εργασία

Αν ψάχνετε για δουλειά στις Βρυξέλλες, θα βρείτε έναν διεθνή χώρο εργασίας, ένα πολύγλωσσο περιβάλλον και πολλές θέσεις εργασίας για εργαζόμενους με πολλές δεξιότητες. Υπάρχουν πολλά μέρη για αναζήτηση εργασίας στις Βρυξέλλες, όπως διαδικτυακοί ιστότοποι απασχόλησης στις Βρυξέλλες, γραφεία πρόσληψης και τοπικές εφημερίδες. Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε να αναζητήσετε εργασία στις Βρυξέλλες, μπορείτε πάντα να βρείτε δουλειά με τη σωστή δόση εμπειρίας και επιμονής.

Η αγορά εργασίας

Οι Βρυξέλλες, που είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο παράγοντα έλξης για πολλούς ομογενείς που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Εάν θέλετε να εργαστείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρέπει να περάσετε μια σειρά εξετάσεων. Η διαδικασία διαρκεί περίπου ένα χρόνο αλλά μια δουλειά δεν είναι απαραίτητα σίγουρη. Εάν η εργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι για εσάς, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να βρείτε δουλειά στις Βρυξέλλες.

Οι περισσότερες κενές θέσεις εργασίας στις Βρυξέλλες αφορούν εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης στον τομέα των υπηρεσιών. Αυτοί οι τομείς περιλαμβάνουν χρηματοοικονομικά, διεθνείς επιχειρήσεις, κτηματομεσιτικά γραφεία, εκπαίδευση, δημόσια υγεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Υπάρχει ζήτηση για μηχανικούς, τεχνικούς, αρχιτέκτονες, λογιστές, νοσηλευτές και μαίες, προσωπικό πληροφορικής, πωλητές, δασκάλους, μηχανικούς και κτίρια.

Λόγω των καλών συνδέσεων, πολλοί μετανάστες μάλιστα ζουν στις γύρω περιοχές και μετακινούνται στις Βρυξέλλες – το κέντρο των ξένων εργαζομένων. Το Βέλγιο διαθέτει καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις. Το συμβούλιο των Βρυξελλών αναφέρει ότι οι άνθρωποι που ζουν κάπου αλλού στη χώρα κατέχουν περισσότερες από τις μισές θέσεις εργασίας στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα έρχεται σπίτι σου απλά και μόνο με ένα κλικ ! Το SuperGreeks Marketplace εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή ήδη με 100άδες προιόντα όλους τους Έλληνες της Ολλανδίας- σύντομα θα είμαστε σε Γερμανία και Βέλγιο επίσης

Οι γλώσσες

Για να μπείτε στη διαδικασία να ανταγωνιστείτε για θέσεις εργασίας στις Βρυξέλλες, πιθανότατα θα χρειαστείτε άριστη γνώση γαλλικών ή ολλανδικών ή μερικές φορές και των δύο. Μια τρίτη γλώσσα όπως τα αγγλικά είναι είτε μπόνους είτε απαίτηση εργασίας για θέσεις εργασίας στις Βρυξέλλες. Στη διεθνή σκηνή, θα χρειαστείτε αγγλικά με γαλλικά ή ολλανδικά ως γλώσσα εργασίας. Οποιαδήποτε επιπλέον γλώσσα είναι ένα άλλο πλεονέκτημα.

Αν έρχεσαι μετανάστης στο Βέλγιο, τότε εδω θα βρεις όλες τις πληροφορίες

Αναζήτηση εργασίας

Η ΕΕ απασχολεί πάνω από 40.000 άτομα σε διάφορα ιδρύματα, και πολλές από αυτές τις δουλειές βρίσκονται στις Βρυξέλλες. Πρέπει να είστε μέλος μιας χώρας της ΕΕ και συνήθως να μιλάτε δύο ή περισσότερες γλώσσες. Για θέσεις εργασίας στην ΕΕ, ανατρέξτε στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Επιλογής Προσωπικού (EPSO) ή στο EuroBrussels, το οποίο εμφανίζει θέσεις εργασίας σε οργανισμούς της ΕΕ με έδρα τις Βρυξέλλες. Οι πολίτες της ΕΕ μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την πύλη εργασίας της ΕΕ, EURES (ec.europa.eu/eures).

Κάθε περιοχή του Βελγίου έχει το δικό της δημόσιο γραφείο απασχόλησης όπου μπορείτε να περιηγηθείτε σε κενές θέσεις εργασίας, να ανεβάσετε βιογραφικό, να αναζητήσετε μαθήματα κατάρτισης ή να λάβετε συμβουλές σχετικά με την αναζήτηση εργασίας σας από έναν σύμβουλο στο διαδίκτυο ή σε τοπικό γραφείο. Το Actiris (www.actiris.be) καλύπτει την πρωτεύουσα των Βρυξελλών, το VDAB (www.vdab.be) τη Φλάνδρα, το Le Forem (www.leforem.be) για τη Βαλλωνία και το ADG (www.adg.be) τη γερμανικά κοινότητα. (Σημείωση: Αυτοί οι ιστότοποι είναι μόνο στα φλαμανδικά, τα γαλλικά και/ή τα γερμανικά.)

Το διαδίκτυο είναι ένα καλό μέρος για να αναζητήσετε δουλειά στο Βέλγιο και σε όλη την Ευρώπη (ειδικά στη γλώσσα σας). Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι ειδικά για κυνηγούς εργασίας, που απλά ανεβάστε το βιογραφικό σας και ξεκινάτε την αναζήτησή σας. Μπορείτε επισκεφθείτε ιστότοπους, όπως:

Επιπλέον, για όσους και όσες ενδιαφέρονται και για έναν πιο παραδοσιακό τρόπο αναζήτησης εργασίας, μπορείτε να βρείτε αρκετές αγγελίες και στις εφημερίδες. Αγοράστε μία για να να διαβάσετε τα νέα της ημέρας για το Βέλγιο, την Ευρώπη και τον κόσμο και ρίξτε μια ματιά και στις αγγελίες εργασίας.

αίθουσα συνεδριάσεων

Γραφεία πρόσληψης στις Βρυξέλλες

Τα γραφεία πρόσληψης μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμα και είναι δημοφιλή στην Ευρώπη, ειδικά αν δεν γνωρίζετε την τοπική γλώσσα. Μπορείτε να βρείτε γραφεία πρόσληψης αφιερωμένα σε συγκεκριμένους τομείς, για παράδειγμα, αγγλόφωνες θέσεις εργασίας. Ακόμα κι αν η γλώσσα δεν είναι ένα ζήτημα, ένας οργανισμός προσλήψεων μπορεί να σας βοηθήσει να σας καθοδηγήσει μέσω της γραφειοκρατίας και των συμβάσεων.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνεις για δουλειά στο Βέλγιο; Όλες οι πληροφορίες…

Λήψη βελγικής άδειας εργασίας

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας αλλοδαπός υπήκοος που θέλει να εργαστεί στο Βέλγιο πρέπει να λάβει άδεια εργασίας. Υπάρχουν τρεις τύποι αδειών εργασίας που διαφέρουν από περιορισμένη ή απεριόριστη πρόσβαση στην αγορά εργασίας του Βελγίου: Τύπος Α, Τύπος Β και Τύπος Γ.

Οι υπήκοοι ΕΕ, ΕΟΧ και Ελβετίας δεν χρειάζονται θεώρηση εργασίας. Εάν έχετε άδεια μόνιμης διαμονής για απεριόριστο χρονικό διάστημα, δε θα χρειαστεί επίσης να λάβετε άδεια εργασίας.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!