Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2023- Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο;

φινλανδία

Πάμε να δούμε τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2023!

αύξηση-ενοίκια-ολλανδία-σπίτια

Σύμφωνα με την αξιολόγηση της ευτυχίας του ΟΗΕ για το 2023, η Φινλανδία κατατάσσεται για έκτη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο. Ακολουθούν η Δανία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Ολλανδία στις πρώτες θέσεις της λίστας. Η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλά στη λίστα καθώς βρίσκεται στην 62η θέση – Η Ολλανδία βρίσκεται κλασσικά ψηλά σε αυτή τη λίστα και πάντα στις πρώτες θέσεις. Η Γερμανία βρίσκεται στην 16η θέση, το Βέλγιο στην 17η, ενώ το Λουξεμβούργο βρίσκεται στην 10άδα και στην 9η θέση.

Οι χώρες αυτές διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα ζωής, τις δυνατότητες για ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράγοντες όπως η κοινωνική στήριξη, η ελευθερία, η επαγγελματική ευκαιρίες και η αίσθηση ασφάλειας συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ευτυχισμένου περιβάλλοντος.

Ελλάδα

Παρόλο που η Ελλάδα είναι χαμηλά στη λίστα, υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση και πρόοδο. Οι προσπάθειες για τη βελτίωση του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης, της υγείας και της οικονομικής κατάστασης μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την ευτυχία και την ευημερία.

Συνολικά, η λίστα της ευτυχίας του ΟΗΕ για το 2023 μας δείχνει ποιες χώρες έχουν τις καλύτερες πρακτικές για τη δημιουργία ενός ευτυχισμένου περιβάλλοντος και προσφέρει μια καθοδηγητική αξία για την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε όλο τον κόσμο.

Copenhagen, Denmark on the Nyhavn Canal.

Οι 20 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου το 2023

 1. Φινλανδία
 2. Δανία
 3. Ισλανδία
 4. Ισραήλ
 5. Ολλανδία
 6. Σουηδία
 7. Νορβηγία
 8. Ελβετία
 9. Λουξεμβούργο
 10. Νέα Ζηλανδία
 11. Αυστρία
 12. Αυστραλία
 13. Καναδάς
 14. Ιρλανδία
 15. Ηνωμένες Πολιτείες
 16. Γερμανία
 17. Βέλγιο
 18. Τσεχική Δημοκρατία
 19. Ηνωμένο Βασίλειο
 20. Λιθουανία

*Η Γαλλία σε αυτή την περίπτωση και αυτή τη χρονική στιγμή δεν είναι καν στο TOP20

Διαβάστε εδώ για την πρωτοβουλία της Φινλανδίας να χαρίσει δωρεάν ταξίδια σε μερικούς τυχερούς ώστε να ζήσουν από κοντά την ευτυχία στη χώρα τους. Δείτε που κάνετε την αίτηση, τι είναι αυτός ο διαγωνισμός και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks