Γαλλία: Φάλαινα 10 μέτρων εντοπίστηκε στον Σηκουάνα

grayscale photo of body of water

Ένα μήνα πριν μια αρσενική όρκα είχε βρεθεί στον ποταμό της Γαλλίας, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Για άλλη μια φορά ο Σηκουάνας στη Γαλλία δέχτηκε την επίσκεψη ενός τεράστιου κήτους. Μια φάλαινα 10 μέτρων εντοπίστηκε στον ποταμό, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, κάτι που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση γιατί δεν θεωρείται φυσιολογικό.

«Αυτό είναι άνευ προηγουμένου», είπε η Ντελφίν Ελουά, διευθύντρια του Ινστιτούτου Έρευνας Θηλαστικών GEC, αφού η ομάδα της επιβεβαίωσε αναφορές που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν απολύτως δυνατό για ένα τέτοιο ζώο να περιπλανηθεί στην περιοχή του γλυκού νερού της γέφυρας της Νορμανδίας κοντά στο Αβρ, όπως τονίζει το Politika.rs και μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η Ελουά πρόσθεσε ότι παρόλο που οι φάλαινες δεν είναι ασυνήθιστες στη Μάγχη, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα θηλαστικό του είδους έχει εντοπιστεί να κολυμπά στον Σηκουάνα.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά από ναύτες σήμερα, ανακοίνωσε το γραφείο της νομαρχίας Σεντ Μαριτίμ, προσθέτοντας ότι αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση με ερευνητές και κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητηθεί το βίντεο του θηλαστικού, αναφέρει το Tanjug.

Η ομάδα επιβεβαίωσε ότι πιθανώς πρόκειται για ενήλικη φάλαινα που ανήκει στο αυλακωτό υποείδος, ότι έχει μήκος περίπου 10 μέτρα και ότι φαίνεται να είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

Τον περασμένο μήνα, η άρρωστη και μήκους τεσσάρων μέτρων αρσενική όρκα εντοπίστηκε στον Σηκουάνα πέθανε αφού τα συνεργεία εμπειρογνωμόνων απέτυχαν να τον φέρουν πίσω στη Μάγχη.

«Πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό δε θα συμβεί ξανά», σημείωσε η Ελουά.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks