Πρόταση: Έκθεση για τις άστεγες γυναίκες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

femmes-έκθεση-κοινοβούλιο-βρυξέλλες

Το Κέντρο Επισκεπτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φιλοξενεί την προσωρινή έκθεση «FEMMES – Πορτρέτα γυναικών».

Αυτή η έκθεση αφηγείται 15 ιστορίες άστεγων γυναικών που στεγάστηκαν σε ένα από τα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-το κτίριο Helmut Kohl-κατά τους πρώτους μήνες της κρίσης Covid-19

Θα ανακαλύψετε τα πορτρέτα τεσσάρων γυναικών που συμφώνησαν να μοιραστούν την εικόνα τους και την ιστορία τους στο ευρύ κοινό.

4 μαρτυρίες – 15 πορτρέτα. Κάθε πορτρέτο που παρουσιάζεται εδώ συνοδεύεται από μια ηχητική ακολουθία, μια ερμηνεία από την ηθοποιό Charlotte de Metsenaere, κάθε μαρτυρία που δόθηκε από τις γυναίκες.

Το FEMMES είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του φωτογράφου Gaël Turine και της δημοσιογράφου Anne-Cécile Huwart. Μαζί έχουν καταγράψει 15 ιστορίες θλίψης και απόγνωσης, αλλά και επιθυμίας και πρόθεσης για ένα καλύτερο μέλλον.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στα γαλλικά και αγγλικά και μπορεί επίσης να διαβαστεί στα ολλανδικά και τα γερμανικά, μέσω ενός κωδικού QR που διατίθεται στον εκθεσιακό χώρο.

Oι γυναίκες

Πρόκειται για γυναίκες που είναι «χρόνια άστεγες», «στους δρόμους», «θύματα βίας», «θύματα εμπορίας», «άρρωστες», «μετανάστριες», «εξόριστες», «τοξικομανείς», «αλκοολικές». ..

Αλλά είναι, πρώτα απ ‘όλα, γυναίκες.

Γυναίκες με μια ζωή και ένα ταξίδι – συχνά είναι τραυματικό αυτό το ταξίδι. Αλλά επίσης, και το πιο σημαντικό, γυναίκες με μέλλον.

Προκειμένου να (ξανά) βρούνε την ταυτότητα τους, οι συνθήκες διαβίωσης θα πρέπει να είναι ιδανικές. Η στέγη είναι βασικό αγαθό για να βρούνε τη γυναικεία τους ταυτότητα.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, η ανθρωπιστική οργάνωση Samusocial των Βρυξελλών είχε την ευκαιρία να ανοίξει το ιδανικό κέντρο για γυναίκες χωρίς στέγη στο κτίριο Helmut Kohl, που δόθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Για τέσσερις μήνες, μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου τους 2020, οι αξιωματούχοι της ΕΕ που εργάζονταν εξ αποστάσεως εγκατέλειψαν τα γραφεία τους για να δώσουν το χώρο τους σε 279 γυναίκες. Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες έμεναν σε δωμάτια ανθρώπινου μεγέθους, μέρα και νύχτα, χωρίς να αναγκάζονται να φεύγουν από το κέντρο κάθε πρωί, χωρίς να βλέπουν τη ζωή τους να ροκανίζετε, με μια αίσθηση οδυνηρού αναπόφευκτου, της έλλειψης στέγης τους.

64 από αυτές τις γυναίκες έχουν ήδη βρει λύσεις που θα δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα της στέγης.

Οι ιστορίες των γυναικών

Οι ιστορίες των άστεγων γυναικών θα σας συγκλονίσουν. Αυτοί οι καθημερινοί άνθρωποι που αδικήθηκαν τις περισσότερες φορές από τη ζωή, άλλες φορές αδίκησαν και τους εαυτούς, αλλά και αυτό ήταν απόρροια των κακών συνθηκών που επικρατούσαν όταν μεγάλωναν.

Πριν κρίνουμε κάποιον, τον οποιονδήποτε, καλό είναι να το σκεφτούμε πολλές φορές- αρχικά δεν θα πρέπει να κρίνουμε ποτέ και κανέναν – άλλωστε ποιοι είμαστε εμείς… ; – σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι προβληματικά παιδικά χρόνια μπορεί να είχε κάποιος, τι ιστορίες περίεργες και κακές μπορεί να έμελε η ζωή σε κάποιον.

Κάποιες από τις ιστορίες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ

Προτείνουμε την έκθεση- είναι από αυτές τις εκθέσεις που σε “σκίζουν” μέσα σου, σε κάνουν να προβληματιστείς, να αναθεωρήσεις, να νιώσεις, να πράξεις.

Πότε ;

01.10.2021 – 30.11.2021

Που ;

The European Parliament’s visitors’ center LuxembourgSquare, 100 – 1050 Brussels

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks