365 ημέρες φεστιβάλ για τις επιστήμες στην πανέμορφη πόλη του Λέιντεν της Ολλανδίας

λέιντεν-φεστιβάλ-επιστημών

Από την 1η Ιανουαρίου το Λέιντεν είναι η Ευρωπαϊκή Πόλη των Επιστημών για 365 ημέρες!

Ένα φεστιβάλ επιστημών για 365 ημέρες στην Ολλανδία και στην πανέμορφη πόλη του Λέιντεν

Ως Ευρωπαϊκή Πόλη των Επιστημών, το Λέιντεν θα φιλοξενήσει ένα φεστιβάλ που εξερευνά την επιστήμη, τη γνώση, την τέχνη και τις δεξιότητες μέσα από διάφορες εκθέσεις, εργαστήρια, δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Εκτός των άλλων κάθε μέρα θα βλέπουμε ένα διαφορετικό θέμα ή ζήτημα να διερευνάται, καθώς οι κάτοικοι της πόλης καλούνται να «αλληλεπιδράσουν άμεσα με την επιστήμη».

Η Κυριακή 9 Ιανουαρίου, για παράδειγμα, έχει τίτλο «Statisch» και καλύπτει το θέμα του στατικού ηλεκτρισμού – τι είναι, από πού προέρχεται και πού πηγαίνει. 

Οι άνθρωποι της πόλης δηλαδή θα συμμετέχουν καθημερινά στις εκδηλώσεις, θα αλληλεπιδρούν συμμετέχοντας, θα μαθαίνουν και θα δίνουν και αυτοί στοιχεία από τις γνώσεις που είχαν ήδη.

Τι όμορφο φεστιβάλ… Ε; Να είναι ένα επιστημονικό ούτως ή άλλως σημαντικό δρώμενο με ουσία και ταυτόχρονα όμως να βάζεις όλη την πόλη να συμμετέχει σε όλο αυτό.

Nα αναφέρουμε πως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ολλανδία, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο βρίσκεται στο παραμυθένιο Λέιντεν.

Κάνοντας μια βόλτα στην πόλη θα βρεις παντού στο κέντρο πληροφορίες για την επιστήμη, την ιστορία. Δηλαδή, περπατάς random στην πόλη και μαθαίνεις.

Tο 2022, το Leiden θα είναι το hotspot της ευρωπαϊκής επιστήμης!

Διεθνής έναρξη


Την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η διεθνής έναρξη της Leiden European City of Science 2022 στο Naturalis Biodiversity Centre. Ωστόσο, αυτή η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία. Ακριβώς πριν από 20 χρόνια, η UNESCO ανακήρυξε την 10η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη. Κατά την έναρξη του Leiden2022, μίλησαν εξέχοντες διεθνείς προσκεκλημένοι, όπως η Shamila Nair-Bedouelle,o Βοηθός Γενικός Διευθυντής Φυσικών Επιστημών της UNESCO στο Παρίσι και ο Jean-Eric Paquet, o Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, o επιβλέπων Lucien Geelhoed, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος, παρουσίασε 22 σημαντικές στιγμές που πρέπει να περιμένουμε από το Leiden2022. 

Η έναρξη ολοκληρώθηκε με την ομιλία της Ingrid van Engelshoven, Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστήμης.

Όλες τις δραστηριότητες του φεστιβάλ / ημέρα μπορείς να τις δεις εδώ!

Οι SuperGreeks θα είναι εκεί.

Εσύ;

Να μας στείλεις φωτογραφίες και υλικό! 🙂

To Leiden είναι από τις ομορφότερες πόλεις στην Ολλανδία και εκεί συναντάμε και 2 εξαιρετικά ελληνικά μαγαζιά για το καφεδάκι μας και το πρωινό μας:

To Rithymna και το P__D Deli Pies & Coffee Co.

*Περισσότερες επιχειρήσεις στο συνεργατικό δίκτυο των SuperGreeks από την πόλη του Leiden βρίσκεις εδώ!

Πηγή άρθρου : Το πανεπιστήμιο του Λέιντεν

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks