Πρόταση / Έκθεση στο Foam Museum του Άμστερνταμ: Ιράκ- Leave and Let Us Go

foam-μουσείο-έκθεση

Οι SuperGreeks σας προτείνουν ακόμα μία έκθεση του Foam Museum στο Άμστερνταμ με θέμα αυτή τη φορά τη ζωή στο Ιράκ.

Την τελευταία φορά σας προτείναμε μια έκθεση από το ίδιο μουσείο που μας έκοψε την ανάσα και αφορούσε τους βιασμούς. Μια συγκλονιστική έκθεση με λόγια δικαστών, δημοσιογράφων, πολιτικών που με το λόγο τους απενοχοποιούν έναν βιασμό – την ιστορία με το παιχνίδι στο ATARI και άλλα περισσότερα.

Σήμερα σας ταξιδεύουμε κάπου αλλού. Πηγαίνουμε στο μακρινό από εμάς Ιράκ και στην έκθεση φωτογραφίας της Alexandra Rose, “Leave and Let Us Go“.

Θέμα της έκθεσης

Ανάμεσα σε ένα αρχείο που αποτελείται από περίπου 300.000 εικόνες και βίντεο, μας δίνεται μια ειλικρινής ματιά στην καθημερινή ζωή του Ιρακινού λαού, όπως φαίνεται μέσα από τα δικά τους μάτια. Από τις selfies έως τις φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων έως τα βίντεο Snapchat στην πρώτη γραμμή, αυτό το έργο μας παρουσιάζει τις αντικρουόμενες πραγματικότητες που υπάρχουν στη χώρα- τις αντιθέσεις. Με αυτό το έργο, η Alexandra Rose υπερβαίνει τη συχνά μονοδιάστατη αφήγηση των μέσων ενημέρωσης και προσθέτει μια άλλη προοπτική, αυτή του ιρακινού λαού.

VIDEO

Δείτε τη συνέντευξη βίντεο στην οποία η Aλεξάνδρα μιλά για τις εμπειρίες της στο Ιράκ και τι ελπίζει να επιτύχει με αυτό της το έργο.

Σύντομα θα έχουμε φωτογραφικό υλικό από την εν λόγω έκθεση και θα σας περιγράψουμε την εμπειρία μας από την έκθεση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks