Φρέσκα κουλούρια 22/09/21 – Τα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο…

Βέλγιο

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από το Βέλγιο

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂

Το Covid Safe Ticket θα παραμείνει κόκκινο για 11 ημέρες μετά το θετικό τεστ

Μετά την αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας ότι οποιοσδήποτε με Covid Safe Ticket (CST), που στη συνέχεια βρέθηκε θετικός, θα μπορούσε να αποκτήσει πράσινο CST στην εφαρμογή CovidSafeBE, το σύστημα έχει πλέον ενημερωθεί.

Τώρα, όποιος έχει θετικό τεστ PCR ή αντιγόνου για την Covid-19 δεν θα μπορεί να δείξει έγκυρο CST για 11 ημέρες. Αντί του κανονικού πράσινου πιστοποιητικού, σε αυτές τις περιπτώσεις το CST θα εμφανίζεται τώρα κόκκινο.

Νέο εργαλείο για τον έλεγχο της ανθεκτικότητας των σπιτιών στο κλίμα

Ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο έχει λανσαριστεί, το οποίο θα επιτρέπει στους ανθρώπους που ζουν στη Φλάνδρα να υπολογίζουν πόσο αδιάβροχα είναι τα σπίτια και οι κήποι τους και πώς να τα κάνουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Με βάση πτυχές που περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις συλλογής όμβριων υδάτων και πόσες λίμνες και δέντρα βρίσκονται κοντά, το εργαλείο Green Blue Level – το όνομα τονίζει τη σημασία της διείσδυσης του νερού και του πρασίνου – δίνει βαθμολογίες που κυμαίνονται από το Α έως το F και προσαρμοσμένες προτάσεις για τον τρόπο αύξησης αυτής της βαθμολόγησης.

Η Ελλάδα έρχεται σπίτι σου απλά και μόνο με ένα κλικ ! Το SuperGreeks Marketplace εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή ήδη με 100άδες προιόντα όλους τους Έλληνες της Ολλανδίας- σύντομα θα είμαστε σε Γερμανία και Βέλγιο επίσης

Ακόμα 480 άτομα βρίσκονται στη λίστα εκκένωσης του Βελγίου από το Αφγανιστάν

Υπάρχουν ακόμη περίπου 480 άτομα στη βελγική λίστα ατόμων που μπορούν να απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Εξωτερικών Sophie Wilmès.

Η Wilmès, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει την ετήσια Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, της οποίας το Αφγανιστάν και η μελλοντική σχέση με το καθεστώς των Ταλιμπάν ήταν μερικά από τα κύρια σημεία συζήτησης, εξήγησε ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων χωρίστηκε σε τέσσερις κατηγορίες, βάσει των οποίων θα γίνουν οι εκκενώσεις.

Δύο βελγικά πανεπιστήμια μεταξύ των πιο συνεργάσιμων στον κόσμο

Τα πανεπιστήμια της Αμβέρσας και του Χάσελτ εμφανίζονται σε ένα ευρετήριο που απαριθμεί τα 25 κορυφαία ιδρύματα για συνεργασία με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα και εταιρείες. Ο δείκτης U-Multirank αντιπροσωπεύει “στρατηγικές συνεργασίες, διεθνή κοινά πτυχία και διεθνείς και περιφερειακές συνδημοσιεύσεις”. Η ανεξάρτητη κατάταξη δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναλύει 1.948 πανεπιστήμια σε 97 χώρες.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα πανεπιστήμια του Βελγίου για το 2021

Τέσσερις Βέλγοι νίκησαν το παγκόσμιο ρεκόρ padel κατά 7 λεπτά

Στηn Μπριζ, τέσσερις φίλοι του Padelclub Azalea έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ του padel παίζοντας για 26 ώρες και 10 λεπτά το περασμένο Σαββατοκύριακο, δηλαδή επτά λεπτά περισσότερο από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ. Το Padel είναι ένα υπαίθριο άθλημα ρακέτας, που συνδυάζει στοιχεία από τένις και σκουός, τα οποία έγιναν όλο και πιο δημοφιλή στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι εκπτώσεις και όχι η βιωσιμότητα προσελκύουν Βέλγους αγοραστές

Οι προσπάθειες των βελγικών σούπερ μάρκετ να προωθήσουν οικολογικές πρωτοβουλίες δεν προσελκύουν τόσο τους αγοραστές όσο οι χαμηλές τιμές και οι εκπτώσεις, διαπίστωσε μια νέα μελέτη για τις καταναλωτικές συνήθειες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης για το «ασυνείδητο κίνητρο» που πραγματοποιήθηκε από τους Beyond Reason και The House of Marketing, οι αγοραστές δεν επηρεάζονται μαζικά από τις προσπάθειες ενός σούπερ μάρκετ για την προώθηση της βιωσιμότητας.

Οι «βεράντες κορωνοϊού» των Βρυξελλών πρέπει να έχουν φύγει έως τις 31 Οκτωβρίου

Οι διευρυμένες βεράντες για τον κορωνοϊό, οι οποίες επέτρεψαν στους ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων να φιλοξενήσουν πελάτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκινγκ, το καλοκαίρι, πρέπει να αφαιρεθούν έως τις 31 Οκτωβρίου στην πόλη των Βρυξελλών.

«Κανονικά, αυτό θα ήταν δυνατό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά επειδή ήταν τόσο επιτυχημένο, αυτή η προθεσμία έχει πλέον παραταθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου», δήλωσε στους The Brussels Times, ο εκπρόσωπος της πόλης των Βρυξελλών, Fabian Maingain.

καφέ

Κάθε μέρα οι SuperGreeks θα σου παρέχουν και για τη φετινή σεζόν “Φρέσκα Κουλούρια”! Από φέτος θα τα επιμελούμαστε ιδιαιτέρως από όλες τις απόψεις, ώστε να έχουν την απαραίτητη ποιότητα και να είναι πάντα φρέσκα. 

Συμμετέχεις στέλνοντας μας προτάσεις και ιδέες για τα καθημερινά μας κουλουράκια.

Στηρίζεις κάνοντας λαικ στο ποστ μας!

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks