Ολλανδία: Που είστε ακόμα ευπρόσδεκτοι για τις φθινοπωρινές σας διακοπές…

Ολλανδία-Κορονοϊός-διακοπές-ταξίδι

Παλιότερα, ένα ταξίδι για τις φθινοπωρινές σας διακοπές ήταν πολύ εύκολο να κανονιστεί. Ωστόσο, ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία και στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει θέσει ένα πλήθος ταξιδιωτικών κανονισμών που δεν πρέπει να παραβείτε. 

σεμινάριο-ψυχολογία

Εάν παρ’ όλα αυτά θέλετε να κανονίσετε ένα ταξίδι, δείτε πρώτα τις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχουν δοθεί από την ολλανδική κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή στους κατοίκους της Ολλανδίας συνιστάται να ταξιδεύουν σε χώρες ή περιοχές που η τοπική κυβέρνηση δεν θα τους υποχρεώσει κατά την επιστροφή τους να μπουν σε καραντίνα. 

Βέβαια, υπάρχουν και χώρες που θέλουν να κρατήσουν ολοκληρωτικά τους Ολλανδούς μακριά από τα σύνορά τους, όπως η Δανία στην οποία μπορείτε να πάτε μόνο για οικογενειακή επίσκεψη ή για κάποιον πολύ σοβαρό λόγο. Επίσης δεν μπορείτε να πάτε ούτε στην Ουγγαρία η οποία έχει κλείσει τα σύνορά της για όλους. 

Άλλες χώρες επιβάλλουν επίσης περιορισμούς εισόδου. Για παράδειγμα επιτρέπεται στους Ολλανδούς να επισκεφτούν τη Γερμανία, ωστόσο κατά την είσοδό τους θα πρέπει να δείξουν ότι έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού, το οποίο φυσικά πρέπει να είναι αρνητικό. Μόνο οι κάτοικοι του Zeeland μπορούν να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή στη Γερμανία χωρίς πρόσθετους όρους. 

Επίσης, η βελγική κυβέρνηση έχει ορίσει τις περιοχές και επαρχίες, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Groningen, Gelderland, Flevoland ή Noord-Brabant ως «κόκκινες ζώνες», λόγω του μεγάλου αριθμού μολύνσεων από κορονοϊό. Τούτο σημαίνει ότι δεν συνιστάται περιττό ταξίδι σε αυτές τις περιοχές στο Βέλγιο. Οι ταξιδιώτες από αυτές τις επαρχίες πρέπει να υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξη και και στη συνέχεια να μπουν σε καραντίνα για 7 ημέρες.

Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει από Βέλγιο , εδώ!

Αναλυτικά η κατάσταση στις χώρες έχει ως εξής: 

Βέλγιο: Οι ταξιδιώτες από τις «κόκκινες ζώνες» υπόκεινται σε 7 ημέρες καραντίνας και υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού.

Γερμανία: 14 ημέρες σε καραντίνα (εξαιρούνται οι ταξιδιώτες από το Zeeland), εκτός εάν έχετε αρνητικό τεστ στο οποίο θα έχει υποβληθεί το ελάχιστο πριν από 48 ώρες.

Ελβετία: Υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών.

Πολωνία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί, αλλά υπάρχει περίπτωση να σας σταματήσουν στα σύνορα για έλεγχο συμπτωμάτων.

Ουγγαρία: Δεν επιτρέπει σε κανέναν η είσοδος, εκτός από τους κατοίκους της χώρας.

Ιταλία: Ένα αρνητικό τεστ σε χρόνο που δεν θα ξεπερνά τις 72 ώρες ή υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού στο αεροδρόμιο.

Ισπανία: Απαιτείται πιστοποιητικό υγείας και πρόσβαση στη Μαδρίτη μόνο για σοβαρό λόγο.

Ηνωμένο Βασίλειο: Υποχρεωτική καραντίνα για  14 ημέρες. Η μη συμμόρφωση με αυτόν τον κανόνα, συνεπάγεται πρόστιμο περίπου 1.100 ευρώ.

Νορβηγία: Υποχρεωτική σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Δανία: Μπορείτε να εισέλθετε μόνο για σοβαρό λόγο, όπως επίσκεψη στην οικογένεια.

Χώρες χωρίς περιορισμούς εισόδου: Γαλλία, Αυστρία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Κροατία, Σουηδία.

Προτεινόμενος προορισμός η Θεσσαλονίκη 

Για όσους λατρεύουν τον ήλιο, οι επιλογές είναι ακόμη περιορισμένες. Όσον αφορά τους προορισμούς αυτή τη στιγμή από την TUI είναι διαθέσιμοι μόνο τέσσερις περιοχές, λέει η Πέτρα Κοκ. “Παρατηρούμε την αναζήτηση που υπάρχει στον ιστότοπό μας, αλλά φέτος εκεί που άλλες χρονιές προσφέραμε τουλάχιστον 120 προορισμούς, έχουμε μόνο τέσσερις. Το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, τη Μαδέρα, την Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα και το Κουρακάο”. 

Ο κορονοιός μας έχει πάει λίγο πίσω… Περιμένουμε πως και πως την ημέρα όμως που θα ξανά ανοίξουν τα σύνορα χωρίς προβλήματα και τότε θα γυρίσουμε τον κόσμο όλο… Δεν υπάρχει πιο όμορφο από το να ταξιδεύεις. Τα ταξίδια <3

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks