Τα ολλανδικά μέσα γράφουν για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

φωτιές-ελλάδα

Εκτενή αναφορά κάνουν το NOS και άλλα μέσα της Ολλανδίας στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

O ανταποκριτής του NOS στην Ελλάδα, Thijs Kettenis, γράφει :

Δεκάδες φωτιές έχουν ανάψει σε όλη την Ελλάδα – οι περισσότερες σβήνουν γρήγορα ή από μόνες τους. Υπάρχουν όμως και μεγάλες πυρκαγιές, μια εκ των οποίων είναι στη Λέσβο και μια ακόμα μεγάλη φωτιά είναι στον εθνικό δρυμό της Δαδιάς, κοντά στα σύνορα με Τουρκία.

Δεν ζουν πολλοί άνθρωποι εκεί, αλλά είναι ένα από τα σημαντικότερα φυσικά καταφύγια στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη περιοχή Natura 2000 στη χώρα. Τα δέντρα καίγονται ενώ πάρα πολλά ζώα απειλούνται. Στην περιοχή ζει και ένα σπάνιο είδος γύπα.

Νωρίτερα από το αναμενόμενο

Συνεχίζει ο ανταποκριτής γράφοντας, ότι οι φωτιές στην Ελλάδα είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Η διαφορά με φέτος είναι ότι οι φωτιές έχουν κατακλύσει όλη τη χώρα από τον μήνα Ιούλιο, ενώ συνήθως αυτό γίνεται τον Αύγουστο.

Αναφορά γίνεται στο Μάτι και στις περυσινές μεγάλες πυρκαγιές.

Τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα με τις πυρκαγιές

Στη Λέσβο η φωτιά φαινόταν υπό έλεγχο, αλλά ξανά αναζωπυρώθηκε.

Στη Λέσβο, κάτοικοι του νότιου τμήματος του νησιού έχουν κληθεί να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Δύο χωριά της περιοχής έχουν εκκενωθεί. 141 πυρκαγιές έχουν εντοπιστεί σε όλη την Ελλάδα μέσα σε 24 ώρες.

Η πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό Δαδιάς, στη βορειοανατολική Ελλάδα, θα μπορούσε να επεκταθεί σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η πυροσβεστική εμποδίζεται από τον μεταβαλλόμενο άνεμο και το δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής.

Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα με τη συνδρομή και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, της ΕΛ.ΑΣ, των Δασικών Υπηρεσιών Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Πολλές οι φωτιές και στην Πελοπόννησο.

Οι καπνοί της φωτιάς από τη Λέσβο όπως καταγράφηκε από το διάστημα. Είναι τόσο έντονοι οι καπνοί που φαίνονται από τον δορυφόρο.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks