Γαλλία: Απρόσμενη μείωση του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο

γαλλία

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε 6,2% σε ετήσια βάση από 6,6% τον Αύγουστο, ενώ οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα παρέμενε στα ίδια επίπεδα

Οπληθωρισμός στη Γαλλία μειώθηκε απρόσμενα τον Σεπτέμβριο, αντίθετα με τη Γερμανία, όπου αυξήθηκε σε διψήφιο ποσοστό.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε 6,2% σε ετήσια βάση έναντι 6,6% τον Αύγουστο, ενώ οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα παρέμενε στα ίδια επίπεδα.

Εκτίναξη του πληθωρισμού στο 17,1% στην Ολλανδία

Απρόσμενη μείωση σημείωσε τον Σεπτέμβριο και ο πληθωρισμός στην Ισπανία, αλλά στην Ολλανδία εκτινάχθηκε στο 17,1%. Τα στοιχεία για το σύνολο της Ευρωζώνης θα ανακοινωθούν στις 12 το μεσημέρι από την Eurostat και είναι πιθανόν να δείχνουν ένα νέο υψηλό ρεκόρ 9,7% για τον πληθωρισμό.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία θα καθορίσουν το αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρήσει και στην επόμενη συνεδρίασή της στις 27 Οκτωβρίου σε μία μεγάλη αύξηση 75 μονάδων βάσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας, τον Σεπτέμβριο επιβραδύνθηκε η αύξηση των τιμών ενέργειας και των υπηρεσιών, ενώ επιταχύνθηκαν οι τιμές των τροφίμων.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks