Αψηφώντας το Βατικανό, οι Φλαμανδοί επίσκοποι επιτρέπουν τον “γάμο” των ομοφυλοφίλων 

εκκλησία-gay

Στις 20 Σεπτεμβρίου σε μια ανατρεπτική ενέργεια οι Φλαμανδοί Ρωμαιοκαθολικοί επίσκοποι εξέδωσαν ένα έγγραφο που επιτρέπει ουσιαστικά την ευλογία των ομοφυλοφίλων ενώσεων, σε ευθεία παραβίαση μιας απόφασης κατά τέτοιων πρακτικών από το δογματικό γραφείο του Βατικανού.

Ουσιαστικά επιτρέπει τον γάμο, απλά δεν τον ονομάζει γάμο.

Το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Διάσκεψης των Επισκόπων του Βελγίου πρότεινε ένα τελετουργικό που περιλάμβανε μια προσευχή και μια ευλογία για τους ομοφυλόφιλους, τονίζοντας όμως πως δεν πρόκειται για γάμο όπως τον ορίζει η εκκλησία.

Γράφουν ότι η Εκκλησία θέλει να είναι «ποιμαντικά κοντά σε ομοφυλόφιλα άτομα» και να είναι μια «φιλόξενη Εκκλησία που δεν αποκλείει κανέναν Άνθρωπο».

Το τελετουργικό αυτό θα ξεκινάει με προσευχές και θα περιλαμβάνει τη δέσμευση των δύο ανθρώπων μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους να είναι πιστοί ο ένας στον άλλο. Θα τελειώνει με περισσότερη προσευχή και την ευλογία των πνευματικών.

Το βατικανό

Τον Μάρτιο του 2021 το Βατικανό απαντώντας σε επίσημες ερωτήσεις των ρωμαιοκαθολικών επισκοπών είχε αρνητική στάση για τους ομοφυλόφιλους. Τότε, σε απάντηση σε αυτήν την απόφαση, ο επίσκοπος John Bonny της Αμβέρσας είπε ότι νιώθει «ντροπή για την Εκκλησία του» και ζήτησε συγγνώμη από όσους πληγώθηκαν από την «οδυνηρή και ακατανόητη» απόφαση.

Ο πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει δηλώσει ότι είναι αντίθετος με τον γάμο ομοφυλόφιλων στην Εκκλησία, αλλά υποστηρίζει τη νομοθεσία για τις αστικές ενώσεις για να παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια νομική προστασία και δικαιώματα όπως η κληρονομιά και η κοινή υγειονομική περίθαλψη.

Ένας εκπρόσωπος των επισκόπων, Geert De Kerpel, είπε ότι πρόθεσή τους δεν ήταν να αψηφήσουν την απόφαση του Βατικανού. Δήλωσε, ότι δεν είναι σύγκρουση αυτή με το Βατικανό, αλλά ότι ουσιαστικά εναρμονίζονται με την εκκλησία του Πάπα που μιλάει για μια εκκλησία χωρίς αποκλεισμούς.

“Δε γίνεται η εκκλησία να διδάσκει ότι ενώ ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός δεν είναι αμαρτωλός, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι.”

Εν κατακλείδι, η εκκλησία φαίνεται ότι αλλάζει στάση σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους. Αυτή είναι σίγουρα μια αρχή και είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και από περισσότερες επισκοπές.

Όπως έγραψε και ένας ιεράρχης από τη Φλάνδρα χθες… Η αγάπη είναι αγάπη!  Η αγάπη είναι πιο σημαντική από τη σεξουαλική συμπεριφορά και η αγάπη είναι κάτι που η Εκκλησία πρέπει πάντα να ευλογεί”,

ΝΑ θυμίσουμε ότι στο Βέλγιο ο γάμος των Gay επιτρέπεται από το 2003.

Στην Ολλανδία ο πρώτος γάμος Gay ήταν το 2001

Με πληροφορίες από Reuters, NOS

Photo by AFP

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks