Η μεγαλύτερη ποδηλατική γέφυρα της Ευρώπης είναι -σχεδόν- έτοιμη στην Ολλανδία.

γεφυρα-ποδήλατο-ολλανδία

H μεγαλύτερη και βιωσιμότερη γέφυρα ποδηλάτων και πεζών στην Ευρώπη βρίσκεται στα τελευταία στάδια της κατασκευής της, συνδέοντας την πόλη Winschoten με το χωριό Blauwestad, στην περιοχή του Groningen της Ολλανδίας.

Χρειάζεσαι υδραυλικό στην Ολλανδία;

Το τμήμα γέφυρας πάνω από το Winschoterdiep θα είναι κινητό, έτσι ώστε να διευκολύνεται η διέλευση πλοίων. Η γέφυρα θα είναι κατασκευασμένη από όσο το δυνατόν περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020.

Η διαδρομή, που ονομάζεται Blawe Loper (”Μπλε Χαλί”), θα έχει μήκος 800 μέτρα και θα αποτελείται από τέσσερις γέφυρες που θα διασχίσουν το κανάλι Winschoterdiep, τον αυτοκινητόδρομο Α70, ένα φυσικό καταφύγιο και την τεχνητή λίμνη Oldambtmeer.

Ψάχνεις για λογιστές στην Ολλανδία ;

Το έργο είχε προϋπολογισμό 6 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών για το φωτισμό των δρόμων και τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για την κατασκευή τους.

Η γέφυρα δεν είναι μόνο μοναδική λόγω του μήκους της – είναι επίσης μια από τις πιο ανθεκτικές γέφυρες του είδους της, αφού θα διαρκέσει τουλάχιστον 80 χρόνια.

Εκτός από τους ποδηλάτες και τους πεζούς, η γέφυρα σχεδιάστηκε επίσης για έναν άλλο τύπο ντόπιου κατοίκου της περιοχής: νυχτερίδες. Η γέφυρα θα είναι βαμμένη σε χρώμα που δεν τους ενοχλεί και θα έχει φώτα LED για να τους βοηθήσει να διασχίσουν τη λίμνη που συνδέει το βιότοπό τους με τον τόπο που πετάνε για να ψάξουν για φαγητό.

Το σχετικό Βίντεο

Πηγή: εδώ

Για να διαβάσετε την ιστορία του ποδηλάτου στην Ολλανδία, δείτε εδώ:

Author: mando@porto_

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks