German Clock Museum: Το ξεχωριστό μουσείο που βρίσκεται στο Μέλανα Δρυμό

Μουσείο Ρολογιού-Γερμανία

Η περιοχή του Μέλανα Δρυμού της Γερμανίας διακρίνεται από την υπέροχη τούρτα του Black Forest, τους μοναδικούς καταρράκτες της περιοχής και τα ρολόγια κούκου. Το Γερμανικό Μουσείο Ρολογιού, ή Deutsches Uhrenmuseum, βρίσκεται στο Furtwangen, μια πόλη στο Μέλανα Δρυμό. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στο γερμανικό κρατίδιο Μπάντεν-Βυρτεμβέργη και φημίζεται για την παράδοση ρολογιού της. Με μία επίσκεψη στο συγκεκριμένο μουσείο της Γερμανίας θα μάθετε την ιστορία, την τέχνη και την τεχνολογία της κατασκευής ρολογιών αλλά και την έννοια της χρονομέτρησης στον δυτικό κόσμο.

Ιστορία και ανάπτυξη:

Πίσω στον 18ο και 19ο αιώνα, ο Μέλανας Δρυμός παρείχε στον κόσμο φθηνά ρολόγια. Ο Robert Gerwig, Διευθυντής της Σχολής Παρασκευής Ρολογιών στο Furtwangen, άρχισε να συλλέγει παλιά ρολόγια ως κομμάτια παραδοσιακής χειροτεχνίας το 1852. Από το 1858 έως το 1959, υπήρχαν εκθέσεις 1.000 ρολογιών με το όνομα «Συλλογή Ιστορικού Ρολογιού». Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργηςτο μετονόμασε σε Γερμανικό Μουσείο Ρολογιών το 1978 με προσθήκη ρολογιών τσέπης και ρολογιών Αναγέννησης. Το σημερινό κτίριο του μουσείου άνοιξε το 1992 και τώρα είναι μέρος του Πανεπιστημίου Furtwangen.

Το Γερμανικό Μουσείο Ρολογιού είναι αφιερωμένο στην ιστορία των συσκευών ρολογιού, με έμφαση στην παράδοση της κατασκευής ρολογιών στο Μέλανα Δρυμό. Εκθέτει ένα ευρύ φάσμα ρολογιών και τεχνουργημάτων της Ωρολογίας από όλο τον κόσμο, από την προϊστορία έως τις μέρες μας. Η συλλογή περιέχει ρολόγια κούκου του 18ου αιώνα και επίσης δείγματα σύγχρονων αναμνηστικών του Μαύρου Δάσους. Η συλλογή του Robert Gerwig είναι η κύρια βάση του μουσείου.

Εκθέσεις

Το Γερμανικό Μουσείο Ρολογιού διοργανώνει προσωρινές και μόνιμες εκθέσεις διαφόρων ειδών ρολογιών: ημερολόγιο της πέτρας, απλά χρονόμετρα κουζίνας, ρολόι μπαρόκ βωμού, μηχανή χρονομέτρησης, ατομικό ρολόι, το πρώτο ραδιοελεγχόμενο ρολόι χειρός, ρολόγια κούκου, πύργος ρολόγια, και πολλά άλλα.

Έχει μια μόνιμη έκθεση από το 2010, έκτασης 1.400 τετραγωνικών μέτρων, που περιγράφει λεπτομερώς την ανάπτυξη των ρολογιών και άλλων αντικειμένων μέτρησης του χρόνου αλλά και την ίδια την έννοια της χρονομέτρησης. Το μουσείο ξεχωρίζει εμφανίζοντας όχι μόνο ρολόγια αλλά και άλλα συναφή όργανα κατασκευής ρολογιών.

Γερμανικό Μουσείο Ρολογιού

Επιπλέον δραστηριότητες

Σχεδόν 1.000 προσωπικές ξεναγήσεις γίνονται κάθε χρόνο, κατά τις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να αλληλεπιδρούν με ρολόγια και μουσικά όργανα. Στα παιδιά προσφέρεται η δυνατότητα να φτιάξουν και να διακοσμήσουν ένα ρολόι στο εργαστήριο ρολογιών. Η περιοδεία χωρίζεται στα ακόλουθα θέματα:

  • Ιστορία των ρολογιών και χρόνος μέχρι την εκβιομηχάνιση
  • Ρολόγια Μαύρου Δάσους
  • Ρολόγια τσέπης και ρολόγια χειρός
  • Μοντέρνοι καιροί;
  • Μηχανικά Μουσικά Όργανα.

Προσφέρει επίσης θεματικά εργαστήρια για σχολεία. Πολλά οργανώνονται σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει χρέωση εισόδου για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Furtwangen.

Το Γερμανικό Μουσείο Ρολογιού χαρακτηρίστηκε ως «σημείο αγκύρωσης» στην Ευρωπαϊκή Διαδρομή Βιομηχανικής Κληρονομιάς το 2008. Την ίδια χρονιά το μουσείο ανακοίνωσε τη Γερμανική Οδό Ρολογιού, η οποία συνδέει την περιοχή που σχετίζεται με την κατασκευή ρολογιών, ως πολιτιστικό ορόσημο.

Επίσκεψη στο Γερμανικό Μουσείο Ρολογιού

Για όσους και όσες ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το Deutsches Uhrenmuseumδεν έχουν παρά να βρεθούν στην οδό Robert-Gerwig-Platz 1, D-78120 Furtwangen. Το μουσείο λειτουργεί ξεχωριστές ώρες ανά περίοδο, γι’ αυτό καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το επίσημο site του, προτού βρεθείτε εκεί. Τις Δευτέρες είναι κλειστό ενώ την περίοδο από τον Απρίλη έως τον Οκτώβρη λειτουργεί Τρίτη-Κυριακή 9 π.μ. έως 6 μ.μ. και από το Νοέμβριο μέχρι το Μάρτη από τις 10 π.μ έως τις 5 μ.μ. τις ίδιες μέρες.

Η γενική είσοδος στο μουσείο κοστίζει 7ευρώ.

Πηγή φωτογραφιών: German Clock Museum

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks