Γερμανία: Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφθείς το Αμβούργο (vol. 2)

Γερμανία-Αμβούργο-Μουσεία

Το Αμβούργο φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα μουσεία στη Γερμανία. Από τη σύγχρονη τέχνη και τη θαλάσσια ιστορία έως τις εξωτικές εκθέσεις στο Μουσείο Μπαχαρικών, το Αμβούργο διαθέτει μουσεία για να ζωντανέψει όλες τις αισθήσεις σας.

Για να διαβάσετε το Vol1 αφιέρωμα του supergreeks.eu για το Αμβούργο, διαβάστε εδώ!

Για να διαβάσετε το Vol3 αφιέρωμα του supergreeks.eu για το Αμβούργο, διαβάστε εδώ!

Για το πανεπιστήμιο του Αμβούργου και τους λόγους που αξίζει να σπουδάσεις στο Αμβούργο της Γερμανίας, διαβάστε εδώ!

Και αν βρεθείτε στην πόλη την άνοιξη, απολαύστε τη Μεγάλη Νύχτα των Μουσείων του Αμβούργου (Die lange Nacht der Museen) όταν οι γκαλερί τέχνης, τα μουσεία και τα πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης παραμένουν ανοιχτά τα μεσάνυχτα και προσφέρουν πολλές ειδικές εκθέσεις, αναγνώσεις, συναυλίες και προβολές ταινιών.

Εδώ είναι τα μουσεία που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο ταξίδι σας στο Αμβούργο.

1.Kunsthalle Hamburg

Το Αμβούργο φιλοξενεί μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές τέχνης στη Γερμανία. Το Kunsthalle Hamburg είναι αφιερωμένο στα πάνω από 700 χρόνια ευρωπαϊκής τέχνης, από τους μεσαιωνικούς βωμούς έως τους μοντέρνους πίνακες από Γερμανούς καλλιτέχνες όπως ο Gerhard Richter και ο Neo Rauch.

Τα κυριότερα σημεία του μουσείου περιλαμβάνουν ολλανδικά αριστουργήματα του 17ου αιώνα από τον Ρέμπραντ, της τέχνης από τη Ρομαντική Περίοδο στη Γερμανία, από τον Κάσπαρ Ντέιβιντ Φρίντριχ, καθώς και μια εξαιρετική συλλογή ζωγράφων της ομάδας τέχνης Bruecke.

Βρίσκεται στην περιοχή Altstadt μεταξύ του Hauptbahnhof (κεντρικός σταθμός) και των λιμνών Alster. Το όνομα «Kunsthalle» δείχνει την ιστορία του μουσείου ως αίθουσα τέχνης όταν ιδρύθηκε το 1850. Αποτελείται από τρία συνδεδεμένα κτίρια που χρονολογούνται από το 1869.

2.Διεθνές Ναυτικό Μουσείο

Το Διεθνές Ναυτικό Μουσείο, το οποίο άνοιξε σε μια ιστορική αποθήκη στο Hafencity του Αμβούργου, αναδεικνύει τη ναυτική κληρονομιά της πόλης και ζωντανεύει τη ναυτική ιστορία 3.000 ετών.

Πάνω σε 10 μεγάλα επίπεδα, το μουσείο παρουσιάζει 26.000 μοντέλα πλοίων, 50.000 σχέδια κατασκευής, 5.000 πίνακες και γραφικά και πολλές ναυτικές συσκευές. Παρέχει μια συναρπαστική επίσκεψη για επισκέπτες όλων των ηλικιών, από μικρούς μέχρι ηλικιωμένους που εργάστηκαν στο τομέα της ναυτιλίας.

3.Deichtorhallen

Το Deichtorhallen είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα σύγχρονης τέχνης της Γερμανίας. Ενώνει το House of Photography καθώς και μια αίθουσα εκθέσεων για διεθνή έργα τέχνης κάτω από τη στέγη του.

Οι δύο πρώην αίθουσες της αγοράς με τη μεγάλη αρχιτεκτονική από γυαλί και χάλυβα έχουν μετατραπεί σε εντυπωσιακό σκηνικό, όπου πραγματοποιούνται τακτικά παραστάσεις τέχνης στο Warhol, το Chagall ή το Baselitz.

4.Μνημείο στρατοπέδου συγκέντρωσης Neuengamme

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Neuengamme βρίσκεται σε ένα πρώην εργοστάσιο τούβλων στα περίχωρα του Αμβούργου. Ήταν κάποτε το μεγαλύτερο στρατόπεδο στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας, αποτελούμενο από 80 στρατόπεδα δορυφόρους μεταξύ του 1938 και του 1945.

Τον Μάιο του 2005, την 60η επέτειο από την απελευθέρωση του Neuengamme, ένα νέο μνημείο άνοιξε στους χώρους του πρώην στρατοπέδου. Περιλαμβάνει αρκετές εκθέσεις που τεκμηριώνουν την ιστορία του και θυμίζει τα δεινά των πάνω από 100.000 ανθρώπων που φυλακίστηκαν στους χώρους του, συμπεριλαμβανομένων και 20 παιδιών που πάρθηκαν από το Άουσβιτς και χρησιμοποιήθηκαν για ιατρικά πειράματα. Τα παιδιά έχουν το δικό τους μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη τους.

Διατηρούνται δεκαπέντε κτίρια του στρατοπέδου συγκέντρωσης στην περιοχή. Εάν αυτό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σας για το σκοτεινότερο κεφάλαιο της Γερμανίας στην ιστορία, ανακαλύψτε και τα Μνημεία Ολοκαυτώματος και Συγκέντρωσης στη Γερμανία.

5.Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών

Το Μουσείο του Αμβούργου fuer Kunst und Gewerbe (Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών) είναι αφιερωμένο στις καλές, εφαρμοσμένες και διακοσμητικές τέχνες από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ιδρύθηκε το 1874 και ακολουθώντας το παράδειγμα του διάσημου Μουσείου Βικτώριας και Αλβέρτου του Λονδίνου, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αμβούργου διαθέτει έργα από το σχεδιασμό, τη φωτογραφία, το Αμβούργο τη δεκαετία του 1980, τη μόδα, τα έπιπλα, την ισλαμική τέχνη και τα μουσικά όργανα . Έτσι. Για να αναφέρουμε μόνο μερικά .

6.Μουσείο Μπαχαρικών

Το Αμβούργο είναι μια από τις πιο σημαντικές πόλεις – λιμάνια της Ευρώπης, και μεταξύ των πολλών αγαθών που φτάνουν καθημερινά είναι και τα μπαχαρικά από όλο τον κόσμο. Επομένως, η πόλη διαθέτει κι ένα φανταστικό μουσείο μπαχαρικών (Spicy’s Gewürzmuseum) – το μοναδικό στο είδος του.

Στεγάζεται σε μια παλιά αποθήκη κοντά στο λιμάνι, μπορείτε να δείτε, να μυρίσετε και – φυσικά – να δοκιμάσετε τμέσα από 500 χρόνια εξωτικά μπαχαρικών ενώ μαθαίνετε για την καλλιέργεια, την επεξεργασία και τη συσκευασία τους.

Πάρτε μαζί σας μερικά μπαχαρικά ως αναμνηστικό για να απολαύσετε τη διεθνή γεύση του Αμβούργου.

7.Μουσείο Μετανάστευσης Ballinstadt

Δεν ήταν μόνο μπαχαρικά που ταξίδεψαν στο Αμβούργο. Μεταξύ 1850 και 1939, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι από όλη την Ευρώπη μετανάστευσαν από το Αμβούργο στον Νέο Κόσμο.

Το Deutsches Haus der Migration στο Ballinstadt αναδημιουργεί αυτό το ταξίδι που αλλάζει τη ζωή για ιστορικούς λόγους. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις αυθεντικές αίθουσες μετανάστευσης ενώ η εκτεταμένη διαδραστική έκθεση (στα Αγγλικά και τα Γερμανικά) προσφέρει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τη μετανάστευση τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Μπορείτε ακόμη να εντοπίσετε το ταξίδι της οικογένειάς σας μελετώντας τις αρχικές λίστες επιβατών και τη μεγαλύτερη γενεαλογική βάση δεδομένων στον κόσμο.

8.Μουσείο Μινιατούρας

Από τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά μουσεία του Αμβούργου. Απλά υπέροχο. Και τα λόγια καμιά φορά στερεύουν.

Θυμηθείτε το πρώτο αφιέρωμα στο Αμβούργο (vol.1)

Θυμηθείτε το τρίτο αφιέρωμα στο Αμβούργο (vol.3)

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks