Γερμανία: Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είτε δεν θα πάει διακοπές είτε θα τις κάνει εντός της χώρας

aerodromia-kleista-germania

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι παρατείνει τουλάχιστον ως τις 14 Ιουνίου την αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία προειδοποιεί τους γερμανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό τουλάχιστον μέχρι τότε. Η απόφαση αυτή έχει εγκριθεί ήδη και από το υπουργικό συμβούλιο. Μια ανάλογη οδηγία είχε εκδοθεί στα μέσα Μάρτιου για το διάστημα μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου.

Η αιτιολογία της παράτασης σχετίζεται με το ότι εξακολουθούν να ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο αυστηροί περιορισμοί στις αεροπορικές μεταφορές και στην είσοδο σε άλλες χώρες αλλά και αυστηρές ρυθμίσεις σχετικά με την καραντίνα.

Κάθε απόγευμα θα σου στέλνω σε ένα email πληροφορίες για τον COVID-19,την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Πριν από τις 14 Ιουνίου το υπουργείο Εξωτερικών θα αξιολόγησει εκ νέου την κατάσταση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας η Γερμανία θα αποφασίσει «μετά από συνομιλίες με τις ευρωπαϊκές χώρες και με τους τουριστικούς προορισμούς» για την κατάσταση που θα επικρατήσει το φετινό καλοκαίρι. «Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών – ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα», τονίζει ο γερμανός ΥΠΕΞ. «Αν ισχύει μια απαγόρευση της κυκλοφορίας και εισόδου στη χώρα, τότε το θέμα έχει λήξει, τότε δεν μπορεί να πάει κανείς για διακοπές εκεί.»

Πάντως ο Εντεταλμένος της Γερμανικής Κυβέρνησης για Θέματα Τουρισμού, Τόμας Μπάραϊς, είναι εξαρχής επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά ταξίδια στο εξωτερικό για φέτος. Μιλώντας στη βαυαρική ραδιοφωνία το πρωί δήλωσε ότι δεν αναμένει για ένα «εύλογο χρονικό διάστημα» ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς. Αν και εκφράζει την ελπίδα ότι ενδεχομένως θα μπορούσαν σταδιακά να χαλαρώσουν οι περιορισμοί τουλάχιστον για ταξίδια εντός της Ευρώπης θεωρεί παράλληλα πολύ πιο πιθανό το ενδεχόμενο φέτος οι Γερμανοί να κάνουν διακοπέςς κρίως στη χώρα τους. 

Βάση πρόσφατης δημοσκόπησης (YouGov) το 23% των Γερμανών έχει την πρόθεση να κάνει διακοπές στη χώρα, μόλις το 16% θα επιδιώξει να περάσει τις διακοπές του στο εξωτερικό, αλλά το 42% δηλώνει ότι δεν πρόκειται φέτος να παραθερίσει. Τον περασμένο χρόνο τρεις στους τέσσερις Γερμανούς είχαν περάσει τις διακοπές τους στο εξωτερικό. 

Διαβάστε περισσότερα στο DW

Κάνουμε like στη facebook σελίδα του SuperGreeks για να ενημερωνόμαστε για το Βέλγιο, την Ελλάδα και την Ολλανδία στην ελληνική γλώσσα!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks