Υπάρχει τηλεοπτική παραγωγή στη Γερμανία που την παρακολουθούν για περισσότερα από 50 χρόνια κάθε χρόνο

τηλεοπτικό-show-γερμανία

Όταν σκέφτεστε όλες τις μακροχρόνιες και διεθνώς δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές, σίγουρα δε σας πέρασε από το μυαλό ότι αυτή είναι στη Γερμανία και όχι στην Αμερική ή την Ελλάδα (Βλέπε Κωνσταντίνου & Ελένης 😁 ) 

Ναι, είναι αλήθεια- το τηλεοπτικό σκετς με το όνομα “Dinner for One”  – αλλιώς γνωστό ως The 90th Birthday είναι ένα ασπρόμαυρo κωμικό σκετς του 1963 – αυτή είναι η πιο επαναλαμβανόμενη παραγωγή στον κόσμο.

Το σκετς με πρωταγωνιστές τους May Warden και Freddie Frinton γράφτηκε αρχικά για το θέατρο από τον Άγγλο συγγραφέα Lauri Wylie τη δεκαετία του 1920. Ωστόσο, στην πραγματικότητα ήταν οι Γερμανοί που το έφεραν στον κόσμο, όταν ο τηλεοπτικός σταθμός Norddeutscher Rundfunk το έπαιξε στα αγγλικά με εισαγωγή στα γερμανικά – μια ασπρόμαυρη βιντεοκασέτα 18 λεπτών.

Αυτό το σκετς έχει κερδίσει έκτοτε το κοινό και αναμεταδίδεται συχνά (στη Γερμανία πάντα) την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως η Δανία, η Νορβηγία, η Αυστρία, η Νότια Αφρική και η Αυστραλία. Παραδόξως, είναι σχεδόν άγνωστο στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχει προβληθεί ποτέ στον Καναδά και έχουν προβληθεί μόνο μερικές φορές στο αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο HBO τη δεκαετία του 1970.

Η δημοτικότητα του σκετς, που γυρίστηκε το 1963, δε μειώνεται από το γεγονός ότι εμφανίζεται στην αρχική του αγγλική έκδοση (με μια σύντομη εισαγωγή στα γερμανικά).

Το 2017, περισσότεροι από 12 εκατομμύρια Γερμανοί συντονίστηκαν στους δέκτες για να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους show – την ίδια μέρα περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το σκετς στη Σκανδιναβία.

Η ιστορία ξεκινάει στη γιορτή της κας Σόφης για τα 90α γενέθλια της. Όπως κάθε χρόνο, έχει καλέσει τους τέσσερις στενότερους φίλους της σε ένα δείπνο γενεθλίων και με αυτούς διαδραματίζονται τα γεγονότα- σπόιλερ δεν κάνουμε -το βλέπετε παρακάτω όσοι θέλετε.

To VIDEO

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks