Έρχεσαι στη Γερμανία με το δίπλωμα από την Ελλάδα; Όσα πρέπει να ξέρεις

car

Σκέφτεσαι να έρθεις στη Γερμανία με το αυτοκίνητο σου; Στη Γερμανία δίνεται η δυνατότητα να οδηγήσετε με το δίπλωμα της χώρας από όπου προέρχεστε και στην περίπτωση της Ελλάδας τα πράγματα δεν περιπλέκονται, μια και ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν είσαι κάτοικος Γερμανίας ή θέλεις να μεταναστεύσεις εδώ, τότε στο SuperGreeks θα βρεις εκατοντάδες χρήσιμα άρθρα για την ευκολότερη μετανάστευση.

Kάνε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook για να βλέπεις όλα τα νεότερα χρήσιμα άρθρα στην ελληνική γλώσσα από την Γερμανία!

Με τους SuperGreeks η μετανάστευση έγινε απλή υπόθεση !

Οδήγηση στη Γερμανία

Η ηλικία που ένας άνθρωπος μπορεί να ξεκινήσει να οδηγεί νόμιμα στη Γερμανία είναι τα 18 έτη (για αυτοκίνητα), πράγμα που σημαίνει ότι οι νεότεροι οδηγοί που έχουν δίπλωμα στη χώρα καταγωγής τους δεν θα μπορούν να οδηγούν στη Γερμανία. Όλοι άνω των 18 ετών μπορούν να οδηγήσουν στη χώρα χρησιμοποιώντας το ξένο δίπλωμα οδήγησής τους.

Ωστόσο πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Πρέπει να έχετε πλήρες και έγκυρο δίπλωμα (δηλ. όχι προσωρινή άδεια οδήγησης)
 • Δεν πρέπει να έχετε αποκλειστεί από το δικαίωμα οδήγησης
 • Πρέπει να συμμορφώνεται με τυχόν περιορισμούς (όπως η χρήση ιατρικών γυαλιών)
 • Πρέπει να έχετε μαζί σας το δίπλωμα κατά την οδήγηση
 • Πρέπει να έχετε συμπληρώσει το ελάχιστο όριο ηλικίας στη Γερμανία για την κατηγορία του οχήματος που επιθυμείτε να οδηγήσετε, π.χ. οι οδηγοί αυτοκινήτων πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών
Το SuperGreeks Marketplace θα είναι από ώρα σε ώρα ανοιχτό και στη Γερμανία! Έχεις κάνει LIKE στο FB Page μας ; Follow στο Instagram ;

Ανταλλαγή άδειας οδήγησης ξένου στη Γερμανία

Η διαδικασία για την ανταλλαγή αλλοδαπής άδειας οδήγησης σε ισοδύναμο γερμανικής γλώσσας καθορίζεται από το αν υπάρχει αμοιβαία συμφωνία με τη χώρα που εξέδωσε την υπάρχουσα άδειά σας. Επικοινωνήστε με το τοπικό γραφείο αδειών οδήγησης ή μέσω της αρχής μεταφορών της χώρας καταγωγής σας.

Ανάλογα με τη συμφωνία, για ορισμένες χώρες, μπορεί να χρειαστεί να δώσετε γραπτές εξετάσεις ή/και τεστ οδήγησης, ενώ για άλλες η διαδικασία είναι μια αρκετά απλή διαδικασία προώθησης εγγράφων, χωρίς να χρειαστεί να λάβετε πρόσθετες εξετάσεις.

Τα έγγραφα που θα πρέπει να υποβάλετε είναι:

 • ταυτότητα ή διαβατήριο
 • πιστοποιητικό εγγραφής από το γραφείο εγγραφής κατοίκων
 • πρόσφατη φωτογραφία
 • αρχική άδεια οδήγησης
 • πιστοποιητικό καλής συμπεριφοράς (σε ορισμένες περιπτώσεις)
 • Για την ίδια κατηγορία οχήματος παρέχεται γερμανική άδεια οδήγησης (Führerschein) κατόπιν αιτήματος. Μόλις εκδοθεί γερμανική άδεια οδήγησης, η άλλη άδεια θα διατηρηθεί και θα επιστραφεί στην αρχή που την εξέδωσε.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες δε θεωρείται ότι έχουν μεταφέρει τη νόμιμη κατοικία τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν χρησιμοποιώντας το υπάρχον δίπλωμα ως αλλοδαποί. Ωστόσο, εάν ένας φοιτητής/ μια φοιτήτρια επιθυμεί να αποκτήσει γερμανική άδεια, μπορεί να το κάνει, με την προϋπόθεση ότι έχει διαμείνει για τουλάχιστον έξι μήνες στη χώρα.

Στις περιπτώσεις που θέλετε να αλλάξετε το δίπλωμά σας σε γερμανικό, μπορεί να σας ζητηθεί να δώσετε εξετάσεις οδήγησης. Εάν ναι, συνήθως θα χρειαστεί να περάσετε από μια επίσημη, πιστοποιημένη Fahrschule (σχολή οδήγησης). Το τεστ οδήγησης αποτελείται από ένα θεωρητικό τεστ πολλαπλών επιλογών σε υπολογιστή και στη συνέχεια ένα πρακτικό τεστ δρόμου. Πρέπει επίσης να κάνετε ένα μάθημα πρώτων βοηθειών και ένα οφθαλμολογικό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να φέρετε το αυτοκίνητό σας στη Γερμανία
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?