Γερμανία: Απαντάμε σε φλέγοντα ερωτήματα!

γερμανία

Από το autobahn έως τα δίδακτρα – εδώ απαντάμε σε ερωτήσεις που συχνά βρίσκει στο Google, σχετικά με τη Γερμανία.

Γιατί οι γερμανικές λέξεις είναι τόσο μεγάλες;

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz. Εντάξει, ακόμη και οι φυσικοί ομιλητές έχουν πρόβλημα με αυτήν τη λέξη. Στα γερμανικά, ορισμένες λέξεις μπορούν να ενωθούν για να σχηματίσουν νέες, μεγαλύτερες, μερικές φορές πολύ μεγαλύτερες λέξεις! Με αυτόν τον τρόπο πολλά νοήματα μπορούν να εκφραστούν και να αποδοθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια – αρκεί να μην το παρακάνουμε. Οι περισσότερες σύνθετες λέξεις στα γερμανικά αποτελούνται από δύο ή τρεις λέξεις. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, ότι οι Γερμανοί είναι λάτρεις της ακρίβειας.

Γιατί δεν υπάρχει όριο ταχύτητας στη Γερμανία;

Ναι, όντως. Δεν υπάρχει γενικό όριο ταχύτητας στο γερμανικό αυτοκινητόδρομο. Αυτό ισχύει και οφείλεται κυρίως στα ισχυρά λόμπι της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αλλά ταυτόχρονα, το συνιστώμενο όριο ταχύτητας είναι 130 χιλιόμετρα ανά ώρα. Εκτός από αυτό, περίπου το 40-50 τοις εκατό των συνολικών χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο, υπόκεινται σε όρια ταχύτητας.

Γιατί τα γερμανικά είναι τόσο “βαριά” γλώσσα;

Der, die ή das; Ο ορισμός του άρθρου των ουσιαστικών στο Word είναι ένας από τους κύριους λόγους, για τους οποίους η γερμανική γλώσσα θεωρείται τόσο δύσκολο αποκτηθεί. Γιατί το “die Frau” είναι θηλυκό, αλλά το “das Mädchen” ουδέτερο; Δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες. Γι’ αυτό, οι καθηγητές γερμανικών συμβουλεύουν τους μαθητές τους να μαθαίνουν τα άρθρα μαζί με τα ουσιαστικά, στα οποία αντιστοιχούν.

Είναι αλήθεια ότι τα γερμανικά πανεπιστήμια δεν έχουν δίδακτρα;

Ναι! Το 2014 και οι 16 ομοσπονδιακές πολιτείες κατάργησαν τα δίδακτρα σε όλα τα γερμανικά Πανεπιστήμια. Έτσι, οι φοιτητές χρεώνονται μόνο ένα μικρό ποσό ανά εξάμηνο, το οποίο γενικά, δεν υπερβαίνει τα 300 ευρώ.

Γιατί οι γερμανικές τουαλέτες έχουν δύο καζανάκια;

Πολλές τουαλέτες στη Γερμανία διαθέτουν τέτοιο σύστημα, με διπλό καζανάκι. Ο χρήστης μπορεί α επιλέξει ανάμεσα σε μεγαλύτερη και μικρότερη ποσότητα νερού. Τέτοιες τουαλέτες εξοικονομούν χιλιάδες λίτρα νερού κάθε χρόνο.

Γιατί η Γερμανία έχει τόσα πολλά ονόματα;

Οι Γάλλοι το αποκαλούν “Allemagne”, οι Πολωνοί “Niemcy”, οι Φιλανδοί “Saksa” και οι Άγγλοι “Germany”. Σχεδόν καμία άλλη χώρα δεν έχει τόσα ονόματα, όπως η Γερμανία. Ένας λόγος για αυτό, είναι η γεωγραφική της θέση στη μέση της Ευρώπης. Η Γερμανία συνορεύει με γειτονικές χώρες, όπου υπάρχουν διαφορετικές γλώσσες. Ως αποτέλεσμα, κάθε χώρα έχει δώσε ένα διαφορετικό όνομα στη Γερμανία.

Έχει βασιλική οικογένεια η Γερμανία;

Η μοναρχία καταργήθηκε στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αριστοκρατία στερήθηκε, επίσης, τα συνταγματικά της προνόμια. Ωστόσο, υπάρχουν απόγονοι της βασιλικής δυναστείας: Η Βουλή του Hohenzollern, απόγονοι του τελευταίου Γερμανού αυτοκράτορα Wilhelm II.

Υπάρχουν αρκούδες στη Γερμανία;

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ζωντανές αρκούδες στη Γερμανία, τουλάχιστον όχι στη φύση. Ωστόσο, μετά την επιστροφή των λύκων τα τελευταία χρόνια, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Διατήρηση της Φύσης λέει ότι ακόμη και οι άγριες καφέ αρκούδες θα μπορούσαν να γίνουν αυτόχθονες στα γερμανικά δάση. Η καφετιά αρκούδα θεωρείται είδος προς εξαφάνιση στη Γερμανία από το 1835. Αλλά τον Μάιο του 2006, μια νεαρή αρκούδα που πέρασε στη Βαυαρία από την Ιταλία βρέθηκε σε πρωτοσέλιδα. Η αρκούδα, που ονομάστηκε “Bruno” θεωρήθηκε επικίνδυνη, επειδή προφανώς είχε χάσει κάθε φόβο για τους ανθρώπους. Μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να πιαστεί, πυροβολήθηκε από κυνηγούς.

Γιατί οι Γερμανοί φοιτητές χτυπούν τα έδρανα;

Στα γερμανικά Πανεπιστήμια υπάρχει η συνήθεια, σύμφωνα με την οποία οι φοιτητές χτυπούν τα έδρανά τους στο τέλος μιας διάλεξης. Μία απόπειρα εξήγησης: Οι φοιτητές συχνά είχαν μόνο ένα ελεύθερο χέρι, επειδή έπρεπε να κρατήσουν ένα στυλό ή το τετράδιό τους στο άλλο. Επειδή το χειροκρότημα τους ήταν αδύνατο, κατέφυγαν στο χτύπημα των εδράνων ως μορφή χειροκροτήματος!

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Τα 10 καλύτερα μουσεία που πρέπει να επισκεφτούμε όλοι

Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας (ΤΟP7 – 2020)

Γερμανία: Γιατί να σπουδάσω στο Αμβούργο…

Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις εργασία στη Γερμανία

Πού θα βρείτε τους καλύτερους αγγλόφωνους κινηματογράφους στη Γερμανία

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreekΑκολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?