Λίγα λόγια για τη Γερμανία, τις μεγαλύτερες πόλεις και τον πληθυσμό της

γερμανία-πληθυσμός

Η Γερμανία είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες στον κόσμο. Είναι πανέμορφη, είναι τεράστια και ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι ιδιαίτερος και ξεχωριστός.

Άραγε πόσα εκατομμύρια ζούνε στη Γερμανία; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες πόλεις; Πού πιστεύουν στη Γερμανία; Πάμε να δούμε παρακάτω!

Η Γερμανία

Η Γερμανία είναι από τα πιο ισχυρά κράτη στον κόσμο με πληθυσμό <83 εκατομμύρια !

Διαθέτει την πιο ισχυρή οικονομία στην Ευρώπη και είναι η πολυπληθέστερη οικονομία της χώρας. Ιδρύθηκε το 1871, η ραγδαία εκβιομηχάνιση και η οικονομική ανάπτυξη έφεραν γρήγορα τη Γερμανία στη θέση να αμφισβητεί τις άλλες παγκόσμιες δυνάμεις σε διεθνή κλίμακα και κάπως έτσι είχαμε και 2 Παγκόσμιους Πολέμους στη συνέχεια με εμπλοκή της Γερμανίας.

Ωστόσο, η Γερμανία έχει έναν λαό που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην επιστήμη και στο σύνολο της ανθρωπότητας. Αυτό που δε γνωρίζουν αρκετοί είναι ότι είναι και μια πανέμορφη χώρα.

Οι θρησκείες στη Γερμανία

Στη Γερμανία, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της δύσης, ολοένα και λιγότεροι είναι οι πιστοί στις χώρες. Ωστόσο, η Γερμανία μέχρι και στις ημέρες μας είναι μια Χριστιανική χώρα.

Περισσότερα για τις θρησκείες στη Γερμανία μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο / αφιέρωμα που έχουμε κάνει εδώ!

Οι 5 μεγαλύτερες πόλεις στη Γερμανία

1. Το Βερολίνο με περίπου 3.8 εκατομμύρια κατοίκους είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Είναι μια International πόλη – Πρόσφατα γράψαμε ένα ωραίο άρθρο για το Βερολίνο και τον πύργο του _ Ένα από τα πολλά που έχουμε γράψει !

*Στο Βερολίνο έχει ζήσει μέλος του SuperGreeks 🙂 και υπάρχει ιδιαίτερη αδυναμία στην πόλη!

2. Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με σχεδόν 1,9 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι #SuperGreeks αγαπάνε το Αμβούργο, το έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές και γι’ αυτό έχουμε γράψει πάρα πολλά άρθρα. Διαβάστε π.χ. αυτό ή για φοιτητές αυτό.

3. Το Μόναχο, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο κατοίκους. Είναι μια πανέμορφη πόλη με πολλούς Έλληνες να ζούνε επίσης στην περιοχή. Το octoberfest, τα σοκάκια, οι μπύρες και άλλα πολλά είναι που κάνουν μοναδική αυτή την πόλη.

Ένα από τα άρθρα που γράψαμε κάποτε για το Μόναχο.

4. Σχεδόν 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Κολωνία στον ποταμό Ρήνο. Μια εντυπωσιακή πόλη που ζει και αναπνέει για το καρναβάλι και γενικά το γλέντι. Έρχονται πολλά άρθρα γι΄αυτή την πόλη της Γερμανίας.

5. Η Φρανκφούρτη είναι η μητρόπολη των τραπεζών της Γερμανίας με περισσότερους από 752.000 κατοίκους. Η Φρανκφούρτη ή αλλιώς το Μανχάταν της Ευρώπης φημίζεται για τους ουρανοξύστες. Το αφιέρωμα μας για τη Φρανκφούρτη μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Μερικά FACTS για τη Γερμανία

Ακόμα περισσότερα Facts για τη Γερμανία και τον πληθυσμό της

  •  Από την επανένωση, η Γερμανία αναδείχθηκε ξανά παγκόσμια δύναμη και de facto ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Μετά από μια σύντομη ύφεση στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​Άνγκελα Μέρκελ ανέλαβε την εξουσία το 2005 και σταθεροποίησε τη χώρα οικονομικά.
  • Το ποσοστό της ανεργίας είναι περίπου στο 4,31% – μετά την πανδημία έχει ξεπεράσει το 5%.
  • Ο κύριος συνεργάτης της Γερμανίας εμπορικά είναι η Ολλανδία στις εισαγωγές και η Αμερική στις εξαγωγές.
  • Το βασικό μέλημα των Γερμανών στις εκλογές είναι το περιβάλλον τα τελευταία χρόνια.

Άπειρα facts μπορούμε να γράψουμε και θα το κάνουμε, αλλά σταδιακά.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks