Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κατοικίδια ζώα στη Γερμανία

Μπορεί να κατοικίδια ζώα να αποτελούν μία εξαιρετική συντροφιά για τους ανθρώπους αλλά δεν έχουν παντού την ίδια αντιμετώπιση. Στην Ελλάδα για παράδειγμα πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος για την εστεροποίηση των ποινών αναφορικά με την κακοποίηση των ζώων ενώ στη Γαλλία είναι αρκετά εύκολο για γίνει μία μετανάστευση κατοικίδιου ζώου. Επίσης το Βέλγιο είναι μία από τις πιο dog friendly χώρες στον πλανήτη, που μπορείτε να έχετε τον τετράποδο φίλο σας σχεδόν παντού. Η Γερμανία δεν είναι απλώς φιλική προς τα κατοικίδια, αλλά αντιμετωπίζει πρακτικά τα κατοικίδια ζώα ως βασιλιάδες. Στη Γερμανία, θα διαπιστώσετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών έχει ένα ή περισσότερα μη ανθρώπινα μέλη που αγαπούν πολύ. Ωστόσο, η χώρα είναι επίσης πολύ αυστηρή όσον αφορά τους νόμους για τα κατοικίδια ζώα. Έτσι, εάν σχεδιάζετε μια μετακόμιση στη Γερμανία με το κατοικίδιο ζώο σας ή σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα σε αυτήν τη χώρα, πρέπει πρώτα να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά και με τις νομικές διαδικασίες.

Άφιξη στη Γερμανία με το κατοικίδιό σας

Αν πετάτε για Γερμανία, επικοινωνήστε με τις συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες σχετικά με τις πολιτικές κατοικίδιων ζώων. Ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ή πτήσεις ενδέχεται να επιτρέπουν μικρά κατοικίδια στην καμπίνα, πολλές άλλες επιμένουν ότι το κατοικίδιο ζώο σας ταξιδεύει σε ταξιδιωτικό εμπορευματοκιβώτιο εγκεκριμένο από αεροπορικές εταιρείες. Πριν πραγματοποιήσετε ωστόσο το ταξίδι σας, είναι καλύτερο να ανατρέξετε στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών για τα κατοικίδια ζώα. Κάθε πολιτεία στη Γερμανία έχει επίσης τη δική της λίστα με τις φυλές σκύλων στις οποίες δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Βασικοί νόμοι για τη μετανάστευση

Τα κουτάβια και τα γατάκια ηλικίας κάτω των 15 εβδομάδων δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν στην Ευρώπη, καθώς κάνουν το πρώτο τους εμβόλιο για τη λύσσα μόνο όταν είναι 12-24 εβδομάδων, ακολουθούμενη από περίοδο αναμονής τριών εβδομάδων.

Ένα άτομο εκτός ΕΕ που μετακομίζει στη Γερμανία επιτρέπεται να φέρει το πολύ πέντε ζώα, αλλά μόνο ως οικογενειακά κατοικίδια ζώα και όχι για εμπορικούς σκοπούς.

Μόνο γάτες, σκύλοι, κουνάβια, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια και άλλα τρωκτικά, άλογα, χελώνες (αν δεν ανήκουν σε σπάνιο είδος), διακοσμητικά ψάρια, παπαγάλοι, περιστέρια και άλλα είδη πτηνών έχουν εγκριθεί ως κατοικίδια ζώα από το Γερμανικό Τελωνείο (Zollamt). Εάν επιθυμείτε να φέρετε οποιοδήποτε άλλο είδος ζώου στη Γερμανία, επικοινωνήστε με το γερμανικό προξενείο στη χώρα σας.

Τα κατοικίδια μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία τρεις εβδομάδες μετά τη χορήγηση εμβολίων κατά της λύσσας. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τη σχετική γραφειοκρατία. Κάθε κατοικίδιο πρέπει επίσης να φέρει σήμανση με μικροτσίπ ή τατουάζ.

Εάν φτάνετε από χώρα που θεωρείται υψηλού κινδύνου από λύσσα, το κατοικίδιο ζώο πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση αίματος έναν μήνα μετά τον εμβολιασμό και τρεις μήνες πριν εισέλθει στη Γερμανία.

Κάθε κατοικίδιο πρέπει να συνοδεύεται από επίσημο κτηνιατρικό πιστοποιητικό («Tier aus Nicht-EU-Staat»). Το πιστοποιητικό θα πρέπει να αναφέρει τον αριθμό μικροτσίπ ή το τατουάζ, τα στοιχεία εμβολιασμού και τα ευρήματα της εξέτασης αίματος, εάν υπάρχει.

σκυλιά-βόλτα-γερμανία

Διαβατήρια για τα κατοικίδια σας

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να φέρουν διαβατήριο για κατοικίδια εάν ταξιδεύουν σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ με τα κατοικίδια ζώα τους. Αυτά τα διαβατήρια μπορούν να εκδοθούν από κτηνιάτρους εξουσιοδοτημένους να το πράξουν. Το διαβατήριο περιλαμβάνει πληροφορίες όπως το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας των γονέων, περιγραφή του κατοικίδιου ζώου, αριθμό αναγνώρισης μικροτσίπ, στοιχεία εμβολιασμών και την υπογραφή του ασκούμενου.

Υιοθεσία κατοικίδιου

Σε κάθε δεδομένη στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες ζώα σε καταφύγια (Tierheim) ψάχνουν ένα νέο σπίτι, οπότε αν έχετε αποφασίσει να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο, εκεί πρέπει να κατευθυνθείτε. Όλα τα ζώα που βρίσκονται σε καταφύγια είναι εμβολιασμένα και διαθέτουν διαβατήριο και μικροτσίπ. Ορισμένα καταφύγια μπορεί να θέλουν να επιθεωρήσουν το σπίτι σας για να βεβαιωθούν ότι είναι κατάλληλο για το κατοικίδιο που θέλετε να πάρετε σπίτι. Ακόμα κι αν δεν το κάνουν, να είστε προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε πολλές ερωτήσεις, καθώς η καλή μεταχείριση των ζώων δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζεται επιπόλαια στη Γερμανία. Πριν πάρετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας στο σπίτι, πρέπει να συμπληρώσετε ορισμένα έγγραφα, να υποβάλετε την απόδειξη ταυτότητάς σας και να πληρώσετε τέλη υιοθεσίας.

Ενοικιαζόμενα καταλύματα με κατοικίδια

Πριν υπογράψετε μια σύμβαση με έναν ιδιοκτήτη, πρέπει να διευκρινίσετε ότι σκοπεύετε να μοιραστείτε το διαμέρισμα με τα κατοικίδια ζώα σας. Ενώ πολλοί ιδιοκτήτες δεν θα έχουν πρόβλημα με αυτό, μερικοί μπορεί. Σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες είναι καλά με μικρότερα κατοικίδια όπως χάμστερ ή ψάρια.

Φόρος σκύλου

Οι ιδιοκτήτες σκύλων στη Γερμανία πρέπει να καταβάλλουν φόρο σκύλου (Hundesteuer) κάθε χρόνο. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε απαλλαγή ή μειωμένο φόρο εάν ο σκύλος σας είναι σκύλος υπηρεσίας ή σκύλος διάσωσης. Ο φόρος δεν ισχύει για άλλα ζώα.

Κτηνίατροι

Μόλις φτάσετε στη Γερμανία με το κατοικίδιο ζώο σας ή υιοθετήσετε ένα νέο κατοικίδιο, εγγραφείτε σε έναν τοπικό κτηνίατρο (Tierartz) της επιλογής σας. Ο κτηνίατρος θα χαρεί να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα εμβόλια.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γονέας σκύλου

Υπάρχουν αρκετοί κανόνες για να ζήσετε την καθημερινή σας ζωή με το σκυλί σας, αλλά αυτοί οι κανόνες διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία της Γερμανίας. Ωστόσο, οι βασικοί κανόνες είναι λίγο πολύ οι ίδιοι σε όλη τη χώρα. Τα σκυλιά επιτρέπονται σε πάρκα και δεν χρειάζεται να είναι δεμένα εκτός αν αναφέρεται συγκεκριμένα. Πολλά πάρκα έχουν καθορισμένο χώρο για να περιφέρονται τα σκυλιά και να παίζουν, δωρεάν. Τα σκυλιά δεν επιτρέπονται σε παιδικές χαρές και πρέπει να είναι με λουρί σε κατοικημένους και δημόσιους χώρους. Εάν ένας σκύλος κάνει την ανάγκη του σε δημόσιο χώρο, είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη του σκύλου να το μαζέψει. Αν δεν το κάνει, μπορεί να πληρώσει ένα βαρύ πρόστιμο.

Τα σκυλιά επιτρέπονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια, καφετέριες, πάρκα ψυχαγωγίας, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, αλλά όχι σε σούπερ μάρκετ. Σε ορισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε ένα εισιτήριο με έκπτωση για το σκυλί σας.

Ασφαλιστικοί νόμοι για το κατοικίδιο ζώο σας

Η ασφάλιση για τα κατοικίδια ζώα σας στη Γερμανία φροντίζει για τους περισσότερους λογαριασμούς από τον κτηνίατρο. Επιπλέον, σύμφωνα με την ασφαλιστική φύση των Γερμανών, πρέπει να εγγραφείτε στο Hundehaftpflichtversicherung (ασφάλιση αστικής ευθύνης για σκύλους). Αυτή η ασφάλιση θα καλύψει οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από το σκυλί σας.
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?