Γερμανία: Πως να πάρετε το κατοικίδιο μαζί σας

Γερμανία-Κατοικίδια-Μετακόμιση

Εάν σκοπεύετε να μεταβείτε στη Γερμανία με το κατοικίδιό σας, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με την εισαγωγή τους στη χώρα.

Τα κατοικίδια, έχουν μια καλή ζωή στη Γερμανία. Εμφανίζονται τακτικά (με τους ιδιοκτήτες τους) σε επαγγελματικές συναντήσεις, τα πιάτα με νερό εμφανίζονται επίσης συχνά όταν υπάρχει επίσκεψη ακόμη και στα πιο ακριβά εστιατόρια και μερικές φορές σε μικρές περιοχές υπάρχουν για αυτά σε αποκλειστικά καταστήματα ή κομμωτήρια για τους ιδιοκτήτες τους.

Ωστόσο, ενώ τα κατοικίδια ζώα είναι ευπρόσδεκτα στη Γερμανία, εσείς πρέπει να τηρήσετε ορισμένους αυστηρούς γερμανικούς κανόνες σχετικά με τη μετεγκατάσταση του κατοικίδιου ζώου σας.

Μεταφορά του κατοικίδιου σας στη Γερμανία

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κανονίσετε είναι πώς θα μεταφέρετε το αγαπημένο σας κατοικίδιο στη χώρα. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σημείο από το οποίο μετακομίζετε. Εντός της Ευρώπης, ενδέχεται να μπορείτε να να φτάσετε με το αυτοκίνητο στο νέο σας σπίτι. Ωστόσο, πολλοί απόδημοι φτάνουν είτε με τη δημόσια συγκοινωνία είτε με το αεροπλάνο.

Τα κατοικίδια επιτρέπονται επίσης στις γερμανικές δημόσιες συγκοινωνίες – συνήθως δωρεάν – διαφορετικά μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο τρένου, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν μαζί σας στο γερμανικό σιδηροδρομικό σύστημα, περίπου στο ήμισυ του κανονικού ναύλου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται επίσης ότι δεν έχουν πρόβλημα να πετούν μαζί σας με αεροπλάνα. Ωστόσο, συνιστάται να ενημερώσετε την αεροπορική εταιρεία ότι θα θέλατε να συνοδεύεστε από το κατοικίδιο σας κατά την κράτηση της πτήσης.

Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορούν να εισαχθούν στη Γερμανία περισσότερα από πέντε κατοικίδια ζώα, γάτες και κουνάβια για μη εμπορικούς σκοπούς.

Απαιτήσεις για ταξίδι με αεροπορική εταιρεία

Η αεροπορική εταιρεία θα επιμείνει κανονικά να αποκτήσετε ένα ειδικό ταξιδιωτικό κουτί για το ζώο ώστε να παίρνει αέρα και να επιτρέπει στο κατοικίδιο να κινείται και να ξαπλώνει. Επισημάνετε προσεκτικά και ευδιάκριτα το κλουβί του κατοικίδιου ζώου σας, ώστε να μην χαθεί κατά τη μεταφορά. Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας διαθέτει επαρκή τροφή και νερό για το ταξίδι.

Οι κανόνες σχετικά με εγκεκριμένους τύπους κουτιών για γάτες, σκύλους, κουνάβια και πουλιά που πετούν στην καμπίνα ή ως αποσκευή δημιουργήθηκαν από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) και ως επί το πλείστον έχουν γίνει αποδεκτοί από τις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες. Πρέπει να διαβάσετε τις απαιτήσεις IATA πριν ταξιδέψετε με το κατοικίδιο ζώο σας.

Κατοικίδια στην καμπίνα

Σε πτήσεις μικρότερες των 10 ωρών, πολλές αεροπορικές εταιρείες θα επιτρέψουν τη μεταφορά μικρών γατών ή σκύλων με τον επιβάτη στην καμπίνα (αν και ενδέχεται να απαγορευτεί η πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο και το Χονγκ Κονγκ).

Γενικά, η αεροπορική εταιρεία επιτρέπει μόνο ένα κατοικίδιο ανά επιβάτη και το πολύ δύο κατοικίδια ανά καμπίνα, οπότε θα πρέπει να επιβεβαιώσετε εκ νέου τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα εάν υπάρχουν και άλλοι επιβάτες με παρόμοιο αίτημα.

Το κουτί για το κατοικίδιο πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας και πρέπει να έχει αδιάβροχο πάτο και επαρκή αερισμό. Οι μεταφορείς κατοικίδιων ζώων Sherpa, Bergan και SturdiBag συμμορφώνονται με όλες τις αεροπορικές εταιρείες εφόσον ο μεταφορέας έχει το κατάλληλο μέγεθος για το κατοικίδιο ζώο σας.

Εμβολιασμοί για κατοικίδια στη Γερμανία

Εάν θέλετε να φέρετε μια γάτα ή έναν σκύλο στη Γερμανία, θα πρέπει να ξεκινήσετε να οργανώνεστε νωρίς, καθώς απαιτούνται πολλά χαρτιά. Εάν όλα τα έγγραφα δεν συμπληρωθούν πλήρως, το ζώο θα μπορούσε να τεθεί σε καραντίνα.

Εμβολιάστε το κατοικίδιο ζώο σας για λύσσα πριν αναχωρήσετε για Γερμανία. Εάν επιθυμείτε να εισέλθετε στη χώρα με το κατοικίδιο ζώο σας, οι Γερμανοί αξιωματούχοι απαιτούν απόδειξη ότι η γάτα ή το σκύλο σας έχει εμβολιαστεί (υπογεγραμμένο από εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο) τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από το ταξίδι.

Καθώς όλα τα κατοικίδια ζώα πρέπει να εμβολιαστούν πριν από την είσοδο στην ΕΕ, απαγορεύεται η μεταφορά γατών και σκύλων ηλικίας κάτω των 15 εβδομάδων στη Γερμανία (δεδομένου ότι ένα κατοικίδιο δεν μπορεί να εμβολιαστεί πριν από 12 εβδομάδες, συν μια περίοδο αναμονής τριών εβδομάδων). Δείτε τους όρους όπως ορίζονται από την ΕΕ.

Τα κατοικίδια που εισέρχονται στη Γερμανία από μια χώρα με υψηλή συχνότητα λύσσας πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση αιματολογικού τύπου ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό και τρεις μήνες πριν από την αναχώρηση. Το κατοικίδιο ζώο σας θα χρειαστεί επίσης ένα ορατό τατουάζ ή ένα μικροτσίπ για να ταξιδέψει στη Γερμανία. Δείτε ποιες χώρες αναφέρονται ως χαμηλού ή υψηλού κινδύνου.

Διαβατήρια κατοικίδιων ζώων της ΕΕ

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει τώρα να έχουν διαβατήρια κατοικίδιων όταν ταξιδεύουν με τα ζώα τους. Τα διαβατήρια, τα οποία απαιτούνται πριν από την είσοδο ενός ζώου σε κράτος μέλος της ΕΕ, πρέπει να περιλαμβάνουν τον αριθμό μικροτσίπ ή τατουάζ του κατοικίδιου ζώου για αναγνώριση, καθώς και άλλα δεδομένα, όπως αρχεία όλων των εμβολιασμών και κλινικές εξετάσεις.

Ένας από τους στόχους του ευρωπαϊκού προγράμματος ταξιδιού για κατοικίδια ζώα, το οποίο καλύπτει γάτες, σκύλους, ακόμη και κουνάβια, κουνέλια και τρωκτικά, είναι να παράσχει αποδείξεις ότι το ζώο έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας, με το διαβατήριο να αναφέρει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία. Όταν ταξιδεύετε, ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου ζώου πρέπει να διασφαλίσει ότι ο εμβολιασμός κατά της λύσσας στο διαβατήριο είναι έγκυρος, διαφορετικά θα ανανεώσει τον εμβολιασμό του κατοικίδιου ζώου.

Τα διαβατήρια κατοικίδιων ζώων της ΕΕ μπορούν να εκδίδονται από έναν κτηνίατρο, ωστόσο, ο ιατρός πρέπει να έχει άδεια για το σκοπό αυτό από τις αρμόδιες αρχές.

Το EU Pet Passport περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Όνομα και διεύθυνση του ιδιοκτήτη των ζώων
  • Περιγραφή του ζώου (φυλή, φύλο, ηλικία, χρώμα)
  • Αριθμός μικροτσίπ
  • Ημερομηνία εμβολιασμού κατά της λύσσας, περίοδος ισχύος του εμβολιασμού, τύπος εμβολίου, όνομα κατασκευαστή και αριθμός παραγωγής
  • Διεύθυνση και υπογραφή του κτηνιάτρου.
  • Το συνοδευτικό άτομο πρέπει να υποβάλει γραπτή δήλωση που να δηλώνει ότι η κίνηση του ζώου δεν προορίζεται για πώληση.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους γερμανικούς κανονισμούς για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων στη Γερμανία.

Ασφάλιση κατοικίδιων ζώων στη Γερμανία και άλλες σημαντικές πληροφορίες

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε εάν σκοπεύετε να εγκατασταθείτε στη Γερμανία με το κατοικίδιο ζώο σας. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η λήψη ασφαλιστικού συμβολαίου. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες φιλικές προς τους ομογενείς που προσφέρουν κάλυψη για κατοικίδια.

Αυτές είναι:

Μόλις φτάσετε στη Γερμανία, θα διαπιστώσετε ότι θα πρέπει να λάβετε την άδεια του ιδιοκτήτη πριν διατηρήσετε ένα κατοικίδιο ζώο σε ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις. Αναζήτηση καταλύματος που επιτρέπει κατοικίδια ζώα: «Haustiere Erlaubt» (επιτρέπονται κατοικίδια).

Τα σκυλιά πρέπει να διαθέτουν άδεια στη Γερμανία, συνήθως με ετήσιο τέλος. Μπορούν να εγγραφούν στο τοπικό δημαρχείο στις περισσότερες πόλεις. Σε ορισμένα μέρη, μπορείτε να αποφύγετε ένα έτος αμοιβής, κάνοντας ένα μάθημα για να αποκτήσετε άδεια σκύλου – Hundeführeschein – η οποία περιλαμβάνει μια εξέταση σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας ως ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων. Οι γάτες δεν απαιτείται να διαθέτουν άδεια.

Καλή συμπεριφορά κατοικίδιων στη Γερμανία

Τα σκυλιά πρέπει να έχουν λουρί, όπως σε δημόσια πάρκα και κτίρια ή στις δημόσιες συγκοινωνίες, και δεν επιτρέπονται σε παιδικές χαρές ή νεκροταφεία. Οι κανόνες διαφέρουν μεταξύ των πόλεων.

Θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας μια πλαστική σακούλα όταν βγαίνετε βόλτα με το σκύλο σας, καθώς απαιτείται για να διασφαλίσετε ότι το ζώο δεν θα αφοδεύσει στο πεζοδρόμιο, διαφορετικά σε ορισμένες πόλεις θα κληθείτε να πληρώσετε πρόστιμο.

Παρά την προφανή ευκολία με την οποία τα κατοικίδια ζώα μετακινούνται στη Γερμανία, υπάρχουν ορισμένα μέρη, όπως κρεοπωλεία, παντοπωλεία, νοσοκομεία, φαρμακεία, ιδιωτικά κτίρια ή παιδικές χαρές, όπου τα σκυλιά δεν είναι απαραίτητα ευπρόσδεκτα ή δεν επιτρέπεται να μπούνε στο μπάνιο.

Όταν συμβαίνει αυτό, θα δείτε μια πινακίδα με ένα σκύλο και τις λέξεις «Wir muessen leider draussen warten» (δυστυχώς, πρέπει να περιμένουμε έξω) ή άλλα γραπτά αιτήματα των ιδιοκτητών του κτιρίου. Ωστόσο, ορισμένα μέρη παρέχουν εγκαταστάσεις για το σκυλί σας που πρέπει να μείνει έξω, για παράδειγμα, τα σούπερ μάρκετ θα παρέχουν γενικά μπολ με νερό και μέρη για να δέσετε το σκυλί σας.

Σε γενικές γραμμές, ως ιδιοκτήτης σκύλου, πρέπει να διασφαλίσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας δεν θέτει σε κίνδυνο κανένα άτομο ή προκαλεί ζημιά σε περιουσία. Πράγματι, επειδή οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στη Γερμανία είναι νομικά υπεύθυνοι για το ζώο και τη συμπεριφορά του, συνιστάται να οργανώσετε μια ειδική πολιτική προσωπικής ευθύνης για την ιδιοκτησία κατοικίδιων.

Οι σκληροί νόμοι της Γερμανίας για σκύλους

Η έναρξη του σχεδίου ταξιδιών για κατοικίδια ζώα της ΕΕ συνέπεσε με την θέσπιση αυστηρότερων περιορισμών για τα κατοικίδια ζώα σε πολλά έθνη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Έχουν εισαχθεί νόμοι που σημαίνουν ότι ορισμένες φυλές σκύλων δεν επιτρέπεται να εισάγονται στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων: bull terriers, pit-bull terriers, Staffordshire bull terriers, American Staffordshire  ή οποιωνδήποτε διασταυρώσεων αυτών των σκύλων.

Όλες οι γερμανικές πόλεις έχουν διάφορους περιορισμούς για τη βόλτα του σκύλου σε δημόσιους χώρους. Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο του Βερολίνου ψήφισε έναν αυστηρό νόμο το 2013 για τους ιδιοκτήτες σκύλων στη γερμανική πρωτεύουσα, ο οποίος επιβάλλει συγκεκριμένους περιορισμούς και απαιτεί την εμφύτευση τσιπ πίσω από το αυτί του ζώου.

Ο στόχος του τσιπ είναι να διασφαλίσει ότι τα ζώα δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν. Ο νέος νόμος σημαίνει ότι οι σημερινοί ιδιοκτήτες σκύλων έχουν πέντε χρόνια για να κάνουν ρυθμίσεις για το τσιπ, το οποίο πρέπει να εμφυτευτεί από έναν κτηνίατρο.

Ταυτόχρονα, ο νέος νόμος απαιτεί επίσης από τους ιδιοκτήτες σκύλων να οργανώσουν ασφαλιστική κάλυψη προσωπικής ευθύνης. Αυτό ισχύει για όλα τα νεογέννητα σκυλιά. Οι υπάρχοντες ιδιοκτήτες θα έχουν περίπου πέντε χρόνια για να εγγραφούν στην ασφαλιστική κάλυψη.

Όταν ο σκύλος βρίσκεται σε πιο πολυσύχναστους χώρους, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, πολυκαταστήματα, σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή σε φεστιβάλ, θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά σας σε τουλάχιστον ένα μέτρο.

Ο νέος νόμος του Βερολίνου ενισχύει επιπλέον αυστηρούς κανόνες για τα λεγόμενα σκυλιά μάχης με τους ιδιοκτήτες 10 συγκεκριμένων φυλών, συμπεριλαμβανομένων των πιτ-μπουλ και των αμερικανικών τεριέ Staffordshire. Αυτό θα απαιτήσει από τα σκυλιά να φορούν φίμωτρο έξω από το σπίτι.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks