Γερμανία: Υποδέχεται αύριο (30/9) 150 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Γερμανία-Ελλάδα-Προσφυγες

Από την πλευρά του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαιώθηκε η είδηση ότι αύριο Τετάρτη (30/9) αναμένονται να φτάσουν στη Γερμανία 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που μέχρι πρότινος διέμεναν στον καταυλισμό της Μόριας. 

Επί της ουσίας πρόκειται για τα το πρώτο γκρουπ επί συνόλου 150 παιδιών που δεσμεύτηκε πρόσφατα το Βερολίνο να υποδεχτεί. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω ανήλικοι ανήκουν στην ομάδα των 400 ασυνόδευτων παιδιών που έμεναν στη Λέσβο και μεταφέρθηκαν μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας στην ηπειρωτική Ελλάδα

Στο πλαίσιο αυτό, 10 ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα παιδιά αυτά. 

Και 20 προσφυγόπουλα με τις οικογένειες 

Με την ίδια πτήση θα ταξιδέψουν και άλλα 20 προσφυγόπουλα που θα συνοδεύονται από τις οικογένειές τους. Το συγκεκριμένο γκρουπ αποτελείται από 100 περίπου άτομα που ανήκουν σε μια διαφορετική κατηγορία προσφύγων. Πριν τη φωτιά στη Μόρια, η Γερμανία είχε ήδη αποφασίσει να δεχτεί 243 άρρωστα παιδιά από την Ελλάδα και τους άμεσους συγγενείς τους. 

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν περίπου 1000 άτομα εκ των οποίων το τελευταίο διάστημα, η Γερμανία έχει υποδεχτεί περίπου 500

Που θα πάνε τα παιδιά

Όπως έγινε γνωστό τα παιδιά επιλέχθηκαν από μία διεθνή επιτροπή αποτελούμενη από γερμανούς που εξειδικεύονται σε θέματα ασύλου αλλά και διεθνείς οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το άσυλο (EASO). 

Όσο για το που θα μείνουν οι πρόσφυγες που φτάνουν αύριο; Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών που αρνήθηκε να απαντήσει σε ποιο αεροδρόμιο θα αφιχθούν, θα κατανεμηθούν στα κρατίδια της Βάδης – Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας, του Βερολίνου, του Αμβούργου, της Έσσης, της Κάτω Σαξονίας, της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και στο Σλέσβιχ – Χολστάιν).   

Υποδοχή 2.750 προσφύγων συνολικά

Τέλος όπως έγινε γνωστό η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχτεί και μια ακόμη κατηγορία προσφύγων. Πρόκειται για 408 οικογένειες που προέρχονται από τα ελληνικά νησιά και αποτελούνται από 1.533 άτομα και όλοι τους έχουν αναγνωρισθεί από τις ελληνικές ως πρόσωπα που χρειάζονται προστασία. 

Έτσι, συνολικά η Γερμανία είναι έτοιμη να υποδεχτεί από την Ελλάδα περίπου 2.750 πρόσφυγες

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks