Η Γερμανική Κυβέρνηση Παρουσίασε τον Προϋπολογισμό για το 2025: Ενίσχυση της Στήριξης για τις Οικογένειες

γερμανία-προυπολογισμός-επιδόματα

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις στις παροχές για τις οικογένειες και επενδύσεις σε παιδικούς σταθμούς. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας για τις οικογένειες σε μια περίοδο αυξημένων κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων.

Κύρια Σημεία του Προϋπολογισμού

  1. Αύξηση Επιδομάτων Παιδιού: Το μηνιαίο επίδομα παιδιού θα αυξηθεί στα 255 ευρώ ανά παιδί, ενώ το έκτακτο επίδομα για οικογένειες σε ανάγκη θα αυξηθεί κατά 5 ευρώ.
  2. Επενδύσεις σε Παιδικούς Σταθμούς: Θα επενδυθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ στους παιδικούς σταθμούς τα επόμενα δύο χρόνια, βελτιώνοντας τις υποδομές και τις υπηρεσίες για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους.
  3. Φορολογικές Ελαφρύνσεις: Η εκπιπτόμενη ποσότητα φόρου για τα παιδιά θα αυξηθεί κατά 228 ευρώ, φτάνοντας τα 9.540 ευρώ, και θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 60 ευρώ την επόμενη χρονιά. Επιπλέον, θα εισαχθούν φορολογικές απαλλαγές για τις υπερωρίες και θα γίνουν προσαρμογές στον φορολογικό συντελεστή ώστε να ανταποκρίνεται στον πληθωρισμό.​
  4. Υποστήριξη για τους Ανέργους: Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει επίσης μέτρα για την ενθάρρυνση της απασχόλησης, προσφέροντας χρηματοδότηση εκκίνησης για τους μακροχρόνια ανέργους, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν περισσότερα από τα έσοδα τους χωρίς να χάσουν τα επιδόματα τους κατά τον πρώτο χρόνο σε μια νέα εργασία​.

Πολιτικές Διαστάσεις και Αντιδράσεις

Η ανακοίνωση του προϋπολογισμού έρχεται μετά από μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ των κομμάτων της κυβερνητικής συμμαχίας. Παρά τις διαφωνίες, επιτεύχθηκε συμφωνία που αποτρέπει την κατάρρευση της κυβέρνησης και ενισχύει την εμπιστοσύνη στην πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 17 Ιουλίου, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση στο κοινοβούλιο θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Με αυτές τις μεταρρυθμίσεις, η Γερμανία κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας και της υποστήριξης για τις οικογένειες, διασφαλίζοντας ότι οι ανάγκες τους θα καλύπτονται πιο αποτελεσματικά στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks