Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2022

βερολίνο

Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2022: Από την πληρωμή των 300 ευρώ για τους εργαζόμενους και τους νέους κανόνες εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι το τέλος του εισιτηρίου των 9 ευρώ. Δείτε τι αλλάζει στη Γερμανία αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ στους εργαζόμενους στη Γερμανία

Τον Σεπτέμβριο, οι εργαζόμενοι στη Γερμανία θα λάβουν μια ειδική πληρωμή για να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Τα 300 ευρώ, τα οποία υπόκεινται σε φόρο, αφορούν τους εργαζόμενους και θα καταβληθούν στους μισθούς από τους εργοδότες. Κάποιοι μπορεί να λάβουν την πληρωμή τον Οκτώβριο, γι’ αυτό ρωτήστε το αφεντικό σας αν έχετε απορίες.

Οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να το αφαιρέσουν από τις προκαταβολές του φόρου τους από τον Σεπτέμβριο ή όταν υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση το επόμενο έτος.

Λήγει το εισιτήριο των 9 ευρώ στη Γερμανία

Το μηνιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ, το οποίο ίσχυε στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη Γερμανία – συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών τρένων – δεν θα υπάρχει πλέον από την 1η Σεπτεμβρίου. Ίσχυε για τρεις μήνες, από τον Ιούνιο έως τα τέλη Αυγούστου.

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για ένα επόμενο εισιτήριο σε εθνικό επίπεδο, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι σταθερό. Ωστόσο, το Βερολίνο σχεδιάζει να εισαγάγει ένα προσωρινό εισιτήριο μειωμένου κόστους.

Δυστυχώς, σε πολλά μέρη μπορεί να κοστίζει περισσότερο η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών. Ο γερμανικός δημοσιογραφικός όμιλος DPA διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα σε φορείς εκμετάλλευσης – και δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν το κόστος των τιμολογίων τους στο εγγύς μέλλον – ή το έχουν ήδη κάνει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι ελεγκτές εισιτηρίων μπορεί να είναι πολυάριθμοι καθοδόν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιαστούν στα πράσα αν δεν αγοράσουν έγκυρο εισιτήριο. Βεβαιωθείτε ότι ταξιδεύετε με το σωστό εισιτήριο και ενημερώστε τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας ότι η προσφορά των 9 ευρώ δεν ισχύει πλέον.

Τέλος στη μείωση του φόρου στα καύσιμα στη Γερμανία

Η έκπτωση στον φόρο καυσίμων που αποσκοπούσε στην ανακούφιση των οδηγών έληξε επίσης στα τέλη Αυγούστου. Ως εκ τούτου, οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ είναι πιθανό να αυξηθούν. Η κυβέρνηση είχε μειώσει τον ενεργειακό φόρο στα καύσιμα τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τα φαρμακεία πρέπει να δέχονται ηλεκτρονικές συνταγές στη Γερμανία

Από την 1η Σεπτεμβρίου, τα φαρμακεία σε όλη τη Γερμανία θα πρέπει να δέχονται ψηφιακές συνταγές – γνωστές ως ηλεκτρονικές συνταγές. Αυτό θα εφαρμοστεί σταδιακά και στους γιατρούς σε περιφερειακό επίπεδο.

Στόχος είναι οι χάρτινες συνταγές να ανήκουν στο παρελθόν και οι ασθενείς να λαμβάνουν αντί αυτών έναν κωδικό QR στα smartphones τους.

Όσοι δεν έχουν την εφαρμογή ή smartphone θα λαμβάνουν τον κωδικό τυπωμένο σε χαρτί. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ισχύει μόνο για όσους έχουν νόμιμη ασφάλιση υγείας και όχι για όσους έχουν ιδιωτική ασφάλιση.

Ξεκινούν όλα τα σχολεία μετά τη λήξη του καλοκαιριού στη Γερμανία

Στη Γερμανία, οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και στα τελευταία ομόσπονδα κρατίδια.

Στην Έσση, τη Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σάαρλαντ, τα σχολεία ξεκινούν και πάλι στις 5 Σεπτεμβρίου.

Στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές σε όλη τη χώρα θα επιστρέψουν στις τάξεις τους, έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά.

Η πολιτική ζωή στη Γερμανία ξεκινά και πάλι

Λόγω της ενεργειακής κρίσης, οι πολιτικοί αναμφισβήτητα δεν είχαν μεγάλο διάλειμμα αυτό το καλοκαίρι. Αλλά η πολιτική ζωή παίρνει και πάλι τα πάνω της τον Σεπτέμβριο. Μια εβδομάδα συνεδριάσεων στην βουλή αρχίζει στις 6 Σεπτεμβρίου και, όπως πάντα, θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός για το 2023.

Για την κυβέρνηση, ωστόσο, οι επόμενες εβδομάδες θα αφορούν ένα πράγμα συγκεκριμένα: το τρίτο πακέτο ενεργειακών ελαφρύνσεων που θα βοηθήσει τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ενέργειας.

Αναμένεται να παρουσιαστεί πριν τεθεί σε ισχύ η προσαύξηση του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές τον Οκτώβριο.

Τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας στη Γερμανία

Καθώς η θερμοκρασία θα πέσει καθώς οδεύουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, οι άνθρωποι μπορεί σύντομα να θελήσουν να θερμάνουν τα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους. Αλλά ο χειμώνας θα είναι δύσκολος στη Γερμανία λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Για να εξοικονομήσει φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και για να προσπαθήσει να μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια, η γερμανική κυβέρνηση εισάγει κανονισμούς εξοικονόμησης ενέργειας.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, η θερμοκρασία στα δημόσια κτίρια δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 19 βαθμούς Κελσίου και δεν θα υπάρχει ζεστό νερό για το πλύσιμο των χεριών.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνουν τους ενοικιαστές τους να εξοικονομούν ενέργεια. Οι έμποροι λιανικής πώλησης θα πρέπει να λαμβάνουν ορισμένα μέτρα, όπως το κλείσιμο των θυρών κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης και το σβήσιμο των φώτων των παραθύρων τη νύχτα.

Αύξηση μισθών στη Γερμανία για τους εργαζόμενους στον τομέα της περίθαλψης

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της περίθαλψης θα λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από την 1η Σεπτεμβρίου. Για το ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από 15 ευρώ σε 17,10 ευρώ την ώρα- για το νοσηλευτικό προσωπικό με ένα ή δύο χρόνια εκπαίδευσης, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από τα 12,50 ευρώ που είναι σήμερα σε 14,60 ευρώ – και για το νοσηλευτικό προσωπικό χωρίς επίσημα προσόντα εκπαίδευσης, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από τα 12 ευρώ που είναι σήμερα σε 13,70 ευρώ. Λάβετε υπόψη ότι για να καλύψουν αυτές τις αυξήσεις μισθών, οι εργοδότες θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος για τα άτομα που λαμβάνουν φροντίδα.

Το Oktoberfest του Μονάχου επιστρέφει και πάλι

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας το 2020, θα πραγματοποιηθεί ξανά το Oktoberfest στο Μόναχο. Το φεστιβάλ θα εορταστεί από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Οι 17 σκηνές του φεστιβάλ θα προσφέρουν χώρο για περίπου 120.000 επισκέπτες.

Ετοιμαστείτε για την επιστροφή αυτών των γερμανικών τηλεοπτικών εκπομπών

Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα, ορισμένες αγαπημένες γερμανικές τηλεοπτικές σειρές επιστρέφουν. Στις 4 Σεπτεμβρίου, το δράμα Tatort επιστρέφει μετά από 10 εβδομάδες χωρίς νέες υποθέσεις.

Το πρώτο τακτικό “Heute-show”, η σατιρική ενημερωτική εκπομπή με τον Oliver Welke, επιστρέφει στις 9 Σεπτεμβρίου. Και το κυριακάτικο talk show του ARD “Anne Will” επιστρέφει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Αυξάνεται το κόστος του Amazon Prime

Το Amazon Prime γίνεται όλο και πιο ακριβό. Από τις 15 Σεπτεμβρίου, η συνδρομή μέλους του Prime θα αυξηθεί από 7,99 ευρώ σε 8,99 ευρώ για μηνιαίες πληρωμές και από 69 ευρώ σε 89,90 ευρώ για ετήσιες πληρωμές.

Το Prime είναι συνδρομή επί πληρωμή και η συνδρομή περιλαμβάνει premium αποστολή και πρόσβαση στο Prime Video.

Άρθρο της δημοσιογραφικής ομάδας του grland.info

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks