Ημέρες σκύλων : Στη Γερμανία υπάρχει «ακραία» ζήτηση για κουταβάκια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

γερμανία-σκυλιά-κορονοιός

Ο αριθμός των ιδιοκτητών σκύλων στη Γερμανία αυξήθηκε πέρυσι καθώς οι άνθρωποι πέρασαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια των lockdown.

Σύμφωνα με τη γερμανική ένωση σκύλων (VDH), 20% περισσότερα σκυλιά αγοράστηκαν το 2020 σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε ο Spiegel.

Είτε είναι ένα νέο λαμπραντόρ είτε ένα γαλλικό μπουλντόγκ, είτε ένα αδέσποτο (βλέπε από Ελλάδα) πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους στη Γερμανία.

Είναι trend τα σκυλιά στην εποχή μας. Είδαμε κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου μέχρι το 2010 είχαν ελάχιστοι σκύλο και μετά την κρίση σχεδόν σε κάθε οικογένεια υπήρχε και ένας σκύλος (από προσωπική εμπειρία η αναφορά).

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της VDH , εν μέρει επικρίνει το trend με τα κουτάβια.

Φοβάται ότι πολλά σκυλιά θα μπορούσαν να καταλήξουν σε καταφύγια μετά την πανδημία. «Όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν από τη δουλειά κανονικά και τα παιδιά δεν θα μπορούν πλέον να φροντίζουν το σκυλί, τότε αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Σχολιάζοντας το άλμα στις πωλήσεις σκύλων, ο Κοπέρνικ της VDH είπε, «Είναι μια δραματική αύξηση, ένα μεγάλο βήμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Για τα κατοικίδια μας στη Γερμανία έχουμε ετοιμάσει ένα πλήρες άρθρο. Διαβάστε εδώ. Αγαπάμε ουρίτσες, λατρεύουμε πατουσίτσες σκύλων.

Θέλουμε όμως να σας παρακαλέσουμε να μην κάνετε ποτέ για δώρο έναν σκύλο. Σε κανέναν και για κανένα λόγο. Ο σκύλος θέλει φροντίδα, αγάπη και τεράστιες βόλτες. Είναι σαν ένα παιδί – ανθρωπάκι εννοώ. Θέλει τη φροντίδα μας. Θέλει κάθε μέρα φαγητό, να του αλλάζουμε, τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα το νερό, βόλτα min. μια ώρα πρωί, βράδυ και άλλες υποχρεώσεις. Επίσης, δεν περνάει καλά ένας σκύλος με φωνές, τιμωρία και ξύλο. Καθόλου καλά. Ακόμα και αν όλα τα προηγούμενα δεν αφορούν τον ίδιο, αλλά βρίσκεται εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι που έχει φωνές και καυγάδες – το ίδιο ισχύει και για τα παιδάκια μας (τα ανθρωπάκια).

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks