Γερμανία: Αλλάζει στρατηγική κατά της πανδημίας

κορωνοϊός

Η Γερμανία αλλάζει ξανά τη στρατηγική των τεστ της Covid-19, με έμφαση στα αυξημένα rapid τεστ και στη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των τεστ PCR. Εδώ βρίεσκεται ό, τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

 Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις;

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Jens Spahn ανακοίνωσε τα σχέδια για δωρεάν rapid τεστ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε όλους στη Γερμανία. Αυτό είναι ένα μέρος των αλλαγών στην Εθνική Στρατηγική των Test, που προσπαθεί να βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει σε κάποιου είδους κανονικότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, τα τρέχοντα μέτρα του lockdown επεκτάθηκαν έως τις 7 Μαρτίου, όμως μερικά σχολεία ανοίγουν αυτόν τον μήνα. Η Γερμανία πρόκειται να προσφέρει δωρεάν rapid τεστ σε όλους τους πολίτες της χώρας από τον επόμενο μήνα, ώστε να αντιμετωπίσει την επόμενη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού.

“Από την 1η Μαρτίου, όλοι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid τεστ από εξειδικευμένο προσωπικό”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn σε ένα tweet. Επιπλέον, η Γερμανία σχεδιάζει την ένταξη rapid test, τα οποία θα μπορούν οι πολίτες να τα πραγματοποιούν μόνοι τους. Αυτό αναμένεται να συμβεί στις αρχές Μαρτίου.

Η αυξημένη διαθεσιμότητα των rapid τεστ, αλλά και η δυνατότητα των πολιτών να το διαχειρίζονται ατομικά, αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Άλλωστε, η Γερμανία αρχίζει να ανοίγει εκ νέου σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις, μετά από αρκετούς μήνες lockdown.

Δεν χρησιμοποιούνται ήδη rapid τεστ;

Ναι. Η κυβέρνηση έχει ήδη επεκτείνει τη χρήση των rapid τεστ. Τώρα χρησιμοποιούνται τακτικά σε σπίτια ηλικιωμένων, κλινικές και σε σχολεία – αλλά προς το παρόν πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό. “Αυτά τα τεστ μπορούν να συμβάλουν σε μια ασφαλή καθημερινή ζωή, ειδικά σε σχολεία και παιδικά κέντρα”, δήλωσε ο Spahn.

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, ο Spahn είπε επίσης ότι εταιρείες, όπως οι πωλητές λιανικής, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ατομικά τα rapid τεστ στο μέλλον, για να συμβάλλουν στην επανέναρξη της δημόσιας ζωής με ασφάλεια. “Τα rapid τεστ μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στον τερματισμό του lockdown“, δήλωσε η ειδικός για τους ιούς, Σάντρα Σισέκ στη συνέντευξη Τύπου.

Επιπλέον, η Σίσεκ είπε, ότι μια σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Έσσεν το περασμένο φθινόπωρο. Στο πλαίσιο της μελέτης, δόθηκαν 10.000 ατομικά rapid τεστ σε καθηγητές πριν και μετά τις διακοπές. Πράγματι, λειτούργησε “πολύ καλά”. Οι εξετάσεις γίνονται συνήθως με έλεγχο σάλιου: Δύο γραμμές δείχνουν, ότι κάποιος είναι θετικός, ενώ μία σημαίνει αρνητικό αποτέλεσμα.

Η Σίσεκ τόνισε, επίσης, ότι αυτά τα τεστ δεν είναι 100% αξιόπιστα, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, για να βοηθήσουν στη διάσπαση της μόλυνσης. Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) συνέστησε στους ανθρώπους να κάνουν και ένα τεστ PCR, σε περίπτωση που το rapid τεστ βγει θετικό.

Μπορούμε να πληρώσουμε, για να κάνουμε ένα rapid τεστ;

Ναί. Ιδιωτικά κέντρα έχουν εμφανιστεί σε όλη τη Γερμανία, προσφέροντας rapid τεστ. Οι Γερμανοί τα χρησιμοποιούν πριν και μετά από ένα ταξίδι. Το κόστος ενός rapid test μπορεί να κυμαίνεται, από περίπου 50 έως 100 €.

Υπάρχει κάτι άλλο που αλλάζει σχετικά με τη στρατηγική δοκιμών;

Ναι. Ο υπουργός Υγείας Spahn δήλωσε την περασμένη Παρασκευή, ότι οι απαιτήσεις των τεστ PCR αλλάζουν ξανά στη Γερμανία. Από αυτήν την εβδομάδα, όλοι στη Γερμανία που εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τεστ PCR, το οποίο καλύπτεται από ασφάλιση υγείας.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks