Γερμανία: Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοϊό από τις 20 Μαρτίου – Παραμένει μόνο η μάσκα

τρένα-γερμανία-φτηνά

Από τις 4 Μαρτίου θα αρχίσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό και ως τις 20 του μήνα η Γερμανία θα είναι σε καθεστώς πλήρης ελευθερίας

Την ελευθερία τους θα απολαύσουμε ξανά όσοι ζούμε στην Γερμανία από τις 20 Μαρτίου καθώς η κυβέρνηση του Βερολίνου και οι ηγεσίες των ομόσπονδων κρατιδίων έχουν καταλήξει σ΄ένα σχέδιο άρσης όλων σχεδόν των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν το γερμανικό δίκτυο «nt-v» και το «περιοδικό Focus», οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές βάζουν τις τελευταίες πινελιές για την άρση των μέτρων μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες.

Σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε από τα ομόσπονδα κρατίδια, οι εκτεταμένοι περιορισμοί στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή πρόκειται να αποσυρθούν σταδιακά», όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, από τις 4 Μαρτίου, στο χώρο της εστίασης θα έχουν πρόσβαση οι εμβολιασμένοι κατά της Covid, όσοι έχουν αναρρώσει από κορωνοιό και όσοι έχουν υποβληθεί σε ημερήσιο τεστ Covid.  Tο ίδιο θα ισχύσει για τα νυχτερινά κέντρα όπως και τα ξενοδοχεία.

Από τις 20 Μαρτίου καταργείται η τηλεργασία, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε μέσα μεταφοράς.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks