Γερμανία: Έρχονται νέες νυχτερινές συνδέσεις τρένων στην Ευρώπη

Γερμανία-Ευρώπη-Τρένα

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Ελβετία σχεδιάζουν να ξεκινήσουν νέες διασυνοριακές συνδέσεις νυχτερινών τρένων στην Ευρώπη από το 2021.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπογράψουν επιστολή προθέσεων την Τρίτη, σύμφωνα με πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου που έγινε την Παρασκευή από την Deutsche Bahn και το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών, όπως αναφέρει το πρακτορείο τύπου του Μπέλγκα.

Το Βέλγιο αποτελούσε επίσης μέρος αυτής της ιδέας, με σιδηροδρομικές συνδέσεις όπως Βρυξέλλες-Βαρκελώνη, Βρυξέλλες-Βερολίνο και Βρυξέλλες-Βαρσοβία.

Προς το παρόν, το Βέλγιο έχει μια νυχτερινή σύνδεση τρένου, Βρυξέλλες-Βιέννη, την οποία διαχειρίζεται η αυστριακή σιδηροδρομική εταιρεία ÖBB.

Λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό, ωστόσο, η σύνδεση έχει διακοπεί προς το παρόν, χωρίς να έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία επανεκκίνησης.

Το πρώτο Trans-Europ Express κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου 1957. Ένας από τους στόχους του ήταν να ανταγωνιστεί την αναδυόμενη εναέρια κυκλοφορία, αλλά στην πράξη τα τρένα χρησιμοποιούνταν κυρίως από επιχειρηματίες.

Οι τιμές ήταν αρκετά υψηλές, τα τρένα είχαν μόνο θέσεις πρώτης κατηγορίας, και το 1987, το TEE ακυρώθηκε.

Διαβάστε για το πως να περάσετε δημιουργικά τις ημέρες των εορτών τα Χριστούγεννα στη Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks