Επένδυση σε γερμανικά ακίνητα

δάνειο-σπίτι-ολλανδία

Χωρίς να χρειάζονται πολλά λόγια και υπερβολές, είναι κοινή λογική πως το ακίνητο μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε σε μια περίοδο εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων. Αυτό μάλιστα είναι ευρέως διαδεδομένο στη Γερμανία που βρίσκεται σε μία τέτοια περίοδο.

Έρευνα αγοράς

Πριν καν αρχίσετε να ψάχνετε για ακίνητα, ερευνήστε πρώτα τις περιοχές που θέλετε να κάνετε την αγορά σας. Είναι λογικό ότι ο αυξημένος αριθμός του πληθυσμού και η δημιουργία υποδομών θα είναι χρήσιμη για τους περισσότερους επενδυτές ακινήτων.

Σκεφτείτε επίσης αν οι τοπικές συγκοινωνιακές συνδέσεις, τα καταστήματα, τα σχολεία και οι πολιτιστικές παροχές είναι αυτό που αναζητά ο τύπος ενοικιαστή. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να κάνουν μια περιοχή να συνεχίσει να προσελκύει περισσότερους ανθρώπους να ζήσουν εκεί. Ένα καλό παράδειγμα για αυτό θα ήταν το Neu-Isenburg (πολύ κοντά στη Φρανκφούρτη). Αυτή είναι μια πόλη στην οποία γίνονται επενδύσεις σε ακίνητα για όλους τους παραπάνω λόγους.

Αξίζει πάντα να το ελέγξετε με τοπικούς κτηματομεσίτες/πράκτορες ενοικίασης, καθώς και διαδικτυακές πύλες όπως το Immobilienscout24.de ή το immowelt.de, για να αξιολογήσετε εάν μια περιοχή είναι κατάλληλη για εσάς. Οι τοπικές τράπεζες και οι κατασκευαστές μπορούν επίσης να είναι μια καλή πηγή πληροφοριών.

Η τοποθεσία

Στην περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε ένα ακίνητο, ώστε στη συνέχεια να το νοικιάσετε, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με την τοποθεσία που θα βρείτε. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι θα θελήσουν ένα επιπλωμένο σπίτι, γιατί πιθανόν να μην έχουν χρήματα να το εξοπλίσουν. Αυτό σημαίνει πως το ακίνητό σας θα γίνει ακόμα πιο ελκυστικό αν δεν απέχει πολλά τετράγωνα από το μετρό ή κάποια άλλη δημόσια συγκοινωνία.

Η Ελλάδα έρχεται σπίτι σου απλά και μόνο με ένα κλικ ! Το SuperGreeks Marketplace εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή ήδη με 100άδες προιόντα όλους τους Έλληνες της Ολλανδίας- σύντομα θα είμαστε σε Γερμανία και Βέλγιο επίσης

Τα οικονομικά

Το κόστος για να κλείσετε την αγορά ενός ακινήτου στη Γερμανία μπορεί να είναι υψηλό:

  • Συμβολαιογραφικά τέλη (Συμβολαιογράφος) = 2%
  • Φόρος Αγοράς Ακινήτου (Grunderwerbsteuer) = 3,5-6,5% ανάλογα με την περιοχή
  • Τέλη κτηματομεσίτη (Makler) = 3 έως 6% συν ΦΠΑ ανάλογα με την περιοχή

Αυτά τα έξοδα πληρώνονται γενικά από τον αγοραστή

Επιπλέον στους αρχικούς ιδιοκτήτες αρέσει να βλέπουν οτι μπορείτε να αντεπεξέλθετε μόνοι σας στα έξοδα για την αγορά του ακινήτου. Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει μια αγορά με δάνειο. Εάν αγοράζετε με στόχο να νοικιάσετε το σπίτι, ελέγξτε τις τοπικές τιμές ακινήτων έναντι τυπικών ενοικίων για να υπολογίσετε το κέρδος σας.

Εάν αγοράζετε παλαιότερο ακίνητο, σκεφτείτε το κόστος συντήρησης και ανακαίνισης, όπως παράθυρα, ηλεκτρικές καλωδιώσεις, υδραυλικά κλπ. Αυτές είναι λεπτομέρειες που μπορεί να εμφανιστούν σύντομα.

Διαβάστε επίσης: Το επίδομα στέγασης στη Γερμανία (Wohngeld)

Η καλύτερη συμφωνία για στεγαστικό δάνειο

Είναι συνετό να ελέγξετε τις δυνατότητες χρηματοδότησης όσο το δυνατόν ευρύτερα. Ποτέ μην αρκείστε σε αυτό που μπορεί να προσφέρει η δική σας τράπεζα. Σκεφτείτε:

  • Πόσο καιρό χρειάζεστε τη χρηματοδότησή σας για να τρέξετε και συζητήστε το με έναν ανεξάρτητο σύμβουλο στεγαστικών δανείων.
  • 100%+ στεγαστικά δάνεια είναι διαθέσιμα σε Γερμανούς επενδυτές
  • Έως 55% σε μη εγχώριους (μόνο σε χώρες του ευρώ)
  • Θυμηθείτε δεν κοστίζει τίποτα για να ελέγξετε την αγορά
Πρωί, καφές, ζεστό ψωμί με Nu❤️Crema!
Βρίσκουμε την αγαπημένη μας NuCrema στο SuperGreeks Marketplace

Προοπτική αγοράς ακινήτων στη Γερμανία

Μετά από δεκαετίες αδράνειας, οι τιμές των ακινήτων των γερμανικών βασικών τοποθεσιών έχουν αυξηθεί και συνεχίζουν να αυξάνονται. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πολύ χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων και στη συνολική απογοήτευση με τα επιτόκια καταθέσεων. Η Γερμανία προσελκύει μεγάλο αριθμό ξένων και εγχώριων επενδυτών που αναζητούν καλής ποιότητας και υψηλής απόδοσης ακίνητα, ειδικά σε περιοχές όπως η Φρανκφούρτη/Ράιν-Μάιν και άλλες βασικές πόλεις.

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πόσο καιρό θα παραμείνει η Γερμανία σε αυτή τη λειτουργία. Πολλές πόλεις αντιμετωπίζουν απότομη αύξηση του πληθυσμού, αλλά δεν διαθέτουν χώρο για επέκταση των κατοικιών, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των τιμών ενοικίασης και ακινήτων. Τα επιτόκια φαίνεται ότι θα παραμείνουν χαμηλά για κάποιο διάστημα, κάτι που είναι καλό για όσους θέλουν να αγοράσουν και να επενδύσουν τα χρήματά ρους σε σημαντικές τοποθεσίες!
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?