Εύρεση δουλειάς μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας στην Ολλανδία

Οι ομογενείς που αναζητούν θέσεις εργασίας στην Ολλανδία θα βρουν πολλές θέσεις και γραφεία πρόσληψης στις Κάτω Χώρες. Οι Κάτω Χώρες έχουν έναν διεθνή συνδυασμό εταιρειών και πολυπολιτισμικών κατοίκων, παράλληλα με την υψηλή γνώση της ομιλίας Αγγλικών στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τα γραφεία απασχόλησης είναι μεγάλα στην Ολλανδία και πολλά εξειδικεύονται στην πρόσληψη μη Ολλανδών υπηκόων.

Εύρεση εργασιών και γραφείων απασχόλησης

Οι απόδημοι που αναζητούν μια νέα πρόκληση σταδιοδρομίας στην Ολλανδία θα βρουν άφθονες ευκαιρίες όσον αφορά τις κενές θέσεις εργασίας. Η ολλανδική αγορά εργασίας είναι ώριμη με μια εξελιγμένη αγορά ανθρώπινου δυναμικού. Διαθέτει μια εντυπωσιακή σειρά από τοπικά και διεθνή κεντρικά γραφεία σε όλο το Άμστερνταμ και πέρα ​​από αυτό. 

Πολλές εταιρείες διαφημίζουν κενές θέσεις εργασίας με γραφεία απασχόλησης, λόγω του τεράστιου δικτύου πρακτορείων στις Κάτω Χώρες, ιδίως εκείνων που ειδικεύονται στην προσέλκυση ξένων ταλέντων. Πολλοί νεοεισερχόμενοι ακολουθούν τη λογική του γραφείου απασχόλησης για ταχύτητα και ευκολία στν εύρεση μιας δουλειάς. Προσφέρουν επίσης εμπειρία έχοντας  κανονισμούς ολλανδικών αδειών εργασίας και των υψηλά ειδικευμένων μεταναστών. Οι εταιρείες διαθέτουν επίσης πολύτιμες, καθιερωμένες επαγγελματικές επαφές τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν.

Τόσο οι εξειδικευμένοι διεθνείς οργανισμοί πρόσληψης όσο και οι τοπικές εταιρείες πρόσληψης διαφημίζουν ανοιχτά κενές θέσεις εργασίας και υπηρεσίες στους δικούς τους ιστότοπους. Μερικοί διαφημίζουν επίσης σε δημόσιους ιστότοπους εργασίας και σε κορυφαίες εκδόσεις στα Αγγλικά. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση θέσεων εργασίας υψηλής θέσης, ωστόσο, είναι πιθανό αυτές οι εταιρείες να διαφημίζονται αποκλειστικά σε γραφεία απασχόλησης. Αυτή είναι μια αυξανόμενη τάση, καθώς τα γραφεία ευρέσεως εργασίας εξοικονομούν χρόνο κάνοντας αρχικές προβολές και συνεντεύξεις προτού συστήσουν υποψηφίους.

Άλλα μέρη για αναζήτηση εργασίας

Οι εμπορικοί κατάλογοι της Expatica περιλαμβάνουν επίσης λίστες γραφείων απασχόλησης και μηχανών αναζήτησης. Οι μεταφραστές, όπως η Google, μπορούν να σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στους διάφορους ολλανδικούς ιστότοπους. Αξίζει να εξερευνήσετε κάθε πιθανό δρόμο από τα social media όπως το LinkedIn έως μηχανές εργασίας στο Διαδίκτυο, όπως www.intermediair.nl, www.toplanguagejobs.nl (αναζήτηση ανά γλώσσα) ή www.monsterboard.nl, ή ακόμη και ειδικούς κλάδους και ιστότοπους προσλήψεων (αρχιτεκτονική , βιοτεχνολογία, χρηματοδότηση κ.λπ.).

Η παροχή παρόμοιων υπηρεσιών σε γραφεία απασχόλησης είναι οι Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EURES) και η εθνική δημόσια υπηρεσία απασχόλησης της Ολλανδίας UWV WERKbedrijf.

Συνεργασία με γραφεία εύρεσης εργασίας

Με τόσα πολλά γραφεία εύρεσης εργασίας που προσφέρονται, πώς διασφαλίζετε ότι ένα πρακτορείο προσλήψεων σας βρίσκει τη σωστή δουλειά; Τα γραφεία απασχόλησης εξετάζουν υποψηφίους για λογαριασμό δυνητικών εργοδοτών. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να κάνετε μια καλή εντύπωση όταν συναντάστε με τους υπεύθυνους ή διευθυντές τους. 

Ακολουθούν ορισμένοι χρυσοί κανόνες για τη συνεργασία με τα γραφεία απασχόλησης:

  • Διατηρήστε ένα ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά που αντικατοπτρίζει πλήρως τις δεξιότητές σας, την εκπαίδευση, την εργασιακή εμπειρία και το προσωπικό σας προφίλ και προσπαθήστε να το διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομο. Εάν θέλετε πραγματικά να ξεχωρίσετε, μεταφράστε μια έκδοση στα ολλανδικά, την οποία ορισμένες εταιρείες θα εκτιμήσουν.
  • Υποστηρίζετε πάντα οποιαδήποτε αίτηση για δουλειά με μια σαφή επισκόπηση ή επιστολή κινήτρων που καθορίζει τις κύριες απαιτήσεις εργασίας σας, τις προσωπικές σας ιδιότητες και τους στόχους σταδιοδρομίας σας.
  • Παρακολούθηση οποιασδήποτε αίτησης αν δεν έχετε ενημέρωση εντός τριών έως πέντε ημερών.
  • Προσπαθείτε πάντα να συναντήσετε τον υπεύθυνο πρόσληψης προσωπικού. Αυτό χτίζει την εμπιστοσύνη σας. Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας δεν αποστέλλεται πουθενά χωρίς την άδειά σας.
  • Να είστε ξεκάθαροι για τις προτιμήσεις εργασίας σας και να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με θετικό και προσωπικό χαρακτήρα.
  • Μείνετε ευέλικτοι και να είστε έτοιμοι να καάνετε συνεντεύξεις καθώς προκύπτουν ευκαιρίες. Παραμείνετε υπομονετικοί ενώ ο υπεύθυνος σας αναζητά τη σωστή ευκαιρία.
  • Κρατήστε τον αντιπρόσωπό σας ενήμερο για τυχόν προσωπικές εξελίξεις που ενδέχεται να επηρεάσουν την εργασία που κάνουν για λογαριασμό σας.

Τι να περιμένετε από τα γραφεία εύρεσης εργασίας στην Ολλανδία

Πριν από οποιαδήποτε αίτηση εργασίας, οι περισσότερες καλές εταιρείες προσλήψεων σας προετοιμάζουν κοινοποιώντας τις πληροφορίες τους για εσάς στην εταιρεία. Η προετοιμασία για πιθανές ερωτήσεις συνέντευξης είναι εξίσου ζωτικής σημασίας. Είναι σημαντικό τόσο για εσάς όσο και για ένα γραφείο απασχόλησης να ξεχωρίσετε. Οι καλές εταιρείες εύρεσης εργασίαςθα πρέπει να προσφέρουν συμβουλές για το βιογραφικό σας, τα πρότυπα ενδυμασίας και άλλου είδους. 

Όταν λάβετε μια προσφορά εργασίας, ο αντιπρόσωπός σας θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε το ολλανδικό συμβόλαιο και το μισθό σας, συμπεριλαμβανομένων των παροχών, της εξέλιξης του ρόλου, της εξέλιξης της σταδιοδρομίας ή εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για φορολογικά οφέλη ομογενών στις Κάτω Χώρες.

Σε αντάλλαγμα για τις προμήθειες που χρεώνουν οι εταιρείες πρόσληψης, τα γραφεία εύρεσης εργασίας διευθετούν τυχόν προβλήματα στην εργασία. Για παράδειγμα, εάν έχετε πρόβλημα με τη θέση εργασίας σας ή θέλετε να διαπραγματευτείτε διακοπές, παροχές, μισθούς ή προμήθειες, ως αντιπρόσωπός σας, είναι προς το συμφέρον τους να διασφαλίσετε ότι τόσο εσείς όσο και ο εργοδότης είστε ικανοποιημένοι.

Συμβουλές συνέντευξης σε εταιρείες ευρέσεως εργασίας

Μόλις βρείτε με μια εταιρεία εύρεσης εργασίας και προτού ξεκινήσουν οι ερωτήσεις, πρέπει να προετοιμαστείτε για συνεντεύξεις. Εξετάστε ένα ευρύτερο φάσμα τομέων ή βιομηχανιών κατά την αναζήτηση εργασίας.

Ως ομογενής, μια από τις κύριες ανησυχίες σας μπορεί να αφορά τη γλώσσα. Ευτυχώς, σε πολλές διεθνείς εταιρείες προσλήψεων, το ανθρώπινο δυναμικό και άλλοι διευθυντές προσλήψεων, στην Ολλανδία, μιλούν αγγλικά. Αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίσει από το να μιλήσετε καθαρά και αργά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη χρήση ορολογίας ή ασυνήθιστων εκφράσεων

Οι εταιρείες εύρεσης εργασίας και οι μελλοντικοί εργοδότες αναμένουν από τους ερωτηθέντες να είναι καλά παρουσιασμένοι, ενθουσιώδεις και καλά ενημερωμένοι. Πάντα να παρακολουθείτε μια παλαιότερη συνέντευξη με μια λίστα σχετικών ερωτήσεων, όπως συνήθως αναμένεται στις ολλανδικές συνεντεύξεις.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks