Ολλανδία: Η GREENPEACΕ θα προσφύγει στο δικαστήριο για την οικονομική ενίσχυση της KLM από το Ολλανδικό κράτος

klm-greenpeace-Ολλανδία

Η Greenpeace θα προσφύγει στο δικαστήριο για να απαιτήσει την αντιστροφή της κρατικής βοήθειας προς την KLM, λέγοντας ότι ωθεί τον κόσμο ακόμη πιο βαθιά στην κλιματική κρίση

H βοήθεια του κράτους στην αεροπορική εταιρεία

Η Ολλανδική κυβέρνηση χορηγεί με 3.4 δισ. ευρώ την KLM για να την βοηθήσει με την κρίσή που προκλήθηκε από τον κορονοιό και επειδή η αεροπορική εταιρεία θεωρείτε βασικός πυλώνας της Ολλανδικής οικονομίας. Σε αντάλλαγμα η KLM συμφώνησε να εφαρμόσει περικοπές μισθών, αναδιοργάνωση μείωσης κόστους και λιγότερες νυχτερινές πτήσεις. Από την πρώτη στιγμή οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αντέδρασαν.

Η θέση της Greenpeace

“Η κρατική ενίσχυση μας βυθίζει βαθύτερα στην κλιματική κρίση και αυτό είναι αντίθετο με το καθήκον της μέριμνας που έχει η ολλανδική κυβέρνηση για τους πολίτες της”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Greenpeace, Dewi Zloch στο NOS. Αναφέρθηκε στην αποκαλούμενη απόφαση Urgenda , στην οποία το Ανώτατο Δικαστήριο υποχρέωσε την ολλανδική κυβέρνηση να μειώσει τις εκπομπές CO2. Η Greenpeace θέλει η κυβέρνηση να επιβάλει ένα όριο στις εκπομπές CO2 της KLM. Kαι αυτό το όριο να μειώνεται κάθε χρόνο.

 Η Greenpeace θέλει επίσης να καταργηθούν οι πτήσεις μικρών αποστάσεων εντός της Ευρώπης. “Δεν υπάρχει ανάγκη να πετάς πολλά αεροπλάνα στις Βρυξέλλες ή στο Παρίσι κάθε μέρα”, δήλωσε ο Ζλότς στο NOS.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks