Ολλανδία: Το μουσειό Ερμιτάζ του Άμστερνταμ διακόπτει τους δεσμούς του με το διάσημο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης

ρωσσία-μουσείο-ολλανδία

Το μουσείο Ερμιτάζ του Άμστερνταμ, ένα μουσείο ρωσικής τέχνης στην ολλανδική πρωτεύουσα που δημιούργησε τη συλλογή του σε συνεργασία με το διάσημο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε σήμερα ότι «διακόπτει τους δεσμούς» του με τη Ρωσία.

«Χάρη στη προσεκτικά δημιουργημένη σχέση μας…είχαμε πρόσβαση σε μια από τις πιο διάσημες στον κόσμο συλλογές τέχνης που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να συμπληρώσουμε τις εκθέσεις μας», ανέφερε το ολλανδικό μουσείο σε σχετική ανακοίνωση.

Το μουσείο ανέφερε ότι είχε προσπαθήσει να παραμείνει ουδέτερο πολιτικά, αλλά «η πρόσφατη επίθεση από τη Ρωσία στην Ουκρανία σημαίνει ότι η ουδετερότητα δεν είναι πλέον εφικτή».

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι το διοικητικό και το εποπτικό του συμβούλιο αποφάσισαν να τερματίσουν τη 30ετή συνεργασία μεταξύ των δύο μουσείων, αλλά εξέφρασαν τη ελπίδα ότι οι σχέσεις μπορεί μία ημέρα να αποκατασταθούν εάν υπάρξουν «αλλαγές στη Ρωσία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!