[Ιστορία] Όταν ο Χίτλερ επισκέφτηκε την Γάνδη (φωτογραφικό υλικό)

Μια φωτογραφία που δείχνει την επίσκεψη του Αδόλφου Χίτλερ στη Γάνδη το 1940 είναι μεταξύ μιας σειράς φωτογραφιών στις οποίες ο γραφίστας Korneel Bostyn έχει προσθέσει τώρα χρώμα.

Οι φωτογραφίες αυτές ανήκουν στη συλλογή του Sander Van Wassenhove. Yπήρχαν αμφιβολίες για το αν έπρεπε να δημοσιευτούν αυτές οι φωτογραφίες, αλλά τελικά αποφάσισαν πως θα το κάνουν λόγω της ιστορικής τους σημασίας.

Για περισσότερα άρθρα ιστορίας κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks

 

Μετά την Άλωση του Βελγίου τον Μάιο του 1940, ο Γερμανός ηγέτης επισκέφθηκε το Βέλγιο σταματώντας στη Γάνδη όπου παρέλασε με μια συνοδεία 14 αυτοκινήτων Mercedes. Την ίδια στιγμή 2 αεροπλάνα πετούσαν από πάνω στην περιοχή για πρόσθετη προστασία του αρχηγού των ΝΑΖΙ.

Η επίσκεψη του Φύρερ στη Γάνδη είχε σκοπό να σηματοδοτήσει την κατάκτηση του Βελγίου και της Γαλλίας.  Στη Γάνδη επισκέφτηκε την πλατεία St Bavo και το Κάστρο των Κόμηδων.  Νωρίτερα είχε περάσει και από τις Βρυξέλλες.

Η φωτογραφία του Χίτλερ στη Γάνδη τραβήχτηκε λίγες μέρες μετά την παράδοση της πόλης στις ναζιστικές δυνάμεις.  Το Βέλγιο θα παρέμενε κατεχόμενο μέχρι τον Οκτώβριο του 1944.

Copyright collectie Sander Van Wassenhove

Copyright collectie Sander Van Wassenhove

Παρακάτω βλέπουμε στη φωτογραφία έναν στρατιώτη του γερμανικού στρατού σε μια στέγη στη Γάνδη κατά τη διάρκεια της κατάκτησης της πόλης.  Την ίδια μέρα η ναζιστική σβάστικα υψώθηκε στο δημαρχείο.

Copyright collectie Sander Van Wassenhove
Copyright collectie Sander Van Wassenhove

Υπάρχει άπειρο φωτογραφικό υλικό από αυτή την εποχή γιατί πολλοί Γερμανοί είχαν φωτογραφικές μηχανές εκείνη την εποχή και μαζί τους στον πόλεμο που ξεκίνησαν. Πολλές από αυτές δεν ήταν φωτογραφίες για προπαγάνδα, αλλά απλά φωτογραφίες της καθημερινότητας του Γερμανικού στρατού.

Παρακάτω θα δούμε τους ΝΑΖΙ να παίζουν χαλαροί χαρτάκι και και να απολαμβάνουν την ηλιόλουστη μέρα στην πόλη της Γάνδης.

Copyright collectie Sander Van Wassenhove
Copyright collectie Sander Van Wassenhove

Οι βαρβαρότητες και θηριωδίες των Ναζι ήταν άπειρες, παρόλα ταύτα οι στρατιωτικοί και όντας νικητές στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο έδειχναν να απολάμβαναν αυτό τον άθλιο πόλεμο. Το ίδιο και ο τρελός ηγέτης των Γερμανών που ήθελε να κατακτήσει όλο τον πλανήτη και να εξαφανίσει όλους τους Εβραίους και όσους δε συμφωνούσαν με το καθεστώς του.

Τραγικές στιγμές που έζησε η ανθρωπότητα.

Στο SuperGreeks έχουμε γράψει πολλά άρθρα γα τις αθλιότητες των ναζι και μερικά από αυτά μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω:

Το μυστικό χωριό της Ολλανδίας – Μια ιστορία επιβίωσης στον B’παγκόσμιο πόλεμο

Το Τράμ Νο. 8

Η Βελγίδα που δραπέτευσε από το Άουσβιτς

Ταξίδι στο χρόνο: Λευκό Ρόδο-Ένα νεανικό κίνημα απέναντι στους Ναζί

Τρία χωριά ισοπεδώνονται από τους ναζί την ίδια μέρα

Οι Ολλανδοί Εβραίοι πέθαναν σε μυστικό θάλαμο αερίου το 1941

Ταξίδι στο χρόνο: Οι άγνωστες επιστολές από τον πατέρα του Αδόλφου Χίτλερ

Ολλανδέζα χαιρέτησε ναζιστικά στο Άουσβιτς και επιβλήθηκε πρόστιμο – η ιστορία του Άουσβιτς

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks