Αφιέρωμα: Η Στουτγάρδη και τα ιαματικά λουτρά της

ιαματικά-λουτρά-γερμανία

Γνωρίζατε άραγε ότι η Στουτγάρδη είναι από τις πιο φημισμένες περιοχές του κόσμου για τα ιαματικά της λουτρά;

Παρά το προφίλ της βαριάς βιομηχανίας, η Στουτγάρδη είναι ένα φυσικό μέρος με τρομερή φύση, πράσινο και πολλά ιαματικά λουτρά. H ιστορία της Γερμανίας με τα λουτρά ξεκινάει πολλά χρόνια πριν.

Περισσότερο από το ήμισυ της έκτασης της πόλης είναι καταπράσινο και υπάρχουν 19 μεταλλικές πηγές που αναβλύζουν καθημερινά περίπου 44 εκατομμύρια λίτρα κρυσταλλικού μεταλλικού νερού. Δεν είναι περίεργο που γεμίζουν πισίνες και σιντριβάνια με αυτό το νερό σε αυτή την πόλη. 

Δεδομένου ότι αυτά τα νερά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, υπάρχει μια ακμάζουσα τοπική βιομηχανία spa στην περιοχή.

  • Τα λουτρά Leuze και Bad Cannstatt προσφέρουν κάθε πιθανή υδάτινη περιπέτεια με καταρράκτες και υδροτζάκια μέχρι κρύες και ζεστές πισίνες χωρίς χλώριο.  Το DAS LEUZE προσφέρει την μέγιστη απόλαυση κολύμβησης, με 9 πισίνες.
  • Τα λουτρά Berg προσφέρουν μια πιο ήρεμη αίσθηση της δεκαετίας του 1950, με υπέροχα νερά. Στο mineral berg τρέχουν 5 εκατομμύρια λίτρα φυσικού μεταλλικού νερού καθημερινά από έξι πηγές στις εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες. Ο ρυθμός ροής από τις πηγές είναι τόσο υψηλός που δεν απαιτείται χλωρίωση, μηχανική κυκλοφορία ή άλλη μορφή επεξεργασίας του νερού. 
  • Το VitaParc προσφέρει μια σειρά από περιποιήσεις ευεξίας και λουτρά

Υπό το σύνθημα «Bäderreise» («Περιήγηση σπα»), επτά ιαματικά λουτρά από την περιοχή της Στουτγάρδης ένωσαν τις δυνάμεις τους. Οι λάτρεις του σπα μπορούν τώρα να ανακαλύψουν τα ακόλουθα ιαματικά λουτρά: το AlbThermen στο Bad Urach, το Mineraltherme στο Bad Boll, το Panorama Therme στο Beuren, το Paracelsus-Therme στο Bad Liebenzell, το SoleBad Cannstatt, το ThermalBad στο Überkingen και το V. Therme στο Bad Ditzenbach.

*Οι SuperGreeks έχουν επισκεφτεί αρκετά λουτρά στη Γερμανία και πάντα μείναμε έκπληκτοι με την οργάνωση και την καθαριότητα που προσφέρουν αυτοί οι χώροι. Τα νερά είναι φανταστικά σε αυτές τις περιοχές και πράγματι ιαματικά.

Φυσικά, σε όλους αυτούς τους χώρους με τα λουτρά θα βρείτε παροχές μασάζ, περιποιήσεις ευεξίας και ομορφιάς, σάουνες και άλλες πολλές δραστηριότητες.

Για κρατήσεις

 Leuze Mineral Baths, Am Leuzebad + 49/0711/216 4210; ανοιχτά κάθε μέρα; 
Bad Cannstatt , Sulzerrainstrasse 2, τηλ. +49/0711/216 9241;
Berg Mineral Baths, Am Schwanenplatz 9, τηλ. + 49/0711/923 6516;
VitaParc στο Si Centre, (Plieningerstrasse 100, τηλ. +49/0711/725 253

Εισιτήρια

Οι τιμές διαφέρουν ανά ιαματική πηγή, για τα μέλη, τις ώρες που θα πας και το πόσο θα μείνεις. Μπορείς να βρεις τιμές και να κλείσεις τη θέση σου από εδώ!

Αγαπάμε τις θερμές πηγές από την Ελλάδα και τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε μεγαλύτερους και μικρότερους και στη Γερμανία. Η Γερμανία έχει καταπληκτικές υποδομές και φοβερά φυσικά νερά που αναβλύζουν απευθείας από τη γη.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks