Αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κήπους της Χάγης

χάγοι-ολλανδία-κήποι

Ή άνοιξη και ο Μάιος έφτασε και ήρθε η ώρα, όπως κάθε χρόνο, να επισκεφτούμε τους ιαπωνικούς κήπους της Χάγης στην Ολλανδία !

Πάμε μια βόλτα σε ένα παραμυθένιο μέρος; Πάμε Χάγη;

αξιοθέατα-ολλανδία

Οι Ιαπωνικοί Κήποι στο Πάρκο Clingendael στην πόλη της Χάγης αποτελούν έναν από τους πιο εντυπωσιακούς κήπους στην Ολλανδία. Οι κήποι, που είναι ανοικτοί μόνο για μια μικρή περίοδο κάθε χρόνο, προσφέρουν μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια του χρόνου και της γεωγραφίας.

Φέτος οι κήποι θα είναι ανοιχτοί από 8 Μαΐου έως Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00.

ιαπωνικοί-κήποι-χάγη

Τι να προσέχετε

  • Δυστυχώς, δεν μπορούμε να επισκεφτούμε τους κήπους αυτούς με τους αγαπημένους τετράποδους φίλους μας, τους σκύλους
  • Πιθανόν, να πρέπει να περιμένετε στην ουρά. Υπάρχει όριο στον αριθμό των επισκεπτών που επιτρέπονται στον κήπο. Γι’ αυτό το λόγο οι καλύτερες μέρες για να επισκέπτεστε αυτούς τους κήπους είναι οι καθημερινές
  • Εάν ο καιρός είναι κακός, ο κήπος μπορεί να κλείσει προσωρινά, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.
πρόταση-ολλανδία-αξιοθέατα

Ο Ιαπωνικός Κήπος έχει μια μοναδική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο όμορφο τοπίο που καλύπτεται από βρύα. Υπάρχουν επίσης όμορφα και σπάνια φυτά και δέντρα στον κήπο. Την άνοιξη μπορείτε να θαυμάσετε τις αζαλέες, τα ροδόδεντρα και τις ιαπωνικές κερασιές. Το φθινόπωρο ο κήπος είναι εξαιρετικά πολύχρωμος με τις φθινοπωρινές αποχρώσεις των διαφορετικών ιαπωνικών σφενδάμων.

Οι Ιαπωνικοί Κήποι στο Clingendael Park ξεχωρίζουν για την πλούσια βλάστηση, τις όμορφες λίμνες και τα γέφυρες που συνδέουν τις διάφορες περιοχές του κήπου. Μπορούμε να απολαύσουμε τα πανέμορφα αιωνόβια δέντρα, τις πέτρες, τα νερά και τα φυτά, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο τοπίο. Δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι υπάρχει ένας τόσο όμορφος κήπος.

Η σημερινή μας πρόταση είναι εποχιακή και είναι σε ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα της Ολλανδίας. Σε ένα πάρκο – παραμύθι.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks